VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 22. úno 2018 16:04:20
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: čtv 08. říj 2009 7:51:44 
Offline

Registrován: sob 26. zář 2009 10:21:04
Příspěvky: 11
Zdravim
Bohuzel konci me 2 fermentace a ja nemam moznost kde pivo uskladnit muj sklep ma teploty 15-18 C
Co to s pivem udela kdyz pozaduje archivacni teploty do 13 C
Dik za info


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: čtv 08. říj 2009 9:08:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 02. lis 2007 9:56:55
Příspěvky: 156
Bydliště: Velká Dobrá
Mr. Sládek někde na své diskuzi odpověděl, že teplote není až tak důležitá, hlavní je nedostatek světla


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: čtv 08. říj 2009 9:15:02 
Offline

Registrován: sob 26. zář 2009 10:21:04
Příspěvky: 11
Takze pokud to budu mit i v pokoji a hodim na to 3 deky tak uplne v pohode ???
V pokoji mam stalu teplotu 19-22 ve sklepe mam hrozne rozdily pres den 20 - 23 v noci 15 - 18 v lete v zime je to jeste horsi
Jinak dik za minulou odpoved zatim to mam v pokoji pod dekou


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: čtv 08. říj 2009 11:28:29 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
no může to být problém.
Mě se třeba u poslední várky,která dozrávala někde kolem teploty skoro až 17-18 C° zjevně takto zkazilo pár PET lahví,kde to pivo chytnulo takovou kovovou pachuť.
Otázka je jestli to bylo tím a nebo třeba špatně vypláchnutou petkou...těch faktorů může být více.
No vyzkoušej to a uvidíš ;)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: pon 12. říj 2009 9:32:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 02. lis 2007 9:56:55
Příspěvky: 156
Bydliště: Velká Dobrá
Asi to budeš muset vyzkoušet. Ty rozdíly teplot by se mi zdály být horřší, než stálých 20, ale ve tmě.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 7:00:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 14. zář 2009 5:53:45
Příspěvky: 55
Bydliště: Litoměřicko
A jaká je tedy ideální teplota pro archivaci? Já teď taky dokončil 2.kvašení Coopers Bitter při 18°C a rozmýšlím, kam s tím. Do lednice bych to na ležato narval, ale radši bych to nechal ve sklepě kde se teď pohybuje teplota kolem 12°C. Až přijdou mrazy padne tam teplota na cca + 5°C. Pozvolný pokles ze současných 12°C na 5°C by nemusel pivu uškodit, co myslíte?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 10:03:44 
Offline

Registrován: čtv 22. říj 2009 8:11:09
Příspěvky: 6
Ta teplota je urcite v pohode. Svrchni kvasnice uz 15 stupnu zastavi a pokles na 5 rozhodne neuskodi.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 14:14:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 03. lis 2009 13:07:45
Příspěvky: 28
Bydliště: praha 10
Určitě to dej do sklepa. Bude lepší když budou lahve stát a zbytek kvasinek sedne na dno než abys je měl na stěnách lahve. Myslím, že se při nalévání do sklenice méně zvíří.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 16:20:19 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
tak ono to stačí z toho ležáku hodit na stojato chvílu před tím,než to budeš pít...pokud sou dobrý kvasnice,tak zase pěkně sednou na dno během chvilky. ;)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Archivace teplota 15-18 C
PříspěvekNapsal: stř 04. lis 2009 23:48:31 
Offline

Registrován: stř 04. lis 2009 18:09:01
Příspěvky: 3
Našel jsem ve špajzu při úklidu téměř přesně po roce několik svrchně kvašených piv z různých várek. Byly ve skleněných lahvích s porc. uzávěrem, nastojato, při normální teplotě jako je v bytě (v létě asi až 25, v zimě to pod 19 nešlo), úplná tma tam taky nebyla. Můžu říct, že jim to nic neubralo ani nepřidalo. Ty co byly dobré po 14 dnech, byly dobré stále a ty co už tenkrát nestály za moc, se nevylepšily.
Jiný význam to bude mít u piv spodně kvašených, ale to ještě nemám vyzkoušené.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz