VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 12. pro 2017 1:34:51
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: pon 02. bře 2015 11:21:00 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Hele já mám část ve skle a část v plastu a to sklo je strašně znát. Je to úplně jiné pivo. Jinak tohle pivo není žádná extraliga ( třeba je chyba ve mě dal jsem mu stejně zabrat a prováděl jsem revoluci ve vaření piva viz diskuze) Ale dělal jsem od Muntons IPU a a to je úplně jiné pivo doporučuji fotky dodám do diskuze Muntons.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: stř 04. bře 2015 16:42:59 
Offline

Registrován: ned 28. pro 2014 16:01:59
Příspěvky: 26
No tak s tím plastovým dozvukem nevím. Nikdo jsem ho neměl a to jsem udělal asi 5 várek z koncentrátu než jsem přešel na výtažek. Výtažek je fajn a pivo je super a nejlepší na tom je to, že si to člověk dochmelí podle sebe a to je pak opravdové kouzlo. Jako musím říci, že začátek s výtažkem doporučím každému, aby si to osahal, ale pak není čas otálet a hurá do výtažku. Zkusit si a ošahat výtažek s dochmelováním a pak hurá na suroviny :D Zatím dobírám výtažek, ale jakmile bude pryč, tak jdu do surovin. Způsob mash tun, který používají Američani mě okouzlil a infuze je taky lehká a na svrchně kvašená piva se to dá.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: pon 09. bře 2015 21:10:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2015 22:27:27
Příspěvky: 44
Bydliště: Děčín
Mám tu ještě druhej koncentrát a chci ho zpracovat jelikož dnes jsem opět ochutnal a nedá se to pít díky tomu "vocasu"....
Přemýšlím, že tohle není bůh ví jakej koncentrát tak, že bych ani neplácal maltozu a dal tam obyčejný řepný cukr.
Nevadí to?
Dává se zase 1kg?

Díky za info


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: pon 09. bře 2015 21:52:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2828
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Pokud má pivo kvasnicovo-plastovej ocas, tak je to něco s kvašením - tedy kontaminace, mutace kvasinek, málo kvasinek, špatné teploty, ... Samozřejmě může být kontaminovaný už samotný koncentrát (proto nemusí být od věci ho na nějakou dobu zahřát na těch 70°C třeba), nebo kohoutková voda, nebo...

Rozdíl v maltóze / dextroze / kostkách cukru bude spíš v tom, jak to pivo bude chutnat po stránce plnosti, sladovosti / sladkosti apod.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: pon 09. bře 2015 22:14:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2015 22:27:27
Příspěvky: 44
Bydliště: Děčín
takže s tou várkou toho už moc nevymyslím?
jinak teploty jsem si právě hlídal... primární kvašení na chodbě v bytě cca 18-20st C
po stočení tejden v bytě v pokoj. teplotě
pak na měsíc do 5st. do tmy...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: úte 10. bře 2015 8:33:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2828
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Obávám se, že plastová chuť se už nevyleží.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: ned 15. bře 2015 21:08:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2015 22:27:27
Příspěvky: 44
Bydliště: Děčín
dělám druhou várku a přestalo mi to kvasit při teplotě maldiny 20st. C (měřeno rmutovacím teploměrem) po 24 hodinách
tak jsem to promíchal jestli kvasinky neleží na dně
vrtá mi to hlavou
bublinková deka na hladině je


Přílohy:
2015-03-15-19.41.07.jpg
2015-03-15-19.41.07.jpg [ 41.08 KiB | Zobrazeno 2025 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2015 9:05:00 
Offline

Registrován: ned 28. pro 2014 16:01:59
Příspěvky: 26
Máš tu spilku přehozenou něčím a nebo to máš jen tak odkryté? Kvasinkám vadí totiž světlo a ikdyž začnou po aplikaci kvasinky kvasit, tak pak to holky zabalí.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: pon 23. bře 2015 15:16:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2015 22:27:27
Příspěvky: 44
Bydliště: Děčín
mám to zašroubované uzávěrem s kvasnou zátkou
nádoba se nachází v chodbě bytu bez oken za černým závěsem - místnost je velmi šerá
někdy se tam rozsvítí když příjde člen domácnosti večer čí ráno odchází...
je možné, že by to bylo tím?
chce to raději úplnou tmu?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: pon 23. bře 2015 18:48:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2828
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Ne, úplnou tmu to nepotřebuje. V pivovaru se taky na spilce svítí.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz