VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 20. led 2018 13:42:57
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co jsem udělal špatně?
PříspěvekNapsal: sob 17. zář 2011 18:23:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
rýže s VÚPSem funguje dobře a pěnu opravdu zkvalitní, ale proti pěně ze sladu je to i tak jenom slabý odvar..

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Co jsem udělal špatně?
PříspěvekNapsal: ned 18. zář 2011 8:46:33 
Offline

Registrován: pon 12. zář 2011 6:41:09
Příspěvky: 4
Bydliště: Plzeň
dokvašuju v soudku a v patentkách, ale když sem tu patentku otvíral, tak si lehce "pšoukla"


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Co jsem udělal špatně?
PříspěvekNapsal: ned 18. zář 2011 11:12:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 0:50:55
Příspěvky: 143
Bydliště: Žatec
Takže by se mohlo jednat o špatný bílkovinný podíl v koncetrátu nebo o poškození polypeptidických vazeb špatným technologickým postupem. (odvodňování pěny a spojování jednotlivých bublin způsobují například lipidy, aminokyseliny, proteolytické enzymy a některé kovové ionty)
S vařením z koncentrátu VÚPS nemám nejmenší zkušenosti, takže nevím, kde přesně mohla nastat chyba.

_________________
https://www.facebook.com/PivoFalkon


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Co jsem udělal špatně?
PříspěvekNapsal: pon 19. zář 2011 10:08:49 
Offline

Registrován: pon 07. úno 2011 11:55:34
Příspěvky: 46
cz3ko píše:
Takže by se mohlo jednat o špatný bílkovinný podíl v koncetrátu nebo o poškození polypeptidických vazeb špatným technologickým postupem. (odvodňování pěny a spojování jednotlivých bublin způsobují například lipidy, aminokyseliny, proteolytické enzymy a některé kovové ionty)
S vařením z koncentrátu VÚPS nemám nejmenší zkušenosti, takže nevím, kde přesně mohla nastat chyba.


Dělám pivo jak ze sladových výtažků, tak i ze sladu a nikd s pěnou problém nebyl. U některých várek pivo nenatlakuje po týdnu, ale až asi po měsíci, ale zatím vžda pivo natlakovalo a pěnu mělo. Pokud chceš pivo konzumovat za týden, musíš jej stočit, dokud ještě "jede", tedy asi při 5% zbytkového cukru. Jak ti zbytkový cukr klesne dejme tomu na 4%, tak už trvá trochu déle, než se vytvoří dostatečné množství CO2, protože pivo už při tomto procentu zbytkového cukru kvasí podstatně pomaleji.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz