VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 26. dub 2017 14:41:54
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: sob 03. lis 2007 20:05:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. říj 2007 19:42:22
Příspěvky: 86
Bydliště: Desná
1 kg světlého koncentrátu a 4 kg tmavého koncentrátu naředit na 12 litrů.
Světlý koncentrát z výzkumáku nemá skoro žádnou chuť po sladu. Takhle je lehce cítit karemelovo-kávová chuť.

_________________
http://www.vasepivo.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: sob 03. lis 2007 20:11:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. říj 2007 19:42:22
Příspěvky: 86
Bydliště: Desná
Samozřejmě tam má být 0,4 kg tmavého koncentrátu :roll:

_________________
http://www.vasepivo.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: ned 04. lis 2007 9:51:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 28. říj 2007 20:32:25
Příspěvky: 238
Bydliště: Brno
No já jsem se vyděsil... :P

Co dochmelení? Mně ten koncentrát přijde málo hořký, dívám 1 kapku Isohop 30% na litr.

Jo a samozřejmě čím kvasit? Saflager S 23?

_________________
Žižla
http://www.zizlavar.cz

http://www.nornik.wz.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: ned 04. lis 2007 22:07:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. říj 2007 19:42:22
Příspěvky: 86
Bydliště: Desná
Saflager S23 moc nemusím. Na spodně kvašená piva používám převážně namnožné kvasinky z kvasnicových piv. Postup je tady v sekci Kvasnice.
Mám rád piva středně hořká a podle toho návodu je Jantraový ležák akorát na moji hubu :)
Použít chmelový koncentrát je nejjednodušší a nejrychlejší možnost (taky ho občas použiju), ale poctivě provedený chmelovar dodá pivu lepší chuť. 8-)

_________________
http://www.vasepivo.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 05. lis 2007 12:58:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 28. říj 2007 20:32:25
Příspěvky: 238
Bydliště: Brno
No jo, ovšem tady začínáme narážet na otázku podmínek. Já těch 5 stupňů pro spodní kvašení a ještě míň pro ležení prostě nemám jak udělat. Takže mi nezbývá než S 23, kterýma se dá kvasit i při vyšší teplotě. Chmelovar bych sice spáchat mohl, ale obsadit na půl dne kuchyni by mi neprošlo :-) Takže kapičky... :|

_________________
Žižla
http://www.zizlavar.cz

http://www.nornik.wz.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 05. lis 2007 18:59:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. říj 2007 19:42:22
Příspěvky: 86
Bydliště: Desná
Kvasím namnoženými kvasinkami při teplotě kolem 12°C a pivo mi pak leží v lednici kde je 5°C. V malých pivovarech kde jsem byl mají teploty podobné.
Chmelovar mi trvá i se scezováním asi hodinu a půl. Když si dávám pozor ani pak nelepí podlaha v kuchyni a manželka nenadává :P

_________________
http://www.vasepivo.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 05. lis 2007 20:21:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 28. říj 2007 20:32:25
Příspěvky: 238
Bydliště: Brno
no... já se pod 14 nedostanu, až dělám, co dělám. A obsadit ledničku či snad její část - na to si netroufám ani pomyslet.
Ale právě jsem otevřel první pivo ze světlého koncentrátu (10 l, 250g glukopuru, 7 kapek Isohop 30%, Saflager S 23) a jsem s ním velmi spokojen... A nadchla me soudržnost kvasnic - ta je výýýýtečná - do sklenice se nedostane v podstatě nic... ;)

_________________
Žižla
http://www.zizlavar.cz

http://www.nornik.wz.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 12. lis 2007 20:47:43 
Offline

Registrován: pon 12. lis 2007 20:37:20
Příspěvky: 3
Bydliště: židlochovice
Zdravím Vás pánové, mám podobnou zkušenost: dávám 2kg světlého, půl kila tmavého + 10g chmele Sládek vařím 40min. kvasnice pivovarské * 10st.C v upraveném skříňovém chlaďáku - stočím do 20l nerezové kyvety upravené k domácímu čepu v garáži. Pozval jsem pár kamarádů na košt, a vykoštovali jsme celý obsah.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: pon 12. lis 2007 23:37:11 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 22. říj 2007 21:28:00
Příspěvky: 80
Bydliště: Praha 8
:D
skoda jen... ze toho vykvasi tak malo... chtelo by to kvasit aspon po 100 litrech... 50 na kostovani.. a 50 na pozdejsi ochutnavani ;)

me uz pomalu dokvasuje varka od konkurencniho mistra sladka... zatim to chutna vselijak... ale verim ze mesic lezeni to spravi...

btw. s kamarady uz se nam konecne podarilo otevrit 30l KEG sud... je na to potreba specialni domaudelanej klic...pak sem hodim foto...
ten sud je v krasnym stavu..uplne novej.. planuju ho jeste prebrousit brusnou pastou a lesticim kotoucem.. aby se lesknul jako kristal a pak ho budu povazovat za vlastni 8-)

_________________
Jen bez chlapce, jen bez dokud je kam...
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jantarový ležák
PříspěvekNapsal: úte 13. lis 2007 16:42:39 
Offline

Registrován: pon 12. lis 2007 20:37:20
Příspěvky: 3
Bydliště: židlochovice
závidím ten klíč na soudky, čená hora plní krásné 20litrové soudky slušným pivem - to vypít sud odemknout, umýt, pivo uvařit, vykvasit, uležet a ......................................, to je něco :lol:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz