VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing
http://varimpivo.cz/

Pšeničné pivo- 6.05 Weizen
http://varimpivo.cz/viewtopic.php?f=16&t=176
Stránka 1 z 2

Autor:  dvojce [ pát 13. bře 2009 17:43:15 ]
Předmět příspěvku:  Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

Zkusil nekdo varit toto pivo? Pokud ano, jaky byl vysledek?
Diky za jakekoli informace.

Autor:  Holdimír [ sob 11. dub 2009 17:43:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

ČÉČE ASI NIKDO, JÁ HO MÁM TŘI DNY PŘEVZATÝ Z POŠTY A ČEKÁM NA NĚJAKÝ ROZUMY A NIC, NO STEJNĚ DO NĚJ PŮJDU, PŠENIČNÝ MILUJU... :lol:

Autor:  zizla [ úte 14. dub 2009 8:42:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

dělal jsem pivo z pšeničné maltózy chmelené červeňákem, a je výtečné, lehké, a žena mi plení zásoby, jak jí chutná... :D

Autor:  dvojce [ úte 14. dub 2009 17:28:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

zizla píše:
dělal jsem pivo z pšeničné maltózy chmelené červeňákem, a je výtečné, lehké, a žena mi plení zásoby, jak jí chutná... :D



Tak , z psenicne maltozy to zkusim taky. Diky!
Muzu se te zeptat, jake jsi pouzival kvasnice? :idea:

Autor:  zizla [ úte 14. dub 2009 21:37:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

1 kg maltózy do 9 litrů, 15g červeňáku 45 minut (sneslo by to i víc), kvasnice Saflager S 189 při teplotě 11 stupňů. Prokvašeno až do konce (nemám čas hopkat kolem s hustoměrem) a na sekundární fermentaci 3,75g glukózy/0,5l.

Autor:  Jeron [ stř 15. dub 2009 2:46:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

zizla píše:
1 kg maltózy do 9 litrů, 15g červeňáku 45 minut (sneslo by to i víc), kvasnice Saflager S 189 při teplotě 11 stupňů. Prokvašeno až do konce (nemám čas hopkat kolem s hustoměrem) a na sekundární fermentaci 3,75g glukózy/0,5l.


ty a chmelovar? svět je plný překvapení, myslel jsem že jedině kapičky for ever ;)

Autor:  zizla [ čtv 16. dub 2009 16:18:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

né né... chmelovar rulezz :D

Autor:  dvojce [ pon 11. kvě 2009 23:35:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

Prosim o radu :!:

Budu varit moje prvni svrchne kvasene pivo a to z psenicne maltozy.

Po druhe fermentaci kam mam ulozit pivo? Do sklepta pri teplote kolem 13' C , nebo muzu i primo do lednicky ?

Diky za odpoved.

Přílohy:
tr.jpg
tr.jpg [ 79.71 KiB | Zobrazeno 2444 krát ]

Autor:  tomino [ úte 12. kvě 2009 7:05:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

podle mě by to vždy mělo zůstat na ležení +/- při teplotě jaké to kvasí(ať už při svrchním,nebo spodním kvašení)...obávám se,že když to hned jebneš do ledničky,tak se ti to nenasytí,neb kvasnice zhebnou

Autor:  zizla [ úte 12. kvě 2009 9:08:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pšeničné pivo- 6.05 Weizen

Do sklepa, tam tomu bude fajn...

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/