VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 20. srp 2017 18:17:11
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: pon 26. pro 2011 18:41:17 
Offline

Registrován: ned 01. srp 2010 17:27:43
Příspěvky: 13
Zkusil jsem práškový tmavý VÚPS + kvasnice W-34/70. Snažil jsem se držet návodu na spodní kvašení (http://www.vasepivo.cz/Vups_spodni.pdf). Přesto neúspěch, v nádobě ani nezačalo kvašení. Přitom teplota byla cca 11°C (neměl jsem teploměr do nádoby, ale kvasnice jsem přihodil až po několika hodinách pobytu v místnosti, kde bylo oněch 11°C). Nic, mrtvo. Nádoba vyčištěná savem + opakovaně vařící/studenou vodou. Kvasnice předem rozkvašený (funkčně).
Nějaké nápady?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: pon 26. pro 2011 18:43:59 
Offline

Registrován: stř 10. úno 2010 17:03:44
Příspěvky: 211
Bydliště: Praha
a kdy se to stalo, to zakvašení ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: pon 26. pro 2011 18:46:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
jak je to dlouho cos je tam nalil? Pokud jsi je rozkvašoval při vyšší teplotě 30° atp jak se dělá- nechal jsi je dojít postupně na těch 11°C nebo jsi je tam hned nalil?

jinak s těmahle kvasnicema jsem nikdy problém neměl- možná by stálo za to, do tý spilky fakt ten teploměr hodit abys věděl kolik tam fakt je

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: stř 11. led 2012 20:54:17 
Offline

Registrován: ned 01. srp 2010 17:27:43
Příspěvky: 13
Rozkvašení probíhalo při těch cca 11°C, nechal jsem to cca 20-25min a pak je tam vylil. No pořídím si konečně teploměr.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: stř 11. led 2012 21:17:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
No a jak to nakonec dopadlo? rozjelo se to?

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: čtv 12. led 2012 9:29:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Vyšší teplota (kolemn 30°C) by je nezabila. Pokud jsi je jen nasypal do vody a po 25 minutách nalil do mladiny, tak jsi je nerozkvasil, ale jen rehydroval. Třeba už byly málo vitální, jakou měly expiraci?

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: čtv 12. led 2012 9:35:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
spíš jsem narážel na to, jestli je nerozkvasil na 30° což je v pohodě, a pak nenalil přímo do 10°C mladiny. Alespoň co já jsem četl návody- tak má být postupné zchlazování na zákvasnou teplotu..

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: čtv 12. led 2012 9:40:39 
Offline

Registrován: ned 01. srp 2010 17:27:43
Příspěvky: 13
Je to možné, že byly staré, unavené :-)
Celé to za stálého míchání skončilo v hajzlu :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: čtv 12. led 2012 10:15:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2786
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Když bys tu mladinu připravil ze surovin, tak by tam ten smajlík na konci nebyl... :)

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: VÚPS spodně
PříspěvekNapsal: pát 27. led 2012 21:49:47 
Offline

Registrován: čtv 05. led 2012 14:37:20
Příspěvky: 2
Skeeve píše:
Je to možné, že byly staré, unavené :-)
Celé to za stálého míchání skončilo v hajzlu :-)


chyba!!!te jsem se dopustil taky.Staci dat kvasinky v pokojove teplote do zalozeneho pivka.Teprve az se v pokojove teplote rozbehnou a vytvori dobrou penu,potom je mozno premistit do predepsane kvasne teploty celou varku a velmi dustojne to dokvasi!!Skoda zes to vylil,stacilo to premistit zpatky do tepla a rozjelo by se to.Pivo je dost trpelivy material a lze s nim delat kouzla a nespechat.Borek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz