VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 23. zář 2017 3:06:06
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: stř 05. říj 2011 16:49:53 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2010 17:03:44
Příspěvky: 211
Bydliště: Praha
Nepochcípaly, pracují či hybernují. Ale test udělej. Nádoba musí být ale sterilní a uzavřená vodním uzávěrem (kvasnou zátkou) nebo lehce zašpuntovaná. Když začne bublat - žijí, když najdeš špunt na zemi - žijí, když najdeš spoustu střepů - moc si zarazil špunt ale kvasnice - žijí. :D Že by nastala jiná varianta moc nepočítám.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: stř 05. říj 2011 22:22:13 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 674
Bydliště: Praha
vladybir píše:
Nepochcípaly, pracují či hybernují. Ale test udělej. Nádoba musí být ale sterilní a uzavřená vodním uzávěrem (kvasnou zátkou) nebo lehce zašpuntovaná. Když začne bublat - žijí, když najdeš špunt na zemi - žijí, když najdeš spoustu střepů - moc si zarazil špunt ale kvasnice - žijí. :D Že by nastala jiná varianta moc nepočítám.


nepochcipaly, jak jsem tam sypnul tu dextrozu, hned se to rozjelo, dal jsem asi 5,5 g/l, zazatkoval (nastesti jsem vse mimo asi 4 lahvi mel v bernardovkach, tak to nebyl nijak desnej opruz) a narval basu do kartonovy krabice vystlany novinama a zatizil basou s prazdnejma lahvema, tak to snad udrzi, kdyz prijde ta nocni kanonada :)

diky za rady! snad z toho spolecne udelame nejaky pitelny mok... :)

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2011 15:53:27 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
už sa tu písalo že keď sa med povarí 20 minút granáty nehrozia a sprava aj síti sa to ako obvykle. ale kdesi som tu narazil na to že medové pivo treba vypiť do mesiaca inak chytí nakyslú chuť. platí to aj pre prevarený med? či tu kyslosť nesposobuju bielkoviny prítomné z medu? chcem zhotoviť na vianoce červené medové z výtažku(bruntál)
tak či mám teraz nech pivko dobre uleží dovtedy alebo mesiac pred.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2011 16:41:20 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 674
Bydliště: Praha
mihal píše:
už sa tu písalo že keď sa med povarí 20 minút granáty nehrozia a sprava aj síti sa to ako obvykle. ale kdesi som tu narazil na to že medové pivo treba vypiť do mesiaca inak chytí nakyslú chuť. platí to aj pre prevarený med? či tu kyslosť nesposobuju bielkoviny prítomné z medu? chcem zhotoviť na vianoce červené medové z výtažku(bruntál)
tak či mám teraz nech pivko dobre uleží dovtedy alebo mesiac pred.


tak to ti neporadim, v patek tu byli kamaradi a z puvodnich asi 38 lahvi zbyly 4... :)

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2011 18:24:50 
Offline

Registrován: úte 08. čer 2010 16:15:38
Příspěvky: 171
Bydliště: Slaný
to buDDha:

někde jsi psal, že jsi to dělal z bruntálu, ale nepamatuju si jestli ze světlýho nebo tmavýho nebo napůl...

Já to medový taky budu muset vyzkoušet, sice med nějak moc nemusím, než na chleba s máslem tak raději do čaje a hodně citronu (při nastydnutí apod). Jak to pivo vůbec chutná? Kdysi jsem si koupil medovinu a vůbec mne to nechutnalo, a med v pivu, nevim nevim. Asi to budu muset prubnout...

_________________
Máš místo mozku z piva kostku.

Co na tom pivu vidíš prosimtě? Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky

***************************************
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2011 18:36:31 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 674
Bydliště: Praha
dapr píše:
to buDDha:

někde jsi psal, že jsi to dělal z bruntálu, ale nepamatuju si jestli ze světlýho nebo tmavýho nebo napůl...

Já to medový taky budu muset vyzkoušet, sice med nějak moc nemusím, než na chleba s máslem tak raději do čaje a hodně citronu (při nastydnutí apod). Jak to pivo vůbec chutná? Kdysi jsem si koupil medovinu a vůbec mne to nechutnalo, a med v pivu, nevim nevim. Asi to budu muset prubnout...


delal jsem to napul a fakt to melo nejvetsi ohlas na ochutnavce s kamarady.
no, k chlebu s medem a maslem to ma fakt daleko. spis bych rek, ze to tomu dodava urcitou plnost a podtrhuje to sladovou chut. mne to taky celkem smakovalo.

zkus to! zkouset se musi!

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: stř 19. říj 2011 18:39:53 
Offline

Registrován: úte 08. čer 2010 16:15:38
Příspěvky: 171
Bydliště: Slaný
Rozhodně to vyzkouším, rád experimentuju já měl spíš obavu jestli tam ten med extrémně nevylézá.

super, díky moc

_________________
Máš místo mozku z piva kostku.

Co na tom pivu vidíš prosimtě? Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky

***************************************
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Polotmavá medová *náctka :)
PříspěvekNapsal: úte 06. bře 2012 17:28:45 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 674
Bydliště: Praha
vladybir píše:
buDDha píše:
jak se vam to prubezne sytilo ?
ja to mam po tydennim sekundaru v 19°C uplne jak vodu z vodovodu, teda chut je ponekud lepsi :)
mi neprijde, ze by se to nejak dramaticky zlepsilo, obzvlast pokud to premistim do sklepa, kde mam jeste o par stupnu min (cca 16)

bruntal.vytazek 2x1,7 kg, 505 g medu
med se varil v chmelovaru cca 20 min
OG 1056, 19,5 l
stacel jsem pri 3% cukru (hustota 1012) bez pridani cehokoliv...

Jestli můžu poradit, tak to honem rychle přislaď. Tam ti zbyly 3% cukru teoreticky, prakticky tam nemusí být už žádné. V pivu nejsou všechny cukry zkvasitelné. K hustotě přispívá i dextrin a jiné nezkvasitelné látky a kvasnice už nemusí mít co žrát. Já bych sladil 1%, tedy 10g na litr. Co použiješ je jedno. Sacharozu, maltozu, dextrozu ...
A navíc máš vynikající studijní materiál. Když ti nebude líto litru tohoto piva, tak dvě půllitrovky obal ostnatým drátem, zaminuj a nech je bez doslazování ležet ve sklepě. Po vánocích nám sdělíš jak dopadla jedna láhev a po velikonocích popíšeš tu druhou :-)))



vcera jsem dal prvni lahev studijniho materialu (skladovano v pokojove teplote, zapomnel jsem kde to je jeste pred presunem do sklepa) a bylo to lehce nasycene, ale opravdu jen trosku, po naliti do pullitru se udelala pena o vysce asi 3 mm a ihned zmizela, ale uplne "flat" to nebylo. chut dobra, priblizne jak si ji pamatuju z rijna, jenom na konci je uplne suchy (az trosku trpky) ocasek jako u vina, kyselost zadna.

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz