VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 23. dub 2018 4:56:15
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 11:46:27 
Offline

Registrován: pon 07. úno 2011 11:55:34
Příspěvky: 46
Chystám se udělat várku z 1,7 l sladového výtažku ze sladovny Bruntál (české pivo) a protože chci udělat 26 l 12ky, tak uvažuji, že tam přidám 1,5 l výtažku od Mistra Sládka, protože další balení výtažku z Bruntálu nemám po ruce. Kvasit budu spodními kvasnicemi Saflager S23. Přidává se do primárního kvašení maltóza nebo dextróza?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 11:58:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 06. pro 2010 15:29:46
Příspěvky: 192
Bydliště: Brno
Pokud chceš hutnější pivo, tak maltóza, pokud chceš nahnat jenom alkohol, tak dextróza.

_________________
Mám rád chmel.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 13:37:10 
Offline

Registrován: pon 07. úno 2011 11:55:34
Příspěvky: 46
Mastermind píše:
Pokud chceš hutnější pivo, tak maltóza, pokud chceš nahnat jenom alkohol, tak dextróza.


V návodu na vaření ze sladového výtažku jsem totiž nic o přidávání cukru nenašel. Kolik cukru na 27 litrů?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 13:41:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 390
Bydliště: u Frýdku - Místku
Myslím,že nepřidávat žádný a naředit ten výtažek přímo na hustotu jakou požaduješ.
Já to tak dělal ředil jsem na epm 10% jen bruntálský výtažek s vodou a pivo je z toho dobré.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: úte 15. úno 2011 17:46:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 06. pro 2010 15:29:46
Příspěvky: 192
Bydliště: Brno
Samo sebou, pokud vaříš z výtažku, tak ho rovnou naředit na požadovanou hustotu.
Bral jsem to tak, že dolaďuješ hustotu na závěr (pokud to ustřelí) , tak je tam potom lepší dávkování sypkým materiálem. :)

_________________
Mám rád chmel.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: pát 18. lis 2016 17:22:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 16. lis 2016 13:08:11
Příspěvky: 7
Bydliště: Praha 4
Ahoj. Mám za sebou první dvě várky piva z mladinových koncentrátů. Vždy jsem při primární fermentaci dával dle návodu 1kg maltozy. Co se stane pokud bych maltozy dal více než 1kg? Třeba 1,5kg. Nebo dal 1kg maltozy a třeba 200g dextrozy? Stoupne OG, prokvasí to? Bude více alkoholu? Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přidáváte maltózu nebo dextrózu do primárního kvašení?
PříspěvekNapsal: sob 19. lis 2016 13:08:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 390
Bydliště: u Frýdku - Místku
Pokud dáš více maltozy na stejné množství vody, budeš mít silnější pivo a tím pádem víc alkoholu.
Jak píšeš stoupne OG, prokvasit by to mělo pokud to utáhnou kvasnice. Vtom bych problém neviděl.
Místo maltozy použij radši sladový výtažek.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz