VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 24. led 2018 1:07:02
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vaření sladů
PříspěvekNapsal: pon 01. zář 2014 13:33:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18. úno 2011 20:24:46
Příspěvky: 30
Bydliště: Ostrava Poruba
Ahoj. Mám takový dotaz. Někde jsem četl článek o dekokci a falešné dekokci a tam bylo upozornění, že jsou slady, u kterých není vhodné je nechat projít varem. Že se z nich do piva vyloučí nežádoucí látky. Je to pravda? A kterých sladů se to teda týká? Díky...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření sladů
PříspěvekNapsal: úte 02. zář 2014 9:17:05 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Nejde tak ani o slad ako o pluhy
zo vsetkych pluh sa uvolnuju pri teplote vyssej ako 80 stupnov taniny, ktore su v pive neziaduce. Myslim ze z tmavych/prazenych sladov sa uvolunje viac, ale niesom isty. Preto niektore eshopy predavaju odpluhovanu carafu.
Ale nieviem ako je to z dekocnym varenim, robil som ho len raz prvy raz:D a od vtedy ani raz.

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření sladů
PříspěvekNapsal: úte 02. zář 2014 23:27:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18. úno 2011 20:24:46
Příspěvky: 30
Bydliště: Ostrava Poruba
Aha. Díky alespoň za to málo. Chci zkusit falešnou dekokci, tak mě to přišlo zajímavé vědět.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření sladů
PříspěvekNapsal: stř 03. zář 2014 6:36:54 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Ak chces davat nejaky velmi prazeny slad, daval by som ho az tesne pred vysladzovanim, v posledno kroku ked budes mat teplotu 75-78 stupnov, mozno to pomoze, hoci nijak zvlast by som to neriesil.

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz