VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 19. led 2017 3:13:00
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 07. črc 2010 20:44:56 
Offline

Registrován: sob 11. dub 2009 15:13:31
Příspěvky: 49
Sladovy vytazek z Bruntalu: http://www.domacimikropivovary.cz/e-obc ... tly-1-5-kg

Chtelo by si ujasnit, co je slad, sladovy vytazek a mladinovy koncentrat, Rosto. :lol:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: čtv 08. črc 2010 5:33:57 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
rasputin píše:
Sladovy vytazek z Bruntalu: http://www.domacimikropivovary.cz/e-obc ... tly-1-5-kg

Chtelo by si ujasnit, co je slad, sladovy vytazek a mladinovy koncentrat, Rosto. :lol:



O mladinovem koncentratu neni rec...myslel jsem tedy sladovy vytazek...pokud ti uz tato odpoved staci... :roll:

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: úte 17. srp 2010 15:56:07 
Offline

Registrován: úte 17. srp 2010 15:41:22
Příspěvky: 28
Rozebírat tu tak nepodstatnou věc jakou je původ piva nehodlám. Spíš bych se chtěl podělit o zkušenosti. Kvasení probíhalo za teploty kolem +-19C. Na chmelovar byl použit pouze přiložený chmel, tzn. 8g každého druhu chmele a pivo kvasilo cca 6 dnů. A výsledek? Super pivo :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: úte 17. srp 2010 21:09:17 
Offline

Registrován: pát 13. srp 2010 0:02:31
Příspěvky: 149
Taky se mi jeví momentálně jako nejlepší pivo které jsem dělal :lol: při srovnání je Muntons Premium Pilsner tak nějak o ničem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: úte 17. srp 2010 22:37:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Najdete 100% lepší piva mládenci a co teprve spodní kvašení - to se budete divit 8-)

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 18. srp 2010 9:12:25 
Offline

Registrován: úte 17. srp 2010 15:41:22
Příspěvky: 28
Já teď objednal Continental Pilsen, třída Gold, tak moc doufám, že bude lepší než zmiňovaný Premium Pilsen. Dnes ho budu dělat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 18. srp 2010 9:17:00 
Offline

Registrován: úte 17. srp 2010 15:41:22
Příspěvky: 28
Moro píše:
Najdete 100% lepší piva mládenci a co teprve spodní kvašení - to se budete divit 8-)


Tak se poděl o zkušenosti, které piva jsou nejlepší, zatím jen jako svrchně kvašené....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 18. srp 2010 10:28:29 
Offline

Registrován: pát 13. srp 2010 0:02:31
Příspěvky: 149
Taky by mě to zajímalo jedná se mi o piva typu plzně aby mělo pěknou hustou pěnu a barvu samozřejmě dobrou chuť Svrchně kvašené. Na spodní kvašení zatím nemám podmínky ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 18. srp 2010 19:55:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
Zkus VÚPS, koncentrátů z pixly jsem jel několik, ale na VÚPS nic nemělo, kvasil jsem ho jak svrchně, tak spodně. Do doby než budu dělat ze surovin pojedu jenom jeho. :)

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: čtv 19. srp 2010 17:41:30 
Offline

Registrován: pát 13. srp 2010 0:02:31
Příspěvky: 149
vups jsem právě dokvasil dal jsem 3kg na 24l vody kvasím svrchně kvasnice premium gold chmelovar jsem provedl : 7g permiantu 50g červenáku vařeno v 3l vody chmel přidáván na začátku varu uprostřed a na konci kvasilo při 21 °C stačeno při hustotě 1010 a přidáno 21g maltozy na 5l soudek doufám že se to povede :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz