VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 16. pro 2018 7:32:21
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

https://www.pivovary-braumeister.cz Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Witbier
PříspěvekNapsal: úte 15. lis 2011 22:04:00 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
chystam se ve CT statni svatek oslavit varenim piva.
konkretne jsem si vyhlid Witbier, tak kouknu do Almanacu a trochu mne mate teplota na odrmutovani jenom 73°C... :o

je pro to nejaky duvod proc to neni 76°C?

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: úte 15. lis 2011 22:38:22 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
IMHO kvůli enzymům. Bude dobíhat zcukřování s a-amylasou (optimum 72-75°C) při scezování.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: úte 15. lis 2011 23:34:52 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Mě na tom receptu naopak zaujala absence nesladované pšenice.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 7:27:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2842
Bydliště: Zeleneč
Tak ono těch nepřesností bude v almanachu asi víc, viz recept na český ležák...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 12:18:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. srp 2010 10:35:00
Příspěvky: 339
Bydliště: Praha
Mozna se opakuju ale autor almanachu Horst Dombusch neni moc uznavan pivnimi historiky - napr Ron Pattinson se na do jeho mystifikaci obouva docela casto. Mozna to sem daval uz bishi - http://barclayperkins.blogspot.com/2010 ... manac.html

Za druhe nesmime zapomenout, ze Almanach promuje jen produkty, ktere prodavaji hlavni sponzori - nesladovana psenice tedy neni podle me z prosteho duvodu - Weyermann nevyrabi.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 12:36:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. srp 2010 10:35:00
Příspěvky: 339
Bydliště: Praha
jeste teda pokud witbier tak zkus hledat na netu napr. Celis White Clone. pripadne bych mohl naskenovat par stranek z Brew Your Own ohledne witbieru a Celisovi...

a prikladam jeste takovej diy pivni almanach receptu Cat's Meow 3 - http://www.box.net/s/86pbk7xg24qdldum8bd6

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 13:16:59 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
super, dik, ja Almanac nepovazoval za bibli, stejne vesmes recepty (hihi, z tech asi 5 pripadu co jsem varil ze zrna) upravuju podle sveho, napr. muj pokus o Duvel skoncil pekne polotmavy :o

kazdopadne dik za Mnouk, tam urcite nejakou inspiraci najdu.

pro zacatek asi zkusim ten bishiho Hoegaarden klon, ten vyapda vylozene lakave, akorat asi ztlumim to koreni. odpoledne mam dostat i nesladovanou psenku, tak snad budu mit vsechno.

btw, nejsou nekde i nejake podobne nemecke recepty? u tech US narazim na setrvaly problem, ze tam varej z me neznamych a (pravdepodobne) nedostupnych surovin. neco malo jsem nasel na hobbybrauer.de, ale temer u vsech je tam stejnej postup, tak nevim.

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: stř 16. lis 2011 16:32:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. úno 2010 17:56:57
Příspěvky: 458
Bydliště: Záluží
Tak právě teď jsem stočil druhou várku witbieru...
Do té první jsem dal koření 1g/L. Tedy chtěl jsem, ale ujelo mi to. Takže na 31L jsem dal 35gr... Byla to 14°.
V neděli jsem to dělal zas, ale mam 37L 12°. A dal ksem tam opět 35gr.
Koriandr rozdrť v hmoždíři. (Zkoušel jsem to rozmixovat, ale nejde to). Kůra jsem koupil sušenou v pitlíku - 20gr/balíček.
Stáčeno při 4% cukru.
Chuť je fakt luksusní, ale dlouho to nevidrží naražený (30L KEG). Měl jsem sud naraženej 9 dní a třetí den se postupně začaly projevovat chuťové změny. 9: den jsem byl už rád, že sud "zachrochtal". Pivo se úplně vyčeřilo, jak ležák, a pšeničný "buket" se téměř vytratil. Místo něj se projevila taková ostrá lihová pachuť... Proto jsem to dnes stočil do 2X15L KEGu a nějaký flašky....

_________________
Nechodím do hospody, chodím mezi lidi.
http://www.divokypanic.majestat.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: čtv 17. lis 2011 13:07:21 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
restart píše:
...
Koriandr rozdrť v hmoždíři. (Zkoušel jsem to rozmixovat, ale nejde to). Kůra jsem koupil sušenou v pitlíku - 20gr/balíček.....


koriandr mam mletej, doufam, ze pak zustane v chmelovym mlatu, nerad bych ho pak zvejkal z pullitru..

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Witbier
PříspěvekNapsal: pát 04. kvě 2012 6:27:46 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Koľko ste dali nakoniec tej pomarančovej kôry? tu píse 43 gramov na 20 litrov, to mi príde veľa, a 1 gram harmanceku, mi pride zase malo
http://hopville.com/recipe/1334543/witb ... rden-clone

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz