VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 17. zář 2019 8:11:45
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prídavok nesladového jačmeňa/pšenice
PříspěvekNapsal: ned 01. zář 2019 18:53:45 
Offline

Registrován: ned 01. zář 2019 18:42:46
Příspěvky: 1
Zdravím pivovarníkov. Mám taký laický dotaz. Pri rmutovaní sa premieňa škrob na cukry za pomoci enzýmov v slade.

Moja otázka je: nemohol by som pridať ku sladu kúsok nesladového jačmeňa/pšenice? Predpokladám že enzýmy v diele by rozložili aj tieto novo pridané škroby. Zvýšil by sa extrakt. Možno by bolo treba rmutovať o čosi dlhšie.

Je to možné? Ak nie tak prečo?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prídavok nesladového jačmeňa/pšenice
PříspěvekNapsal: pon 02. zář 2019 7:25:16 
Offline

Registrován: pon 18. bře 2019 10:06:25
Příspěvky: 8
Odpoviem ti len tak neodborne, ale urcite sa tu najde aj niekto, kto o tom bude vediet viac. Samozrejme to mozne je a bezne sa to praktizuje hlavne pri vareni americkych leziakov, alebo mexickych piv. Pouziva sa kukurica, ryza, nesladova psenica, jacmen, ovos (ovsene vlocky napriklad) atd. Rovnaky postup sa pouziva aj pri vareni vodky napriklad (zemiaky sa uvaria - skrob zmazovatie, znizi sa teplota, prida sa slad a zemiakovy skrob rozlozi). Je fajn pouzivat aktivnejsie slady, ako napriklad plzensky, alebo pale ale.

Presne sypania nepoviem, musel by som si to znova precitat (How To Brew od Palmera - skvela kniha). Po anglicky toho urcite najdes dost (vyhladavaj "adjunct").


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz