VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://varimpivo.cz/

Porad kvasi
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=16&t=28
Stránka 1 z 2

Autor:  Micek [ stř 14. lis 2007 21:29:26 ]
Předmět příspěvku:  Porad kvasi

CAu...
kvasi mi ve sklepe Mistr sladek ... kvasi svrchne
pri teplote 18-18,8°C prvnich par dni kvasil rychle...
ale ted uz to je 11 dni... a porad probublava... v zatce asi jednou za 1:30 minuty probubla
mam cekat az do uplneho konce?

misty sem pivo ochutnaval... vypoustel sem vzdy tak lzicku spodni vypusti pres ventil.. chut byla nejdriv sladka a pak horka... ale ted uz to chutna spise kysele... je to v poradku?

myslite, spravi se to druhotnym kvasenim a lezenim?
(je to nase prvni varka tak to nechci pokazit :roll: )

Autor:  Lukas [ čtv 15. lis 2007 8:19:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Porad kvasi

Ahoj,
ja bych zmeril hustotu ... a radeji nechal dokvasit.

To co jsi ochutnaval byla sedlina obsahujici vysoky podil kvasnic ... musis odpustit cca 1 dcl (muzes opet vratit do nadoby).... a az pak ochutnavat .... stejny postup pri mereni hustoty.

Autor:  Micek [ čtv 15. lis 2007 9:45:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Porad kvasi

ok
tak ja to zkusim

Autor:  cernymotyl [ čtv 15. lis 2007 19:46:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: Porad kvasi

Pokud se hustota dva dny nezmění a je kolem 1010 kg/m3, tak bych to stočil.

Autor:  Micek [ čtv 15. lis 2007 22:53:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Porad kvasi

kdez ja nemam hustomer :D
ale asi to zejtra stocim.. vzdycky si to jen psoukne tak po jeden a pul minute...
tak to radsi sleju do sudu a pridam 150g dalsiho cukru...
a uvidi se... za mesic ;)

Autor:  Lukas [ pát 16. lis 2007 8:37:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Porad kvasi

Mne porad ten JOHN BULL taky kvasi .. vcera to byly 3 tydny !!!

Ja bych rozhodne pockal, mne to psoukne tak jednou za 5-8 minut ... a namerena hustota byla kolem 1020 ... to je podle me hodne...
Jednou jsem to taky psychycky nevydrzel a stocil drive a vysledek byl, ze pivo bylo hodne presyceno CO2.
Radeji byt tebou tak za 1) pockam, za 2) bezim koupit hustomer ... 200,- Kc a rozhodne se vyplati.

Autor:  Honza Urban [ pát 16. lis 2007 9:26:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Porad kvasi

Bez hustoměru bych to odhadnul podle zákalu. Pokud se zákal jakoby zmírňuje, tak bych to stočil.

Autor:  Micek [ pát 16. lis 2007 10:27:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Porad kvasi

no mozna ten hustomer precejen koupim...
jinak.. kdyz odtocim ty 2dcl ... a pak odtocim cisty pivo do sklenice... tak uz je pruzracny... a sou v nem videt takovy pidimini bublinky... a kdyz to ochutnam... tak to uz neni vubec nasladly...

Autor:  Žíně [ pát 16. lis 2007 21:52:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Porad kvasi

ahoj,
než koupíš hustoměr - pokud ti chutná, všechno špatně, nech ho dál. Až budeš mít pocit že je to větrák jako ráno po mejdanu zbytky na stole, stočit. Skvěle dozrálo. Někdy to chvíli trvá. Ž

Autor:  Micek [ čtv 22. lis 2007 21:35:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Porad kvasi

Tak sme to dneska stocili do KEGu...
pridano je asi 140g cukru...
a je toho +-45 piv...
tak sem zvedavej...
ted to necham ty 3 dny v teple.. a pak to hodim do sklepa...

btw... myslite ze se muze v KEGu vytvorit takovej tlak ze by ho to mohlo poskodit? nedejboze vybuchnout a zaneradit celej byt... :roll:
ja sem nekde cetl ,ze ty kvasinky dokazou vytvorit maximalne polovicni tlak, na nez je sud staveny...takze by to mel ustat.. ale radsi se ptam.. jestli s tim treba nekdo mate zkusenosti 8-)
DIK

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/