VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing http://varimpivo.cz/ |
|
Rmutovani a vyslad objemy http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=18&t=3269 |
Stránka 2 z 2 |
Autor: | nameless_one [ pát 25. kvě 2018 19:37:53 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rmutovani a vyslad objemy |
ja osobne pouzivam webovu aplikaciu "brewersfriend" na vytvaranie receptov, po zadani istych parametrov ( velkost odparu, atd) to vie pekne zratat potrebne objemy vody. Napr. pre vzorovy recept kde chcem ziskat 25l mladiny (vo fermentacke) mi to vyratalo nasl. objemy (v recepte som pouzil 5kg sladu): Total mash water needed 37 Strike water volume at mash thickness of 3.5 L/kg 17.5 Remaining sparge water volume 19.5 Grain absorption losses -5 Mash Lauter Tun dead space -1 Amount going into kettle 31 Boil off losses -4 Kettle dead space -2 Amount going into fermentor 25 |
Autor: | HJanda [ ned 04. lis 2018 23:06:12 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rmutovani a vyslad objemy |
Borci, teď mám obavy, že jsem celou dobu špatně vařil (rmutoval) ![]() 1. Ohřát vodu na 38C a do ní nasypat 5kg sladu a neřešit, jaká bude pak teplota tak jako tak? 2. Ohřát vodu na 38C, nasypat 5kg sladu, čímž klesne teplota o pár stupňů a dohřát ji zpět na 38C? 3. Vypočítat v programu předem, kolik má voda mít teplotu (o něco vyšší), abych po nasypání dosáhl právě těch 38C?? |
Autor: | nameless_one [ pon 05. lis 2018 15:41:10 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Rmutovani a vyslad objemy |
2. alebo 3. podla toho co je ti lahsie |
Stránka 2 z 2 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |