VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 21. led 2018 21:33:30
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: stř 14. lis 2007 21:29:26 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 22. říj 2007 21:28:00
Příspěvky: 80
Bydliště: Praha 8
CAu...
kvasi mi ve sklepe Mistr sladek ... kvasi svrchne
pri teplote 18-18,8°C prvnich par dni kvasil rychle...
ale ted uz to je 11 dni... a porad probublava... v zatce asi jednou za 1:30 minuty probubla
mam cekat az do uplneho konce?

misty sem pivo ochutnaval... vypoustel sem vzdy tak lzicku spodni vypusti pres ventil.. chut byla nejdriv sladka a pak horka... ale ted uz to chutna spise kysele... je to v poradku?

myslite, spravi se to druhotnym kvasenim a lezenim?
(je to nase prvni varka tak to nechci pokazit :roll: )

_________________
Jen bez chlapce, jen bez dokud je kam...
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: čtv 15. lis 2007 8:19:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Ahoj,
ja bych zmeril hustotu ... a radeji nechal dokvasit.

To co jsi ochutnaval byla sedlina obsahujici vysoky podil kvasnic ... musis odpustit cca 1 dcl (muzes opet vratit do nadoby).... a az pak ochutnavat .... stejny postup pri mereni hustoty.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: čtv 15. lis 2007 9:45:05 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 22. říj 2007 21:28:00
Příspěvky: 80
Bydliště: Praha 8
ok
tak ja to zkusim

_________________
Jen bez chlapce, jen bez dokud je kam...
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: čtv 15. lis 2007 19:46:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. říj 2007 19:42:22
Příspěvky: 86
Bydliště: Desná
Pokud se hustota dva dny nezmění a je kolem 1010 kg/m3, tak bych to stočil.

_________________
http://www.vasepivo.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: čtv 15. lis 2007 22:53:02 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 22. říj 2007 21:28:00
Příspěvky: 80
Bydliště: Praha 8
kdez ja nemam hustomer :D
ale asi to zejtra stocim.. vzdycky si to jen psoukne tak po jeden a pul minute...
tak to radsi sleju do sudu a pridam 150g dalsiho cukru...
a uvidi se... za mesic ;)

_________________
Jen bez chlapce, jen bez dokud je kam...
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: pát 16. lis 2007 8:37:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Mne porad ten JOHN BULL taky kvasi .. vcera to byly 3 tydny !!!

Ja bych rozhodne pockal, mne to psoukne tak jednou za 5-8 minut ... a namerena hustota byla kolem 1020 ... to je podle me hodne...
Jednou jsem to taky psychycky nevydrzel a stocil drive a vysledek byl, ze pivo bylo hodne presyceno CO2.
Radeji byt tebou tak za 1) pockam, za 2) bezim koupit hustomer ... 200,- Kc a rozhodne se vyplati.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: pát 16. lis 2007 9:26:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 02. lis 2007 9:56:55
Příspěvky: 156
Bydliště: Velká Dobrá
Bez hustoměru bych to odhadnul podle zákalu. Pokud se zákal jakoby zmírňuje, tak bych to stočil.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: pát 16. lis 2007 10:27:45 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 22. říj 2007 21:28:00
Příspěvky: 80
Bydliště: Praha 8
no mozna ten hustomer precejen koupim...
jinak.. kdyz odtocim ty 2dcl ... a pak odtocim cisty pivo do sklenice... tak uz je pruzracny... a sou v nem videt takovy pidimini bublinky... a kdyz to ochutnam... tak to uz neni vubec nasladly...

_________________
Jen bez chlapce, jen bez dokud je kam...
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: pát 16. lis 2007 21:52:29 
Offline

Registrován: ned 28. říj 2007 20:40:57
Příspěvky: 19
Bydliště: Litoměřice
ahoj,
než koupíš hustoměr - pokud ti chutná, všechno špatně, nech ho dál. Až budeš mít pocit že je to větrák jako ráno po mejdanu zbytky na stole, stočit. Skvěle dozrálo. Někdy to chvíli trvá. Ž


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Porad kvasi
PříspěvekNapsal: čtv 22. lis 2007 21:35:21 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon 22. říj 2007 21:28:00
Příspěvky: 80
Bydliště: Praha 8
Tak sme to dneska stocili do KEGu...
pridano je asi 140g cukru...
a je toho +-45 piv...
tak sem zvedavej...
ted to necham ty 3 dny v teple.. a pak to hodim do sklepa...

btw... myslite ze se muze v KEGu vytvorit takovej tlak ze by ho to mohlo poskodit? nedejboze vybuchnout a zaneradit celej byt... :roll:
ja sem nekde cetl ,ze ty kvasinky dokazou vytvorit maximalne polovicni tlak, na nez je sud staveny...takze by to mel ustat.. ale radsi se ptam.. jestli s tim treba nekdo mate zkusenosti 8-)
DIK

_________________
Jen bez chlapce, jen bez dokud je kam...
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz