VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 22. kvě 2018 18:37:10
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu - ukončení kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 07. led 2016 20:46:42 
Offline

Registrován: stř 06. led 2016 17:30:51
Příspěvky: 7
A mm to dát hned do chladna, nebo to mam chvili nechat v pokojove teplote ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu - ukončení kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 07. led 2016 20:59:15 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 265
Teď tam musíš přidat cukr pro nasycení, takže 1 drops nebo 3g (malá kostka)cukru nebo třeba dextrózy na půllitr a nechat max. týden v pokojové teplotě ať se to v lahvích nasytí a poté do chladna. Nevím proč se tady mluví o vylévání , zatím se nestalo nic co by k tomu zavdalo příčinu. Navíc k těm koncentrátům se záměrně dodávají kvasnice určené pro vyšší teploty, takže 24 st. bych viděl v pohodě.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu - ukončení kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 07. led 2016 21:13:32 
Offline

Registrován: stř 06. led 2016 17:30:51
Příspěvky: 7
Je nadropsováno a nechám to tejden v pokoji. Pak přesunu do sklepa. Mně spíš zarazilo, že to "bublalo" jen dva dny....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu - ukončení kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 07. led 2016 21:46:14 
Offline

Registrován: pát 10. říj 2014 23:09:58
Příspěvky: 265
jaro.hlavacek píše:
Mně spíš zarazilo, že to "bublalo" jen dva dny....

To je u svrchňáků běžný.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu - ukončení kvašení
PříspěvekNapsal: čtv 07. led 2016 22:31:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2834
Bydliště: Zeleneč
Navíc když se kvasej při 24°C

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu - ukončení kvašení
PříspěvekNapsal: pát 08. led 2016 7:23:07 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Hele já teď dělám altbier od Gozdawy a mám podobné problémy. Nejdřív mi to nechtělo bublat pak to bublalo jen dva dny nechám to chviličku jestli se nezmění hustota a budu stáčet. Měl jsem se slezkým ležákem taky podobné problém a nakonec, když jsem to tam nechal delší dobu tak pak to bylo na první pivo celkem ok. Dal jsem na rady Mosquita a nakonec to dopadlo celkem ok.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu - ukončení kvašení
PříspěvekNapsal: pát 08. led 2016 18:51:54 
Offline

Registrován: stř 06. led 2016 17:30:51
Příspěvky: 7
Jo diky za rady. Dostal jsem to Vanocum, takze jsem zacatecnik ( jen v konzumaci jsem profik) :D

Ahorat doufam, ze to muze bejt v tech PETkach co u toho byli....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu - ukončení kvašení
PříspěvekNapsal: sob 09. led 2016 7:56:44 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Jo ty jsou na to určený.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz