VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 16. led 2018 12:19:09
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: čtv 11. dub 2013 6:50:39 
Offline

Registrován: úte 25. pro 2012 8:27:43
Příspěvky: 149
No pro mě je primární co nejvíc zdokonalit/zjednodušit výrobu plzeňskýho sladu, z něj se dá pak v troubě vyrobit skoro cokoliv. Navíc ječmen mám přislíbenej od kámoše za velmi přijatelnou cenu, takže do podzimu chci mít vychytanej postup tak, abych třeba 3-4 týdny sladoval a zbytek roku 2014 nemusel k sladování ani čichnout.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: stř 29. led 2014 10:22:12 
Offline

Registrován: úte 25. pro 2012 8:27:43
Příspěvky: 149
Tak mám jednu připomínku k vlastnímu sladu. Je nutné neodfláknout odkličovací fázi a odstranit pokud možno všechen sladový květ. Pokud se vám to nepodaří v pivu se to projeví podivně kamenitou hořkou chutí. (ověřeno odvarem z čistého sladového květu a následného přidání do piva pozn. Vyškovský Džbán)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: stř 29. led 2014 22:41:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. kvě 2013 21:29:00
Příspěvky: 30
Bydliště: Topolčany
Sidel píše:
Suším ve staré skříni na roštech ve skříni mám přímotop a na skříni nahoře mám ventilátor. Dosušení provádím v trobě na plechách 100°C 1h 15min asi 6 várek to vychází.

Tiež si robím slad doma,ale v menšom množstve a suším ho na site zo starého okna.Samozrejme v lete. Prikrytý je sklom,tak aby tam prefukovalo.Pod sklom býva teplota aj vyše 50stupňov.Dosúšam potom nad peterkami v garáži.Nad tymito kachlami mám na konšktrukcii ocelové sito a na tomto site je slad a vňom teplomer.Dosúšam asi 1 hod pri teplote 75-90 stupňov. Dosušoval som aj trúbe,ale to voňal celý dom.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: stř 05. úno 2014 23:14:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 12. kvě 2013 21:29:00
Příspěvky: 30
Bydliště: Topolčany
Niekde som čítal,že slad má byť chrumkavý. :lol: V tomto mojom slade je len cca 75% chrumkavého a zbytok asi 25% zŕn je tvrdých.Ťažko sa dajú rozkúsnuť. :? Poraďte mi či je to chyba,resp.ako sa tejto chyby mám vyvarovať! :oops:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na vlastni slad.
PříspěvekNapsal: stř 09. lis 2016 8:57:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 27. črc 2011 8:00:06
Příspěvky: 90
Bydliště: Tábor
Ahoj, koupil jsem si pytel ječmene odrůdy Bojos (sladovnický), přímo z kombajnu. Včera jsem ho proplachoval asi hodinu abych z něj dostal nečistoty a zdá se mi že má lehce chemickou vůni, připomíná mi to naftu nebo tak něco. Stalo se to někomu? Má takhle mokrej ječmen vonět?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz