VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 27. kvě 2017 16:39:10
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: čtv 10. bře 2011 12:21:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
budeš stáčet při zbytkovém cukru nebo to necháš dojet nadoraz?

Pokud budeš stáčet při zbytkovém, stáčej při nižší hodnotě.. já měl 3,5° a ještě to bylo moc. Myslím, že tomino někde radil jít až ke 3°

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: čtv 10. bře 2011 14:41:16 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
jo,šel sem až skoro uplně co to šlo a stejně to po měsíci bylo jak šampus.
Medový pivo ano,ale zkonzumovat tak do měsíce,nic pro archivaci! :D

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: čtv 10. bře 2011 17:33:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
Myslím,že dám na rady zkušenějších a nechám to dojet na ty 3% nebo i míň.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 13:51:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
Dnes jsem to měřil a má to 2.5% ,dal jem tam cca1.5dl kvasnic -jednou použitých Premium Gold a jelo to celkem rychle -4dny :-)
Je to ještě kalné(živé),mám to nechat sjet ještě níže,nebo stočit?
Když to stočím teď přidat něco pro sek.kvašení?
Myslím,podle toho,že to asi ještě trochu kvasí,že by to stačilo stočit bez přídavku,a nechat ležet ať to není jak šampus.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 14:22:35 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
já bych to stočil teď a nepřidával bych nic.Uvidíš jak se ti to bude sytit.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: stř 23. bře 2011 23:04:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
slamak píše:
Dneska založen pokus o medové pivo ze zbytků co mi zůstaly doma.
1.2kg VUPS světlý,150g maltoza světlá,290g med,Premium Gold.12 litrů epm 12%
nedochmeloval jsem nic,chci zkusit VUPS bez přidání chmele.
Když jsem dělal tmavé z VUPSu + chmel tak se mi to zdá na můj vkus na tmavé pivo dost hořké-mám radši sladší.


Dnes po 9 dnech jsem už nevydržel a otevřel první lahev.
Stáčel jsem to při těch 2.5% a nepřidával nic na dokvašení v lahvích.
Pivo mi přijde na 12% takové řídké ,ale chuťové vynikající.
I bez dochmelení je hořkost cítit tak akorát,což mě udivilo.
Pěna nevydrží ani 30sek.a perlí to opravdu jako šampus celkem dost.
S výsledkem jsem spokojený.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: pát 23. zář 2011 16:35:37 
Offline

Registrován: sob 23. črc 2011 21:06:39
Příspěvky: 60
Bydliště: Vsetín
Dnes jsem ochutnával po 3 týdnech ležení moje medové pivo a čekal jsem, že bude trochu víc nasycený, ale potom co jsem otevřel láhev tak to byl mazec. Šampus proti tomu vůbec nepění :D Pivo jsem vařil, tak že jsem uvařil klasickou polotmavou jedenáctku (20l) ze surovin a po skončení chmelovaru jsem tam dal 150 gramů medu, nechal ho tam 10 minut se rozpustit a až pak jsem začal s chlazením. Kvašení proběhlo bez problémů, stáčel jsem zhruba při 3,5. Což bylo asik moc. Takže to vypadá, že se vrátím k vařeni českých ležáku a medové pivo si nechám na silvestra místo šampusu. :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: pát 23. zář 2011 21:54:01 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
medové fakt vypít do 14.dnů...max. měsíce,ale tam už to může být přesycené.

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: sob 24. zář 2011 11:31:35 
Offline

Registrován: sob 23. črc 2011 21:06:39
Příspěvky: 60
Bydliště: Vsetín
Jo v tomhle máš naprostou pravdu, když jsem zkusil po týdnu ležení tak bylo super.... Po třech týdnech se bohužel kvalita vytratila....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: úte 04. říj 2011 19:52:00 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 674
Bydliště: Praha
jak se vam to prubezne sytilo ?
ja to mam po tydennim sekundaru v 19°C uplne jak vodu z vodovodu, teda chut je ponekud lepsi :)
mi neprijde, ze by se to nejak dramaticky zlepsilo, obzvlast pokud to premistim do sklepa, kde mam jeste o par stupnu min (cca 16)

bruntal.vytazek 2x1,7 kg, 505 g medu
med se varil v chmelovaru cca 20 min
OG 1056, 19,5 l
stacel jsem pri 3% cukru (hustota 1012) bez pridani cehokoliv...

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz