VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 18. črc 2018 6:11:18
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: pon 26. pro 2011 18:41:17 
Offline

Registrován: ned 01. srp 2010 17:27:43
Příspěvky: 13
Zkusil jsem práškový tmavý VÚPS + kvasnice W-34/70. Snažil jsem se držet návodu na spodní kvašení (http://www.vasepivo.cz/Vups_spodni.pdf). Přesto neúspěch, v nádobě ani nezačalo kvašení. Přitom teplota byla cca 11°C (neměl jsem teploměr do nádoby, ale kvasnice jsem přihodil až po několika hodinách pobytu v místnosti, kde bylo oněch 11°C). Nic, mrtvo. Nádoba vyčištěná savem + opakovaně vařící/studenou vodou. Kvasnice předem rozkvašený (funkčně).
Nějaké nápady?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: pon 26. pro 2011 18:43:59 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2010 17:03:44
Příspěvky: 211
Bydliště: Praha
a kdy se to stalo, to zakvašení ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: pon 26. pro 2011 18:46:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
jak je to dlouho cos je tam nalil? Pokud jsi je rozkvašoval při vyšší teplotě 30° atp jak se dělá- nechal jsi je dojít postupně na těch 11°C nebo jsi je tam hned nalil?

jinak s těmahle kvasnicema jsem nikdy problém neměl- možná by stálo za to, do tý spilky fakt ten teploměr hodit abys věděl kolik tam fakt je

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: stř 11. led 2012 20:54:17 
Offline

Registrován: ned 01. srp 2010 17:27:43
Příspěvky: 13
Rozkvašení probíhalo při těch cca 11°C, nechal jsem to cca 20-25min a pak je tam vylil. No pořídím si konečně teploměr.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: stř 11. led 2012 21:17:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
No a jak to nakonec dopadlo? rozjelo se to?

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: čtv 12. led 2012 9:29:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Vyšší teplota (kolemn 30°C) by je nezabila. Pokud jsi je jen nasypal do vody a po 25 minutách nalil do mladiny, tak jsi je nerozkvasil, ale jen rehydroval. Třeba už byly málo vitální, jakou měly expiraci?

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: čtv 12. led 2012 9:35:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
spíš jsem narážel na to, jestli je nerozkvasil na 30° což je v pohodě, a pak nenalil přímo do 10°C mladiny. Alespoň co já jsem četl návody- tak má být postupné zchlazování na zákvasnou teplotu..

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: čtv 12. led 2012 9:40:39 
Offline

Registrován: ned 01. srp 2010 17:27:43
Příspěvky: 13
Je to možné, že byly staré, unavené :-)
Celé to za stálého míchání skončilo v hajzlu :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: čtv 12. led 2012 10:15:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2836
Bydliště: Zeleneč
Když bys tu mladinu připravil ze surovin, tak by tam ten smajlík na konci nebyl... :)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: pát 27. led 2012 21:49:47 
Offline

Registrován: čtv 05. led 2012 14:37:20
Příspěvky: 2
Skeeve píše:
Je to možné, že byly staré, unavené :-)
Celé to za stálého míchání skončilo v hajzlu :-)


chyba!!!te jsem se dopustil taky.Staci dat kvasinky v pokojove teplote do zalozeneho pivka.Teprve az se v pokojove teplote rozbehnou a vytvori dobrou penu,potom je mozno premistit do predepsane kvasne teploty celou varku a velmi dustojne to dokvasi!!Skoda zes to vylil,stacilo to premistit zpatky do tepla a rozjelo by se to.Pivo je dost trpelivy material a lze s nim delat kouzla a nespechat.Borek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz