VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 24. dub 2018 1:54:09
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 22:27:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 208
Bydliště: Bratislava
neboj, našinec si poradí :-D

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 18:48:26 
Offline

Registrován: stř 06. říj 2010 16:20:43
Příspěvky: 46
Ja uz cekam asi 2-3 tydny na muj prvni balicek VUPS a stale nic. Nenajde se tu nekdo, kdo by mi prodal 1kg cernej a svetlej VUPS..?! Chci prvne delat pivo, vse mam, jen ne VUPS... :roll: :evil:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: sob 15. led 2011 17:56:19 
Offline

Registrován: pon 01. lis 2010 17:45:49
Příspěvky: 13
Ve čtvrtek jsem stáčel nějaké pivo. Mám tam kvasnice spodní z Budwaru z Budějovic a ony na mne tak smutně koukaly (to už tady někdo psal u jedněch kvasnic a tímto chci potvrdit, že Budějovické mají také velmi smutná očička) a nemaje jim dát co papat vyrazil jsem do VUPSu kde jsem vzhledem k ceně koupil 25kg světlého. A světe div se, opět jsem to dostal ve 21 kyblíčkách. Takže se toho nebojte a klidně to nakupte pro více lidí a pěkně se podělte. Myslím, že také mohu něco málo odprodat, protože v únoru budu brát sladový výtažek z WESu.
Nádobu mám od čtvrtku venku a takovou pěnu, kterou jsem dnes sbíral, jsem ještě neviděl. Doufám, že počasí vydrží a zásoby na léto budou včas vyprodukovány. Tak pánové nebojte se a pamatujte: "Dej Bůh štěstí!"


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: pát 07. říj 2011 18:56:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. dub 2011 23:05:04
Příspěvky: 294
Bydliště: Okrouhlá, Boskovice
Na strankach VUPSu je info o novem baleni světlého mladinového koncentrátu + nové kvasnice.
Pokud dobre pocitam tak:

Nejmensi baleni je misto 1,2kg jen 1kg a trosku v prepoctu na 1kg podrazilo.

Stredni baleni 25kg cena zustava 1.690,- Kč .

Velke baleni 45kg stoji nepochopitelne 3.550,- Kč coz je v prepoctu na 1kg oproti 25kg baleni o dost drazsi.
Mozna jen chybka, jinak si nedovedu predstavit kdo by to kupoval.

AKTUALIZACE:

Po e-mailovem dotazu mi pani Moravcová potvrdila ze maji na webu chybu, kterou neprodlene opravi.
25kg baleni za 1.690,-Kč ma byt spravne 20kg / 1.690,-Kč.
Takze v podstate zdrazilo vse.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: pon 14. lis 2011 8:13:15 
Offline

Registrován: pon 14. lis 2011 7:57:16
Příspěvky: 75
Ahoj,
na VUPS je to takový zasmodrchaný.

Mají nekolik návodů na výrobu piva. Každý se liší v celkové výteznosti. Jednou to je na 1kg/10 l. v druhém (totálne stejném) návodu to je 8,8. Aby se v tom cert vyznal...

Pivo jsem připravoval ze sušených a živých kvasnic. Koncentrát jsem rozdělil na 2x po 16 litrech. Do jedné nádoby jsem dal zivé a do dalsí "susené" kvasnice.

Kdyz jsem to stocil, tak mnohem sycenejsi jsou "susené" kvasnice. Pivo po 8 dnech lezení krásne pení, je plné CO2. To z tech zivych ma chut piva, trosku pení a to je tak vse.

Napadá nekoho, kde se stala chyba?

Protoze podmínky byly naprosto stejné.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nový "tekutý" VÚPS - info a názory
PříspěvekNapsal: pon 14. lis 2011 8:40:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2834
Bydliště: Zeleneč
OMBR píše:
Protoze podmínky byly naprosto stejné.


Kromě podmínek jako "teplota atd" záleží na vitalitě a vialitě kvasnic a množství buněk které jsi tam dodal, což se Ti jistě nepovedlo udělat úplně stejně.

Nepíšeš jakým způsobem jsi zařídil aby se pivo nasytilo - zda stočením kolem 4% cukru, nebo přidáním nějakého cukru po kvašení do lahví... Navíc každé kvasnice mají jiný stupeň prokvašení.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz