VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 18. led 2017 7:04:27
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: pát 18. bře 2016 8:11:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 319
Bydliště: Trenčín
jeansx píše:
Zdravím, chci se zeptat 15.3. jsem udělal z koncentrátu mladinu. Mladinu jsem dal do vedlejší místnosti ponaučen z předchozích nezdarů s teplotou. Na fermentační nádobě je teplota cca 22C, ale pořád se mi nechce rozjet kvašení. Je možné, že bych přehnal desinfekci a kvasinky bych zabil? Umyl jsem nádobu manželky přípravkem na nádobí nějaký bio jar a použil deosprej a pak vyplachoval ve sprše čistou vodou. Díky

Ked si nadobu vyplachol cistou vodou, tak si kvasinky isto nezabil.
Skor si myslim, ze ak si pouzil pribalene kvasinky, tak problem bol v nich. Nebol by si prvy ani posledny, preto pouzivaj radsej samostatne zakupene kvasinky.
Ak ti to stale nekvasi, urychlene tam nasyp dalsi balicek, ak mas taku moznost. Aj ked po 3 dnoch pri teplote 22 stupnov som uz trochu skepticky a obavam sa, ze mladina moze byt napadnuta nejakou divocinou.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: pát 18. bře 2016 8:50:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 01. úno 2012 15:58:29
Příspěvky: 80
jeansx píše:
Zdravím, chci se zeptat 15.3. jsem udělal z koncentrátu mladinu. Mladinu jsem dal do vedlejší místnosti ponaučen z předchozích nezdarů s teplotou. Na fermentační nádobě je teplota cca 22C, ale pořád se mi nechce rozjet kvašení. Je možné, že bych přehnal desinfekci a kvasinky bych zabil? Umyl jsem nádobu manželky přípravkem na nádobí nějaký bio jar a použil deosprej a pak vyplachoval ve sprše čistou vodou. Díky


Ještě mě napadlo... Že nekvasí znamená a) nedělá se na hladině pěna, b) neklesá hustota, c) nebublá kvasná zátka? a) a b) jsou správně, c) není správný ukazatel kvašení, může to kvasit a nebublat...
Jinak přípravky na nádobí nejsou dobré na desinfekci nebo vůbec mytí pivního vybavení (i sklenic). Obsahují odmašťovací látky, které způsobují špatnou pěnivost (možná je to nepřesné, kdyžtak mě někdo opravte).

_________________
Domácí pivovar Tučňák
Kvasí:
  • Svatební 15° R1
V lednici:
  • Svatební 15° Belgian Blond Ale
  • English Porter 13°
  • APA #1 Chinoogget 11° (chmely Chinook a Nugget)
  • Milk Stout 14° (s laktózou)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: pát 18. bře 2016 9:43:40 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Dneska večer, až dorazím pošlu fotky pěny co je na hladině. Mám totiž podezření, že mi právě něco napadlo mladinu. Pěna není hustá je taková hodně řídká a jsou v ní dvě zvláštní kola jako když tam něco kápnu. A hustotu schválně dneska porovnám. Včera jsem měřil a byl jsem na 1028cca. Dneska mám teplotu v nádobě 20C. Nemám jiné kvasnice asi to zkusím večer zamíchat jestli se kvasinky neseberou.

Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: ned 20. bře 2016 7:42:42 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Zdravím tak jsem pivo v pátek promíchal a začalo pracovat. Sice to není žádné bujaré kvašení ( u posledního piva pěkně bublaly bubliny v kvasné zátce) ted sice hladina není rovně, ale bubliny nevalí v nějaké velkém tempu. Každopádně po měření hustoty jsem z 1028 na 1020 cca. Tak uvidíme jak to dopadne. Deku tam nemám, ale skoro žádnou. Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: stř 23. bře 2016 15:45:51 
Offline

Registrován: pát 02. led 2015 7:32:25
Příspěvky: 106
Zdravím,
dneska to budu ještě jednou měřil, ale připadá mi, že se zastavilo kvašení na 1015 a má být pod 1010. Tohle pivo asi neudělám i u předchozího pokusu jsme měl problémy. :evil:

Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slezsky ležák
PříspěvekNapsal: stř 23. bře 2016 16:42:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 01. úno 2012 15:58:29
Příspěvky: 80
Pokud se 2-3 dny hustota nehýbe, tak kvašení už skončilo a může se lahvovat s přidáním dextrózy. Nemusí to vždy dojít do těch 1010, jak je psáno v návodu.

_________________
Domácí pivovar Tučňák
Kvasí:
  • Svatební 15° R1
V lednici:
  • Svatební 15° Belgian Blond Ale
  • English Porter 13°
  • APA #1 Chinoogget 11° (chmely Chinook a Nugget)
  • Milk Stout 14° (s laktózou)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 86 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz