VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 21. srp 2017 16:48:32
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: čtv 08. říj 2009 7:51:44 
Offline

Registrován: sob 26. zář 2009 10:21:04
Příspěvky: 11
Zdravim
Bohuzel konci me 2 fermentace a ja nemam moznost kde pivo uskladnit muj sklep ma teploty 15-18 C
Co to s pivem udela kdyz pozaduje archivacni teploty do 13 C
Dik za info


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: čtv 08. říj 2009 9:08:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 02. lis 2007 9:56:55
Příspěvky: 156
Bydliště: Velká Dobrá
Mr. Sládek někde na své diskuzi odpověděl, že teplote není až tak důležitá, hlavní je nedostatek světla


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: čtv 08. říj 2009 9:15:02 
Offline

Registrován: sob 26. zář 2009 10:21:04
Příspěvky: 11
Takze pokud to budu mit i v pokoji a hodim na to 3 deky tak uplne v pohode ???
V pokoji mam stalu teplotu 19-22 ve sklepe mam hrozne rozdily pres den 20 - 23 v noci 15 - 18 v lete v zime je to jeste horsi
Jinak dik za minulou odpoved zatim to mam v pokoji pod dekou


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: čtv 08. říj 2009 11:28:29 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
no může to být problém.
Mě se třeba u poslední várky,která dozrávala někde kolem teploty skoro až 17-18 C° zjevně takto zkazilo pár PET lahví,kde to pivo chytnulo takovou kovovou pachuť.
Otázka je jestli to bylo tím a nebo třeba špatně vypláchnutou petkou...těch faktorů může být více.
No vyzkoušej to a uvidíš ;)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: pon 12. říj 2009 9:32:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 02. lis 2007 9:56:55
Příspěvky: 156
Bydliště: Velká Dobrá
Asi to budeš muset vyzkoušet. Ty rozdíly teplot by se mi zdály být horřší, než stálých 20, ale ve tmě.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 7:00:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 14. zář 2009 5:53:45
Příspěvky: 55
Bydliště: Litoměřicko
A jaká je tedy ideální teplota pro archivaci? Já teď taky dokončil 2.kvašení Coopers Bitter při 18°C a rozmýšlím, kam s tím. Do lednice bych to na ležato narval, ale radši bych to nechal ve sklepě kde se teď pohybuje teplota kolem 12°C. Až přijdou mrazy padne tam teplota na cca + 5°C. Pozvolný pokles ze současných 12°C na 5°C by nemusel pivu uškodit, co myslíte?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 10:03:44 
Offline

Registrován: čtv 22. říj 2009 8:11:09
Příspěvky: 6
Ta teplota je urcite v pohode. Svrchni kvasnice uz 15 stupnu zastavi a pokles na 5 rozhodne neuskodi.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 14:14:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 03. lis 2009 13:07:45
Příspěvky: 28
Bydliště: praha 10
Určitě to dej do sklepa. Bude lepší když budou lahve stát a zbytek kvasinek sedne na dno než abys je měl na stěnách lahve. Myslím, že se při nalévání do sklenice méně zvíří.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 16:20:19 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
tak ono to stačí z toho ležáku hodit na stojato chvílu před tím,než to budeš pít...pokud sou dobrý kvasnice,tak zase pěkně sednou na dno během chvilky. ;)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 23:48:31 
Offline

Registrován: stř 04. lis 2009 18:09:01
Příspěvky: 3
Našel jsem ve špajzu při úklidu téměř přesně po roce několik svrchně kvašených piv z různých várek. Byly ve skleněných lahvích s porc. uzávěrem, nastojato, při normální teplotě jako je v bytě (v létě asi až 25, v zimě to pod 19 nešlo), úplná tma tam taky nebyla. Můžu říct, že jim to nic neubralo ani nepřidalo. Ty co byly dobré po 14 dnech, byly dobré stále a ty co už tenkrát nestály za moc, se nevylepšily.
Jiný význam to bude mít u piv spodně kvašených, ale to ještě nemám vyzkoušené.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz