VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 14. pro 2017 7:09:32
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dry Stout
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 9:46:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Je podobná jako voda v Edinburgu, pH dobré. Zkus a uvidíš, myslím, že to bude dobré.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry Stout
PříspěvekNapsal: ned 29. bře 2015 13:35:23 
Offline

Registrován: ned 07. pro 2014 16:50:03
Příspěvky: 29
Jen chci informovat, že se skutečně povedlo. Dost možná moje nejlepší pivo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry Stout
PříspěvekNapsal: úte 10. říj 2017 15:43:53 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 115
Trochu sa sprtam ako uvarit dobry dry stout, najma co sa tyka vody.
Vyzera to nasledovne (beriem do uvahy Guinness):

1. makka voda s nizkou alkalinitou
2. mash len svetlych sladov, dostat sa s pH niekam okolo 5,4
3. do scedenia pridat jemne nasrotovane prazene slady/jacmen -> to stiahne pH este kusok nizsie.

vyborne vysvetlenie preco sa netreba pokusat o imitaciu "Dublinskeho profilu vody" ale pouzit vodu s nizkou alkalinitou:
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=495185

samotny dokument od national geographic spomina makku vodu:
https://www.youtube.com/watch?v=uuZcjbuMRAA pozri od 17:50

konecne chapem :)))


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dry Stout
PříspěvekNapsal: pát 20. říj 2017 9:50:37 
Offline

Registrován: čtv 11. črc 2013 14:42:32
Příspěvky: 115
este pridam jeden zdroj:

WHAT IS AUTHENTIC?
The long-cited hard and alkaline Dublin water profile is not representative of the water sought for most brewing in Ireland. It is apparent that soft, low-alkalinity water was used in several cities to create the signature beers of the country. This is especially true for brewing dry stouts and Irish lagers. A number of points to consider in the quest for authentic Irish beers are presented below.

• Flavor ion concentrations (magnesium,sodium, sulfate, and chloride) are low and should not be notable in the beers.The concentrations in the Dublin and Wicklow profiles provide guidance.
Dry stout brewing should use lowalkalinity water and use separate base malt and roast malt mashing/steeping. Combine the worts after mashing/steeping.
• A kettle won pH of 5.0 to 5.2 is recommended for dry stout brewing to provide tart and crisp flavor. Kettle wort pH for other beer styles is typically 5.3 to 5.5.
Higher alkalinity water is suitable for brewing other stout and porter styles, not dry stout. The excessive alkalinity of typical Dublin profiles may not be suited for any brewing.
Mashing all grains together is suitable when brewing other stout and porter styles using higher alkalinity water.
• A kettle wort pH of 5.5 to 5.6 can help extract more flavor and color from roast malts and smooth their flavors.This higher pH may be preferred in these other stout and porter styles.
• The pre-boiling calculation can be used to estimate what the ending calcium and bicarbonate concentrations might be when starting with highalkalinity water. Use the calculated values to amend the high-alkalinity water to reflect that treatment.

Autor: Martin Brungard (znamy svojou Brun’ Water kalkulackou)
(zdroj: Zymurgy 11-12/2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz