VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 28. kvě 2017 21:23:43
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 22:27:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 207
Bydliště: Bratislava
neboj, našinec si poradí :-D

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 18:48:26 
Offline

Registrován: stř 06. říj 2010 16:20:43
Příspěvky: 46
Ja uz cekam asi 2-3 tydny na muj prvni balicek VUPS a stale nic. Nenajde se tu nekdo, kdo by mi prodal 1kg cernej a svetlej VUPS..?! Chci prvne delat pivo, vse mam, jen ne VUPS... :roll: :evil:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: sob 15. led 2011 17:56:19 
Offline

Registrován: pon 01. lis 2010 17:45:49
Příspěvky: 13
Ve čtvrtek jsem stáčel nějaké pivo. Mám tam kvasnice spodní z Budwaru z Budějovic a ony na mne tak smutně koukaly (to už tady někdo psal u jedněch kvasnic a tímto chci potvrdit, že Budějovické mají také velmi smutná očička) a nemaje jim dát co papat vyrazil jsem do VUPSu kde jsem vzhledem k ceně koupil 25kg světlého. A světe div se, opět jsem to dostal ve 21 kyblíčkách. Takže se toho nebojte a klidně to nakupte pro více lidí a pěkně se podělte. Myslím, že také mohu něco málo odprodat, protože v únoru budu brát sladový výtažek z WESu.
Nádobu mám od čtvrtku venku a takovou pěnu, kterou jsem dnes sbíral, jsem ještě neviděl. Doufám, že počasí vydrží a zásoby na léto budou včas vyprodukovány. Tak pánové nebojte se a pamatujte: "Dej Bůh štěstí!"


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: pát 07. říj 2011 18:56:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. dub 2011 23:05:04
Příspěvky: 294
Bydliště: Okrouhlá, Boskovice
Na strankach VUPSu je info o novem baleni světlého mladinového koncentrátu + nové kvasnice.
Pokud dobre pocitam tak:

Nejmensi baleni je misto 1,2kg jen 1kg a trosku v prepoctu na 1kg podrazilo.

Stredni baleni 25kg cena zustava 1.690,- Kč .

Velke baleni 45kg stoji nepochopitelne 3.550,- Kč coz je v prepoctu na 1kg oproti 25kg baleni o dost drazsi.
Mozna jen chybka, jinak si nedovedu predstavit kdo by to kupoval.

AKTUALIZACE:

Po e-mailovem dotazu mi pani Moravcová potvrdila ze maji na webu chybu, kterou neprodlene opravi.
25kg baleni za 1.690,-Kč ma byt spravne 20kg / 1.690,-Kč.
Takze v podstate zdrazilo vse.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: pon 14. lis 2011 8:13:15 
Offline

Registrován: pon 14. lis 2011 7:57:16
Příspěvky: 75
Ahoj,
na VUPS je to takový zasmodrchaný.

Mají nekolik návodů na výrobu piva. Každý se liší v celkové výteznosti. Jednou to je na 1kg/10 l. v druhém (totálne stejném) návodu to je 8,8. Aby se v tom cert vyznal...

Pivo jsem připravoval ze sušených a živých kvasnic. Koncentrát jsem rozdělil na 2x po 16 litrech. Do jedné nádoby jsem dal zivé a do dalsí "susené" kvasnice.

Kdyz jsem to stocil, tak mnohem sycenejsi jsou "susené" kvasnice. Pivo po 8 dnech lezení krásne pení, je plné CO2. To z tech zivych ma chut piva, trosku pení a to je tak vse.

Napadá nekoho, kde se stala chyba?

Protoze podmínky byly naprosto stejné.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: pon 14. lis 2011 8:40:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2782
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
OMBR píše:
Protoze podmínky byly naprosto stejné.


Kromě podmínek jako "teplota atd" záleží na vitalitě a vialitě kvasnic a množství buněk které jsi tam dodal, což se Ti jistě nepovedlo udělat úplně stejně.

Nepíšeš jakým způsobem jsi zařídil aby se pivo nasytilo - zda stočením kolem 4% cukru, nebo přidáním nějakého cukru po kvašení do lahví... Navíc každé kvasnice mají jiný stupeň prokvašení.

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz