VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 12. pro 2018 2:31:21
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: pon 04. pro 2017 10:31:48 
Offline

Registrován: pon 24. říj 2016 9:17:57
Příspěvky: 24
Ahoj, dovolím si otevřít toto téma a požádat vás o vysvětlení. Včera jsem se pokusil o první witbier a bylo to zároveň první vaření s použitím pšeničných vloček a překvapila mě jejich nízká výtěžnost resp. žádná... Vločky jsem tedy nešrotoval... Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Přikládám recept:

Sypání na 24,5l:
Plzeň – 2,7 kg
Pšenice – 1,6 kg
Pšeničné vločky – 1 kg


Infuze:

52°C-10 min.
67°C-70 min.
78°C-10 min.


Chmelovar: 60 minut - 20g ŽPČ 60min, 20g ŽPČ 30min, 20g ŽPČ 5min, Koriandr 9 g 5min, Pom. kůra 9g 5min

Kvasnice: MANGROVE JACK´S BELGIAN WIT M21

Výsledná hustota při 20°C byla 1,044 a po zpětném přepočtu bych s použitím stejného množství sladu pro stejné množství piva a vynechání pšeničných vloček dosáhl stejné hustoty. Je to možné? Mám příště zkusit vločky našrotovat? Ještě bych se chtěl zeptat z jakých důvodů se do některých piv přidává nesladovaná pšenice.

Předem mnohokrát děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: pon 04. pro 2017 13:25:25 
Offline

Registrován: pon 21. bře 2016 13:51:30
Příspěvky: 164
ja do witbieru pouzivam len psenicne vlocky (cca 43%) + ovsene vlocky (cca 7%). Zvysok plzensky alebo extra pale ale slad. T.z. ze sladovanu psenicu nedavam vobec. Vlocky nesrotujem a efektivitu mam cca rovnaku aku pri inych pivach (cca 84% efektivita rmutovania).

Rmutovacia schema
20 min @ 40C (beta glucane rest)
20 min @ 55C (protein rest)
90 min @ 67C (sacharification rest)
15 min @ 76C (mash out)

Ale varil som uz aj na jednokrokovu infuziu recept s cca 30% vlockami a nebol problem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz