Zdravím všechny. 10.1.2015 jsem "rozmíchal" své první domácí pivo z VUPS. Dnes ráno jsem pivo (pokud tedy tomu tak mohu říkat) stočil, ale tekutina vůbec nechutná jako pivo, ani nemá takovou vůni. Přijde mi že je dost cítit po kvasnicích, chuť je nakyslá, hodně hořká, nedobrá. Neumím moc popsat jaká ta chuť je, protože vlastně nevím, jak by to mělo chutnat.
Popis postupu:
10.1.2015 v 17:00 založeno 14L celkem, 2Kg tekuteho VUSP, 250g - dextroza, Chmelovar 4g premiant na začátku, 7,5 g ŽPČ v 30 min, 7,5g ŽPČ v 50 min, celkem vařeno 60 min. Poté jsem chmelovar rychle vychladil. Dále jsem udělal vývar z rýže, 50g - 0,5L vody. Vývar jsem přidal do mladiny před kvasnicemi. Kvasnice svrchní Danstar Nottingham. Kvaseno při 21 st C.
Počáteční údaje: Hustota 1049
Druhý den - teplota 21st, kvasí jako blázen, na pivu je bílá deka cca 2 Cm.
Třetí den - Deka žádná, Hustota 1015, stále kvasí
Čtvrtý den - 18hod - kvašení téměř žádné, Hustota 1011
Pátý den (dnes) - nekvasí, hustota 1010, tak jsem to stočil. Vzhledem k tomu, že dnes nebudu doma, tak jsem radši vše udělal ráno. Do lahví jsem přidal dextrozu v 1/2 doporučené dávky.
To co jsem stočil, tak ale fakt nechutnalo jako pivo, bylo to hodně kalné nedobré. Přemýšlel jsem, že to vyleju, ale to můžu vždycky

Kde myslíte, že mohla nastat chyba?
A co mi doporučíte jako druhý pokus? Chci nejdřív koncentrát, abych vůbec udělal něco podobného pivu. Nevím jestli znova VUSP, mám Pivovarský dům v Praze kousek, takže pro mne nejlepší ale nevim.
Začátky jsou těžké no