VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 23. bře 2017 21:14:45
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: stř 13. bře 2013 15:57:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2779
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
třeba to někomu pomůže:
http://www.diybeer.co.za/beer-homebrewi ... chart.html

Citace:
Slady v receptu normálním fontem, Weyermann ekvivalent je tučně
2-Row, Lager, Pilsen Pilsner
Ashburn, Mild Ale, Sp. Aromatic Vienna
Bonlander, Munich Munich I
Dark Munich Munich II
Dextrine Carafoam
Victory, Amber, Biscuit, Kiln Amber, Aromatic Melanoidin
Crystal 10, Caramalt, Carapils, Light Carastan, Light Caramal, Caramal Pilsen Carahell
Crystal 20, Caravienne, Caramal Vienna Carared
Crystal 30, Pale Crystal, Carastan, Caramel Amber Caramunich I, Caraamber
Crystal 40, Light Crystal, Carastan, Medium Caramel, Caramunich 40 Caramunich II
Crystal 60, Medium Caramel, Crystal Malt II, Dark Caramel, Caramunich, Caramel Munich 60 Caramunich III
Crystal 120, Dark Crystal, Special B, Caramel Munich 120 Caraaroma
Pale Chocolate Carafa I
Chocolate Carafa II
Black Patent, Black Malt, Roasted Malt, Kiln Malt Carafa III
Roasted Wheat Chocolate Wheat
Crystal Wheat, Caramel Wheat Carawheat
Acid Malt Acidulated Malt
Peated Malt Smoked Malt

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: pát 01. srp 2014 18:22:08 
Offline

Registrován: ned 01. bře 2009 10:50:30
Příspěvky: 38
nemate nekdo tuto tabulku ulozenu offline ? odkaz uz nefunguje a na webu jsem to jinde nenasel. diky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: pát 01. srp 2014 22:00:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2779
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
A nestačí to, co je v citaci? To co není podtržené bylo v levém sloupci (co nahradit), to co je podtržené bylo v pravém sloupci (čím od Weyermanna to nahradit).

Offline to nemám, ale mám to vytištěné a vylepené, můžu to maximálně nafotit.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: čtv 07. srp 2014 12:27:03 
Offline

Registrován: ned 01. bře 2009 10:50:30
Příspěvky: 38
Mosquit píše:
A nestačí to, co je v citaci? To co není podtržené bylo v levém sloupci (co nahradit), to co je podtržené bylo v pravém sloupci (čím od Weyermanna to nahradit).

Offline to nemám, ale mám to vytištěné a vylepené, můžu to maximálně nafotit.



ted uz tomu rozumim v citaci je tedy asi cela tabulka jen bez graficke upravy. tak to samozrejme staci. ja to pochopil tak ze citace je jen vytazek z te tabulky. diky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: pát 15. srp 2014 15:04:58 
Offline

Registrován: čtv 03. led 2013 14:07:54
Příspěvky: 131
Bydliště: Bratislava
http://kotmf.com/articles/maltnames.php


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: pon 03. srp 2015 11:46:45 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 81
Hosi v knihe Brewing Classic Styles http://www.amazon.com/Brewing-Classic-Styles-Winning-Recipes/dp/0937381926/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1438598420&sr=1-1&keywords=brewing+classic+styles sa v receptoch na APA vyskytuje tento slad : "American two-row malt". Nie je mi jasne, ci ho nahradit plzenskym alebo pale ale sladom.
Plzensky mi vychadza z prevodnych tabuliek, no a pale ale mi vychadza z toho, ze zaklad APA by mal byt pale ale slad. alebo mi nieco unika?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: pon 03. srp 2015 12:00:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. zář 2012 16:23:11
Příspěvky: 322
Bydliště: Čelákovice, Sedlčánky
riso77 píše:
Hosi v knihe Brewing Classic Styles http://www.amazon.com/Brewing-Classic-Styles-Winning-Recipes/dp/0937381926/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1438598420&sr=1-1&keywords=brewing+classic+styles sa v receptoch na APA vyskytuje tento slad : "American two-row malt". Nie je mi jasne, ci ho nahradit plzenskym alebo pale ale sladom.
Plzensky mi vychadza z prevodnych tabuliek, no a pale ale mi vychadza z toho, ze zaklad APA by mal byt pale ale slad. alebo mi nieco unika?



Hmm, přiznám se, že ani jednou mě nenapadlo, že by to mohlo znamenat cokoliv jiného, než Pale Ale :)

_________________
Grádyš


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: pon 03. srp 2015 12:06:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2779
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Asi bych se zaměřil hlavně na barvu. Jinak weyermanní PaleAle je právě dvouřadý... pokud se nepletu, takže by byl ideální. Podobně Raven.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. Ale lepší se to :-)
Rauch 13

Na spilce:
Ležák 12


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: pon 03. srp 2015 12:14:37 
Offline

Registrován: pon 04. kvě 2015 7:51:29
Příspěvky: 117
Bydliště: Brno
Tuším, že jsem nedávno někde vyčetl, že americké Pale Ale (2-row) slady jsou světlejší než anglické - barvou mají blíž spíš k tomu plzeňskému. Weyermannovský Pale Ale slad pak asi odpovídá spíš anglickému typu.

_________________
Pivo nechává narůstat masové partie člověka a silou a dobrotou této obilné šťávy dává i pěkné zbarvení v obličeji. Čistá voda naproti tomu člověka oslabuje, protože obsahuje vady a nemá velkou hodnotu.
Sv. Hildegarda z Bingenu (1098-1179)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Převodní tabulka názvů sladů na Weyermannovské
PříspěvekNapsal: pon 03. srp 2015 13:05:57 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 81
fotozapisnik.eu píše:
riso77 píše:
Hosi v knihe Brewing Classic Styles http://www.amazon.com/Brewing-Classic-Styles-Winning-Recipes/dp/0937381926/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1438598420&sr=1-1&keywords=brewing+classic+styles sa v receptoch na APA vyskytuje tento slad : "American two-row malt". Nie je mi jasne, ci ho nahradit plzenskym alebo pale ale sladom.
Plzensky mi vychadza z prevodnych tabuliek, no a pale ale mi vychadza z toho, ze zaklad APA by mal byt pale ale slad. alebo mi nieco unika?



Hmm, přiznám se, že ani jednou mě nenapadlo, že by to mohlo znamenat cokoliv jiného, než Pale Ale :)


Je to recept "American Pale Ale". Zaklad je tam LME (Liquid Malt extract) o 2.2 °L (4,4 EBC). Pre verziu varenia zo sladu je tam veta: "Replace the light extract with 11,3lb (5,1 kg) American two-row malt".
Pale Ale slad ma 5,5-7,5 EBC, Plzensky slad 3-5 EBC. no a podla http://kotmf.com/articles/maltnames.php 2-Row Pale je prave plzensky. Takze ja by som skor volil plzensky.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz