VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 22. čer 2017 17:26:00
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sladový výtažek tekutý - světlý 3 kg
PříspěvekNapsal: úte 08. zář 2009 13:50:13 
Offline

Registrován: úte 27. lis 2007 15:52:06
Příspěvky: 4
Dobrý den, prosím o radu.

Chystám se uvařit si pivečko ze sladového výtažku od Mistra Sládka 3kg, můžete mi prosím poradit co a jak? :roll: Lze odkvasit svrchně? (nemám jinou možnost bohužel v paneláku), jaké použít kvasnice, kolik chmele (jaký), jak probíhá sugrogace(jestli je nutná), jakou maltózu? Vařit sladový výtažek spolu s chmelem či zvlášť? Ač jsem hledal všude možně výsledek žádný. Pro doplnění, chtěl bych docílit 12ti stupňového piva spíše hořčejší chuti. Chystám se na vaření po cca 2 letech tak po té době v tym mám guláš :D Díky s pozdravem Kalda


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sladový výtažek tekutý - světlý 3 kg
PříspěvekNapsal: pát 13. lis 2009 10:41:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 28. říj 2009 15:21:32
Příspěvky: 12
Bydliště: Frýdek-Místek
Já jsem si z toho teď uvařil spodně kvašený ležák. Sladový výtažek jsem rozpustil v pár litrech horké vody a provedl chmelovar. Pak jsem ve studené vodě rozpustil maltózu, dolil to horkou mladinou, zchladil namraženými pet lahvemi a rozmíchal v tom nabuzené kvasnice. Asi by bylo lepší provést chmelovar s celým objemem várky, ale pak bych musel použít velký hrnec, a hlavně bych měl problémy to rychle ochladit...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sladový výtažek tekutý - světlý 3 kg
PříspěvekNapsal: úte 05. led 2010 20:50:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 03. zář 2009 19:44:35
Příspěvky: 46
Zoidberg píše:
Já jsem si z toho teď uvařil spodně kvašený ležák. Sladový výtažek jsem rozpustil v pár litrech horké vody a provedl chmelovar. Pak jsem ve studené vodě rozpustil maltózu, dolil to horkou mladinou, zchladil namraženými pet lahvemi a rozmíchal v tom nabuzené kvasnice. Asi by bylo lepší provést chmelovar s celým objemem várky, ale pak bych musel použít velký hrnec, a hlavně bych měl problémy to rychle ochladit...


A jaký je výsledek, pokud už proběhla degustace? Jaké kvasnice si použil?

_________________
http://pivosculptor.blogspot.com/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz