VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 19. říj 2018 7:28:41
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: stř 10. črc 2013 22:08:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2839
Bydliště: Zeleneč
Chtěl bych varovat před použitím mleté pomerančové kůry (kterou jsem koupil jako koření)

Při dávkování 1g / 1 litr nevznikl witbier, ale totálně pomerančový weizen (na akci, na kterou jsem to vařil, se to kupodivu hodí).
Alespoň vím, jak uvařit ochucené pivo :)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: čtv 11. črc 2013 13:46:03 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
Mosquit píše:
Chtěl bych varovat před použitím mleté pomerančové kůry (kterou jsem koupil jako koření)

Při dávkování 1g / 1 litr nevznikl witbier, ale totálně pomerančový weizen (na akci, na kterou jsem to vařil, se to kupodivu hodí).
Alespoň vím, jak uvařit ochucené pivo :)


a byla to kura Curacao nebo obyc pomerancu?
ja dela wit 1x a daval jsem 1g/l jak koriandru tak Curacao kury a wit byl dobrej.

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: čtv 11. črc 2013 14:02:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2839
Bydliště: Zeleneč
o Curacau tam nic nepsali, vypadalo to na normalni pomerance :)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: pát 19. črc 2013 10:20:33 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2010 17:03:44
Příspěvky: 211
Bydliště: Praha
buDDha píše:
Mosquit píše:
Chtěl bych varovat před použitím mleté pomerančové kůry (kterou jsem koupil jako koření)

Při dávkování 1g / 1 litr nevznikl witbier, ale totálně pomerančový weizen (na akci, na kterou jsem to vařil, se to kupodivu hodí).
Alespoň vím, jak uvařit ochucené pivo :)


a byla to kura Curacao nebo obyc pomerancu?
ja dela wit 1x a daval jsem 1g/l jak koriandru tak Curacao kury a wit byl dobrej.


Je vidět, pánové, že nejste troškaři. Ta pšenice ode mne, co sis tak, Dane. liboval na dovolené měla po 0,7 g curacaa i koriandru na litr a podle mne je to moc. Doporučil bych kpriandr nechat a curacao dát tak polovinu.
Jinak Ivoši, myslím, že já i Dan máme curacaa dost, abys nemusel používat pomerančovou kůru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: pát 19. črc 2013 11:24:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2839
Bydliště: Zeleneč
Dobré vědět, já ji hledal po Praze (už hotovou, usušenou) asi 2 týdny, nakonec až v Holešovické tržnici, hala 22 :-)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: pát 19. črc 2013 11:28:51 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
Curacao urcite mam (vidim, ze Vlada mi vidi az do spizirny ;) )
pokud bys nejake chtel, rad prenecham.

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: pát 19. črc 2013 17:37:29 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2010 17:03:44
Příspěvky: 211
Bydliště: Praha
Mosquit píše:
Dobré vědět, já ji hledal po Praze (už hotovou, usušenou) asi 2 týdny, nakonec až v Holešovické tržnici, hala 22 :-)

Prdlajs do spižírny. Ale na rozdíl od Tebe si pamatuji, že jsme kupovali spolu každý půl kila. A když já ještě tak 450g mám, předpokládám že Ti také ještě něco zbylo. U mne je také k dispozici.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: čtv 12. zář 2013 9:41:06 
Offline

Registrován: úte 05. bře 2013 12:22:28
Příspěvky: 9
Přikládám svůj recept na Witbier. Byl to první, ale celkem zdařilý pokus. Příště bych asi jeden nebo dva citrony vyměnil za pomeranč a míň to nachmelil, ale i tak to je dobrota.

Sypání na 20l: Pšenka – 2 kg
Plzeň – 1,4 kg
Carahell – 0,4 kg
Mnichov – 0,2 kg
Vločky – 0,2 kg
Koriandr – 21 g (čerstvě rozdrcený v hmoždíři)
Kůra ze 4 citronů (čerstvý citron normální velikosti, kg nevím)

Vystírání do 20l vyslazení cca 9l.

Vařeno infuzně -
52°C-20 min.
62°C-30 min.
72°C-30 min.
Odrmutování 76 - 78°C

Chmelovar – 90 minut. (na třikrát ŽPČ 35/20/10 - příště míň).

Kvasnice - Danstar Munich Wheat Beer (jednou recyklované)

Za dva dny prokvašené, stočené při cukernatosti 4,1. po 10 dnech ležení už velmi chutné.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: čtv 12. zář 2013 10:06:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 01. úno 2011 10:25:30
Příspěvky: 117
Joncegh píše:
Přikládám svůj recept na Witbier. Byl to první, ale celkem zdařilý pokus. Příště bych asi jeden nebo dva citrony vyměnil za pomeranč a míň to nachmelil, ale i tak to je dobrota.

Sypání na 20l: Pšenka – 2 kg
Plzeň – 1,4 kg
Carahell – 0,4 kg
Mnichov – 0,2 kg
Vločky – 0,2 kg
Koriandr – 21 g (čerstvě rozdrcený v hmoždíři)
Kůra ze 4 citronů (čerstvý citron normální velikosti, kg nevím)

Vystírání do 20l vyslazení cca 9l.

Vařeno infuzně -
52°C-20 min.
62°C-30 min.
72°C-30 min.
Odrmutování 76 - 78°C

Chmelovar – 90 minut. (na třikrát ŽPČ 35/20/10 - příště míň).

Kvasnice - Danstar Munich Wheat Beer (jednou recyklované)

Za dva dny prokvašené, stočené při cukernatosti 4,1. po 10 dnech ležení už velmi chutné.



podla tradicnych postupov sa Witbeer vari zo svetleho sladu a psenice /najlepsie nesladovanej/. rovnako sa pouzivaju aj specificke kvasnice. vzhladom na tvoj recept by som povedal ze je to skor taky hybrid , skor mnichovska psenica s malymi witbier variaciami /vlocky, citronova kora, koriander/

nasa recpetura bola
50% psenicne vlocky
50% svetly slad

infuzia 52C /20 minut/ - 64C /45min/ - 76C /15min/
chmelovar 90 minutchmel
Aurora 60 minut - 20g
koriander+pomarancova kora + plus este jedno korenie /neprezradim, rovnako ako mnozstva a casy :-)/

kvasnice Brewferm Blanche
7 dni primar potom stocenie do korneliusa + dextroza a odpocivat 10 dni, potom rovno na cap a bola to mnamka .


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: čtv 12. zář 2013 15:22:38 
Offline

Registrován: úte 05. bře 2013 12:22:28
Příspěvky: 9
Vloček přidám, máš recht, mělo by to byt hutnější. Carahell mě tam chutná, ten tam nechám. Brewferm Blanche zkusím, ještě jsem neměl tu čest :). Dík za tipy


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz