VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 26. úno 2018 2:48:44
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 07. črc 2010 20:44:56 
Offline

Registrován: sob 11. dub 2009 15:13:31
Příspěvky: 49
Sladovy vytazek z Bruntalu: http://www.domacimikropivovary.cz/e-obc ... tly-1-5-kg

Chtelo by si ujasnit, co je slad, sladovy vytazek a mladinovy koncentrat, Rosto. :lol:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: čtv 08. črc 2010 5:33:57 
Offline

Registrován: sob 19. črc 2008 7:27:51
Příspěvky: 305
Bydliště: Bruntal
rasputin píše:
Sladovy vytazek z Bruntalu: http://www.domacimikropivovary.cz/e-obc ... tly-1-5-kg

Chtelo by si ujasnit, co je slad, sladovy vytazek a mladinovy koncentrat, Rosto. :lol:



O mladinovem koncentratu neni rec...myslel jsem tedy sladovy vytazek...pokud ti uz tato odpoved staci... :roll:

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: úte 17. srp 2010 15:56:07 
Offline

Registrován: úte 17. srp 2010 15:41:22
Příspěvky: 28
Rozebírat tu tak nepodstatnou věc jakou je původ piva nehodlám. Spíš bych se chtěl podělit o zkušenosti. Kvasení probíhalo za teploty kolem +-19C. Na chmelovar byl použit pouze přiložený chmel, tzn. 8g každého druhu chmele a pivo kvasilo cca 6 dnů. A výsledek? Super pivo :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: úte 17. srp 2010 21:09:17 
Offline

Registrován: pát 13. srp 2010 0:02:31
Příspěvky: 149
Taky se mi jeví momentálně jako nejlepší pivo které jsem dělal :lol: při srovnání je Muntons Premium Pilsner tak nějak o ničem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: úte 17. srp 2010 22:37:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Najdete 100% lepší piva mládenci a co teprve spodní kvašení - to se budete divit 8-)

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 18. srp 2010 9:12:25 
Offline

Registrován: úte 17. srp 2010 15:41:22
Příspěvky: 28
Já teď objednal Continental Pilsen, třída Gold, tak moc doufám, že bude lepší než zmiňovaný Premium Pilsen. Dnes ho budu dělat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 18. srp 2010 9:17:00 
Offline

Registrován: úte 17. srp 2010 15:41:22
Příspěvky: 28
Moro píše:
Najdete 100% lepší piva mládenci a co teprve spodní kvašení - to se budete divit 8-)


Tak se poděl o zkušenosti, které piva jsou nejlepší, zatím jen jako svrchně kvašené....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 18. srp 2010 10:28:29 
Offline

Registrován: pát 13. srp 2010 0:02:31
Příspěvky: 149
Taky by mě to zajímalo jedná se mi o piva typu plzně aby mělo pěknou hustou pěnu a barvu samozřejmě dobrou chuť Svrchně kvašené. Na spodní kvašení zatím nemám podmínky ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: stř 18. srp 2010 19:55:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
Zkus VÚPS, koncentrátů z pixly jsem jel několik, ale na VÚPS nic nemělo, kvasil jsem ho jak svrchně, tak spodně. Do doby než budu dělat ze surovin pojedu jenom jeho. :)

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák
PříspěvekNapsal: čtv 19. srp 2010 17:41:30 
Offline

Registrován: pát 13. srp 2010 0:02:31
Příspěvky: 149
vups jsem právě dokvasil dal jsem 3kg na 24l vody kvasím svrchně kvasnice premium gold chmelovar jsem provedl : 7g permiantu 50g červenáku vařeno v 3l vody chmel přidáván na začátku varu uprostřed a na konci kvasilo při 21 °C stačeno při hustotě 1010 a přidáno 21g maltozy na 5l soudek doufám že se to povede :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz