VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 23. led 2017 11:31:07
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: úte 09. zář 2014 17:25:26 
Offline

Registrován: úte 09. zář 2014 17:15:16
Příspěvky: 8
Zdravím,

v pátek (5.9.) jsem dělal pivo z mladinového koncentrátu Mistr sládek - znalcův ležák. Postupoval jsem podle přiloženého návodu. V návodu se uvádí, že primární fermentace trvá 5-10 dní a její ukončení značí vyrovnání hladin v kvasné zátce. Dnes (9.9.) jsou to 4 dny a hladiny v kvasné zátce vyrovnány znamená to tedy, že už je hotovo? Feremntační nádobou jsem měl na chladném místě s teplotou 16-19°C. Dále se chci zeptat jak často probublávají bublinky kvasnou zátkou? Za celou dobu kvašení (nebyl jsem u toho pořád) jsem žádnou nezaznamenal. Dovnitř se dívat nechci abych něco nepokazil, ale z venku nádoby je vidět že se na povrchu vytvořila cca 1cm vrstva pěny. Mám tedy se stáčením ještě počkat? Jak jinak je možné zjistit že je primární fermetntace ukončena? Předem moc děkuji všem za odpovědi! Je to mé první pivo. Děkuji!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: úte 09. zář 2014 18:03:24 
Offline

Registrován: čtv 16. zář 2010 17:36:02
Příspěvky: 74
Bydliště: Brno
Cukroměrem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: úte 09. zář 2014 20:23:29 
Offline

Registrován: úte 09. zář 2014 17:15:16
Příspěvky: 8
Dobře, ten budu muset ještě pořídit. A to že přes kvasnou zátku nejdou žádné bublinky je možné že někde nastala chyba?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: úte 09. zář 2014 22:10:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 319
Bydliště: Trenčín
izzy píše:
Dobře, ten budu muset ještě pořídit. A to že přes kvasnou zátku nejdou žádné bublinky je možné že někde nastala chyba?

Nemas dobre utiahnuty dekel. Mne sa to tiez pri prvom kvaseni stalo, bol to zaroven moj prvy dotaz do tohto fora. Ked nemas cukromer, po 10 dnoch od zaciatku kvasenia to nalahvuj s kockou cukru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 7:11:44 
Offline

Registrován: ned 30. pro 2012 16:06:24
Příspěvky: 79
Bydliště: Žamberk
Mrkni pod viko. Pokud je deka pryc, pak je vykvasrno a muzes pridat cukr a lahvovat.

_________________
Pajle 15° LITOMYŠLSKÝ KORBEL 2016 - stříbrná medaile
Pajle 11° MHM 2016 - BGA 1. místo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 14:37:09 
Offline

Registrován: úte 09. zář 2014 17:15:16
Příspěvky: 8
Dobrá, děkuji vám pánové. Během kvašení se může víko oddělávat?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 15:19:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 15. pro 2010 20:56:40
Příspěvky: 523
Bydliště: Plzeň
muze, klidne se i vyprdni na tu kvasnou zatku, schrnaky kvasim bez ni :)

_________________
Plzeňský Jarovar od roku 2010


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 17:53:00 
Offline

Registrován: ned 30. pro 2012 16:06:24
Příspěvky: 79
Bydliště: Žamberk
Najdi si tema sbirani deky.

_________________
Pajle 15° LITOMYŠLSKÝ KORBEL 2016 - stříbrná medaile
Pajle 11° MHM 2016 - BGA 1. místo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 20:41:19 
Offline

Registrován: úte 09. zář 2014 17:15:16
Příspěvky: 8
Tak jsem na to mrkl a vypadá to podobně jako toto: http://pivnirecenze.cz/wp-content/uploa ... as_end.jpg Zítra to teda stočím. Když to tam nechám moc dlouho tak to začne víc alkohlovatět že? Na dně nádoby je nějaká vrstvička předpokládám, že to budou ty kvasnice a ta pěna?

No právě sem se dočetl, že u svrchně kavšenejch nesbírat a u spodně pěnu sbírat. Ačkoliv někdo doporučuje i u svrchního kvašení sbírat. Asi záleží na člověku co?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Znalcův ležák - kdy stáčet?
PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 21:19:14 
Offline

Registrován: ned 30. pro 2012 16:06:24
Příspěvky: 79
Bydliště: Žamberk
Kvasim svrchne a sbiram. Varim ze surovin, zustane v pivu dost bordelu ze sladu a chmele a kvasnice to vytahaj do deky, proto sbiram. Nejaky ten den, kdy pivko lezi na kvasnicich nicemu nevadi.

_________________
Pajle 15° LITOMYŠLSKÝ KORBEL 2016 - stříbrná medaile
Pajle 11° MHM 2016 - BGA 1. místo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz