VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 23. říj 2017 1:37:50
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nasytenie piva s vyssou OG
PříspěvekNapsal: ned 25. zář 2016 12:57:26 
Offline

Registrován: ned 18. říj 2015 8:38:49
Příspěvky: 43
Zdravim. Ospravedlnujem sa, ak som zalozil tema v nespravnej sekcii, ale do "postupy a technologie" mi to najviac sedi.
Uvaril som pivo, ma to byt "vianovny special" a malo to OG 1.076, FG mi po 3 tyzdnoch skoncila na 1.022, s cim som relativne spokojny. Kvasil som s Danstar Nottingham pri 18 stupnoch. Hustota sa uz cca tyzden nehybe, takze som na konci moznosti.
Nasytenie chcem robit vo flaskach, s pridanim dextrozy. Nie som si 100%-tne isty, ci mozem pridavat pri pivu s touto OG (vyssim mnozstvom alkoholu) to iste mnozstvo dextrozy, ako pridavam do piv s OG okolo 1.050. Cize ci staci ak pridam cca 2.5g/0.5L.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nasytenie piva s vyssou OG
PříspěvekNapsal: sob 08. říj 2016 14:51:48 
Offline

Registrován: ned 18. říj 2015 8:38:49
Příspěvky: 43
OK, tak som tam dal normalne cca 2.5g dextrozy a po 2 tyzdnoch vo flasiach pri cca 20 stupnoch C som schladil jednu flasku a otestoval. Nasytenie OK.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nasytenie piva s vyssou OG
PříspěvekNapsal: pát 13. říj 2017 21:26:21 
Offline

Registrován: pát 13. říj 2017 21:16:28
Příspěvky: 2
Nazdar, nechcem zakladat novu temu, tak to zatial skusim napisat sem. Varil som pivo - cierna IPA OG 1.074 a po tyzdni kvasenia sa uz FG: 1.020 nemenilo. Cital som vela clankov na fore o tom, ako flaskovat, resp. pri akej hodnote zbytkoveho cukru. (paralelne s tymto pivom som varil psenicu 10-tku, ktora mi skoncila na 3% a tam som dal 6g/L dextroza, po dvoch tyzdnoch nasytenie ako ma byt) Pri tomto som vyskusal stocit pri zbytkovom 4,2% bez pridania dextrozy. Po tyzdny lezania vo flaskach pri 21 stupnov som dal na tyzden do 16 stupnov (spolu s psenicou) no zial ta ipa je na tom dost zle co sa tyka CO2. Da sa to nejako este zachranit? resp. comu sa mam nabuduce vyhnut?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nasytenie piva s vyssou OG
PříspěvekNapsal: sob 14. říj 2017 5:45:00 
Offline

Registrován: čtv 29. led 2015 19:39:07
Příspěvky: 187
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
zdar,podle mě jsi tu Ipu stočil pozdě,já bych to stáčel už při 5,při 4,2 stáčím 12,zkus ji nechat ještě týden,14 dní.Taky se mi to jednou stalo,nebylo to vůbec nasycené a tak jsem dal na radu sládka jednoho pivovaru pivo zakroužkoval /každou lahev otevřel a přidal asi 1 cl mladiny s rozjetýma kvasn.Ono to pomohlo,ale nevím zdali je to pro mnohé košér.Možná,že by pomohla i samotná mladina/jestli sis ji odložil/ ;)

_________________
polotmavý ležák-na čepu
zlaťák 4xchmelený12°-leží
Vánoční 15- leží
Vánoční medová 15-na spilce


MIKROPIVOVAR SKALKA

Švecova desítka- VÍTĚZ Grand Prix Kostelec u Holešova 2017
Ležák Megal- Bronzový žejdlík- Černokostelecký žejdlík 2017


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nasytenie piva s vyssou OG
PříspěvekNapsal: sob 14. říj 2017 10:03:19 
Offline

Registrován: pát 13. říj 2017 21:16:28
Příspěvky: 2
Vyskusal som radu sladka z 3noheho jelena, do kazdej flase som dal 3g dextrozy. Necham to tak a potom napisem vysledok. Snad z toho este nieco bude, lebo okrem CO2 tomu pivu nic nechyba :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz