VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 20. led 2018 13:59:00
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tmavá speciálka + hokus pokus
PříspěvekNapsal: pon 15. lis 2010 13:24:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
Jenom abych si to ujasnil.. :lol: do mladiny dávám ten výsledný vývar nebo tu převařenou rýži nebo obojí? ¨

dík

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tmavá speciálka + hokus pokus
PříspěvekNapsal: pon 15. lis 2010 16:22:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Tadytomas píše:
Jenom abych si to ujasnil.. :lol: do mladiny dávám ten výsledný vývar nebo tu převařenou rýži nebo obojí? ¨

dík


Píšu výše - stačí vývar, ale klidně i rýži v nějakém pytlíčku ...

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tmavá speciálka + hokus pokus
PříspěvekNapsal: pon 15. lis 2010 16:36:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 02. zář 2010 20:36:57
Příspěvky: 65
Bydliště: Brno
Tadytomas píše:
Jenom abych si to ujasnil.. :lol: do mladiny dávám ten výsledný vývar nebo tu převařenou rýži nebo obojí?


Myslím si, že jde o to vyvařené mazlavé lepidlo - tj. ten škrob a proteiny. Předpokládám, že ty proteiny budou mít vliv na tu pěnu...a naštěstí podle testování bez vlivu na chuť.
Já těch cca 150g rýže vařil 20minut v asi 200ml vody, pak ještě nechal 15minut odstát. Potom jsem to propláchl pořádně litrem vody a slil do mladiny, propláchl znovu a opět slil do mladiny. Rýži vyhodil (neslaná bez chuti). Toto na výsledných 28l mladiny.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tmavá speciálka + hokus pokus
PříspěvekNapsal: pon 15. lis 2010 18:03:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 15. úno 2010 20:30:21
Příspěvky: 116
Bydliště: Broumov
Já nasypal rýži do sladu už při šrotování ....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tmavá speciálka + hokus pokus
PříspěvekNapsal: pon 15. lis 2010 18:24:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
díky moc.. dneska jsem zakládal, tak jsem tam pro jistotu hodil obojí :) Už se těším až to bude..

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz