VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 23. čer 2018 18:48:29
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sladový výtažek tekutý - světlý 3 kg
PříspěvekNapsal: úte 08. zář 2009 13:50:13 
Offline

Registrován: úte 27. lis 2007 15:52:06
Příspěvky: 4
Dobrý den, prosím o radu.

Chystám se uvařit si pivečko ze sladového výtažku od Mistra Sládka 3kg, můžete mi prosím poradit co a jak? :roll: Lze odkvasit svrchně? (nemám jinou možnost bohužel v paneláku), jaké použít kvasnice, kolik chmele (jaký), jak probíhá sugrogace(jestli je nutná), jakou maltózu? Vařit sladový výtažek spolu s chmelem či zvlášť? Ač jsem hledal všude možně výsledek žádný. Pro doplnění, chtěl bych docílit 12ti stupňového piva spíše hořčejší chuti. Chystám se na vaření po cca 2 letech tak po té době v tym mám guláš :D Díky s pozdravem Kalda


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sladový výtažek tekutý - světlý 3 kg
PříspěvekNapsal: pát 13. lis 2009 10:41:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 28. říj 2009 15:21:32
Příspěvky: 12
Bydliště: Frýdek-Místek
Já jsem si z toho teď uvařil spodně kvašený ležák. Sladový výtažek jsem rozpustil v pár litrech horké vody a provedl chmelovar. Pak jsem ve studené vodě rozpustil maltózu, dolil to horkou mladinou, zchladil namraženými pet lahvemi a rozmíchal v tom nabuzené kvasnice. Asi by bylo lepší provést chmelovar s celým objemem várky, ale pak bych musel použít velký hrnec, a hlavně bych měl problémy to rychle ochladit...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sladový výtažek tekutý - světlý 3 kg
PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:50:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 03. zář 2009 19:44:35
Příspěvky: 46
Zoidberg píše:
Já jsem si z toho teď uvařil spodně kvašený ležák. Sladový výtažek jsem rozpustil v pár litrech horké vody a provedl chmelovar. Pak jsem ve studené vodě rozpustil maltózu, dolil to horkou mladinou, zchladil namraženými pet lahvemi a rozmíchal v tom nabuzené kvasnice. Asi by bylo lepší provést chmelovar s celým objemem várky, ale pak bych musel použít velký hrnec, a hlavně bych měl problémy to rychle ochladit...


A jaký je výsledek, pokud už proběhla degustace? Jaké kvasnice si použil?

_________________
http://pivosculptor.blogspot.com/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz