VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 28. bře 2017 9:14:44
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vaření sladů
PříspěvekNapsal: pon 01. zář 2014 13:33:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18. úno 2011 20:24:46
Příspěvky: 30
Bydliště: Ostrava Poruba
Ahoj. Mám takový dotaz. Někde jsem četl článek o dekokci a falešné dekokci a tam bylo upozornění, že jsou slady, u kterých není vhodné je nechat projít varem. Že se z nich do piva vyloučí nežádoucí látky. Je to pravda? A kterých sladů se to teda týká? Díky...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření sladů
PříspěvekNapsal: úte 02. zář 2014 9:17:05 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Nejde tak ani o slad ako o pluhy
zo vsetkych pluh sa uvolnuju pri teplote vyssej ako 80 stupnov taniny, ktore su v pive neziaduce. Myslim ze z tmavych/prazenych sladov sa uvolunje viac, ale niesom isty. Preto niektore eshopy predavaju odpluhovanu carafu.
Ale nieviem ako je to z dekocnym varenim, robil som ho len raz prvy raz:D a od vtedy ani raz.

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření sladů
PříspěvekNapsal: úte 02. zář 2014 23:27:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 18. úno 2011 20:24:46
Příspěvky: 30
Bydliště: Ostrava Poruba
Aha. Díky alespoň za to málo. Chci zkusit falešnou dekokci, tak mě to přišlo zajímavé vědět.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vaření sladů
PříspěvekNapsal: stř 03. zář 2014 6:36:54 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Ak chces davat nejaky velmi prazeny slad, daval by som ho az tesne pred vysladzovanim, v posledno kroku ked budes mat teplotu 75-78 stupnov, mozno to pomoze, hoci nijak zvlast by som to neriesil.

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz