VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 28. dub 2017 11:09:26
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 14:31:29 
Offline

Registrován: čtv 13. kvě 2010 15:04:52
Příspěvky: 205
Bydliště: Olomouc/Brno/Ostrava
huugo píše:
Zdravim,
nedavno jsem popisoval problem s necim podobnym logru. Bylo to jen jednorazove, pak pri poslednim mereni a staceni bylo vse OK.
A vysledek? Prekrasna barva, chut vyborna. Jen ted vydrzet nejakej ten mesic .... Zatim nejlepsi pivo co se mi podarilo udelat.


Tak to blahopřeji :-) Mě jantarový ležák vypařila společnost už po 14 dnech ležení ;)

_________________


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 14:35:15 
Offline

Registrován: čtv 14. říj 2010 17:24:05
Příspěvky: 5
Bydliště: Hlučín
Tak panstvo a už je hotovo, teda skoro hotovo ;) , po 8 dnech kvašení a cílové hustotě 1012 jsem stočil do PET lahví, přidal na druhotnou fermentaci dextrozu 3g. na 0,5l. ( do 2 PETek přidal cukr a do 2 med na zkoušku), a nechal při fermentační teplotě 9-10 st. 5 dní, ale zdálo se mi to hodně "lenivé", PETky se nějak nechtěly nasytit, přenesl jsem je tedy do teploty 14-15st. na 2 dny, a teprve pak se začalo "něco" dít, PETky najednou "ztvrdly", poté jsem je přemístil do lednice s teplotou okolo 3 st. a dnes jsem nevydržel a okoštoval :o :?: a tohle je výsledek.....vynikající pivko již 9. den po stočení do PETek, vím, že je to velice málo na ležení, byl to jen košt, ale už teď je to podle mě lepší pivko než originál (třeba GRANÁT od Staropramenu... :!: !)
P.S.: ...založil jsem v zápětí další pokus-VIŠŇOVÉ pivo (z domácího višňového kompotu a sv.koncentrátu VÚPS), ale o tom zase příště.... :?:


Přílohy:
Poznámka: před degustací...
P1020148.JPG
P1020148.JPG [ 135.49 KiB | Zobrazeno 1618 krát ]
Poznámka: a téměř po vypití, pěna krásně drží na skle....:-o!
P1020149.JPG
P1020149.JPG [ 187.35 KiB | Zobrazeno 1614 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 20. pro 2010 19:34:26 
Offline

Registrován: stř 06. říj 2010 16:20:43
Příspěvky: 46
Tak jsem založil ležák. Vše jsem udělal podle návodu, jen se mi zdá počáteční hustota nějak nízko..?! Nějaký nápad??


Přílohy:
DSC01392.jpg
DSC01392.jpg [ 35.18 KiB | Zobrazeno 1611 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: ned 24. úno 2013 10:41:09 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 558
Bydliště: Machová
Zdarec domovarnici,tak jxem zalozil neco jako jantara,spis uz to budr neco tmaveho....

1,2 kg svetleho
1,5 kg tmaveho
chmelovar 10 g premiant 45 min,10 g zpc 15 min a 5 g zpc 15 min.
50g maltozy, zbytek co dum dal
vyvar ze 150g ryze na penivost
kvasnice s-23
pocatecni hustota 1050 a zalozeno a rozkvaseno pri 16 stupnich.Tak snad z toho bude dvanacteka.........

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Mates 12° - zraje
Hofburg na Černo 13° - zraje
Libuše 12° - zraje
Lukášek 10° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Naposledy upravil kratoska15 dne stř 27. úno 2013 6:41:03, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: ned 24. úno 2013 20:38:53 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
kolko vody? svetl tmavy vytazok? aky?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: ned 24. úno 2013 21:03:19 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 558
Bydliště: Machová
samozrejme vups,svetly prodavaji ve forme husteho tekuteho koncentratu a tmavy je praskovy,zatim,pry ho taky zacnu delat tekuty.........celkem 20l mladiny. Co myslis?

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Mates 12° - zraje
Hofburg na Černo 13° - zraje
Libuše 12° - zraje
Lukášek 10° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: ned 24. úno 2013 22:23:16 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
dobra desinka :)
bude lepsia jak ten pilsner s dextrozou uvidis


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 25. úno 2013 9:16:48 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 558
Bydliště: Machová
Ty si hrozný......jak to může být 10°, když jsem to naředil dle trabulek od VÚPS na 12° a počáteční hodnotu jsem měl 1050, to by měla být +- 12°. Samozřejmě tam bude nějaká odchylka díky měření při 16°C, ale to by něměl být až takový rozdíl. Tak z čeho tak usuzuješ????

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Mates 12° - zraje
Hofburg na Černo 13° - zraje
Libuše 12° - zraje
Lukášek 10° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 25. úno 2013 9:31:39 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
jaj sorry uz bol vecer ja som to ratal ako plus 20l vody :D
ale ked to mas zmerane preco dufas ze snad z toho bude dvanactecka ked to je dvanactecka? :P


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 25. úno 2013 9:58:57 
Offline

Registrován: stř 12. pro 2012 21:34:19
Příspěvky: 558
Bydliště: Machová
No to víš, jsem amatér začátečník, takže člověk nikdá neví......ale dával jsem si tentokrát na vše pozor, takže by to mělo mělo vše šlapat podle předpokladů. Místnost vychlazená na 10-12°C, co víc si můžu přát.....už jen čekat a sbírat deku.... :D :D

_________________
http://stojan-machovsky.webnode.cz

Mates 12° - zraje
Hofburg na Černo 13° - zraje
Libuše 12° - zraje
Lukášek 10° - na spilce

Hofburg na Černo 13°- VÍTĚZ MHM BRNO 2015 a KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2016
Tmavá 11° - 2. místo KOSTELECKÝ CHMELOVÁREK 2014


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz