VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 13. pro 2017 8:17:21
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: pát 31. led 2014 10:42:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. led 2014 15:25:53
Příspěvky: 13
Predpokladam ze vetsinu vypiju hned po. Po mesici zkusim jak to chutna. Predstavu mam ale spis ty 2-3 mesice ve sklepe.

Presyceni co pisete znamena, ze mi to muze i bouchnout, kdyz to necham prilis dlouho?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: pát 31. led 2014 11:40:59 
Offline

Registrován: ned 20. úno 2011 22:17:19
Příspěvky: 392
Teoreticky to bouchnout může, ale jsou to ojedinělé případy.
Pokud budeš vařit IPA tak to můžeš pít už po 14 dnech. Myslím že 3 měsíce nevydrží, protože to vypiješ :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: sob 01. úno 2014 9:06:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 15. úno 2010 9:48:13
Příspěvky: 100
Bydliště: Loděnice
Při dobré sanitaci ti svrchně kvašené koncentráty vydrží ve tmě a 10-15°C klidně rok i více. Naopak v průběhu zrání se mění a většinou k lepšímu. A sklo také něco vydrží, ale koncentráty jsem dokvašoval do mrti a pak surogoval do lahve.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: ned 02. úno 2014 8:11:03 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
Nemusis sa bat' , skladovat ich priizbovej teplote co je v lete kludne aj 27.len treba brat na vedomie ze ri tejto teplote treba pivo vipit do 4mesiacov, potom uz zacina chtat pachute


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: čtv 04. zář 2014 23:14:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. led 2014 15:25:53
Příspěvky: 13
Zdravim,

po delsi dobe jsem se konecne dostal k vyrobe z koncentratu (set Mr. Sladek, viz prizpevky vyse), jel jsem podle navodu, poradne sanitoval. Smichal jsem koncetrat, dextrozu v dodanem barelu a nechal kvasit, v teplote cca 22° (vse podle navodu). Po 2 dnech klidu zacala smes kvasit (ferm. zatka zacala bublat). Po cca 10 dnech bublani ustalo a v sobotu se chystam pivo stocit do lahvi (s ferm. dropsem).

Zkusil jsem dnes trochu odpustit a pivo ochutnat. K memu prekvapeni je smes dost zakalena, ale pomerne svetla (do oranzovo-zluta). Po ochutnani jsem byl prekvapen ze chutna jako podivne zkvaseny burcak?! Je to normalni, zmeni sekundarni fermentace jeste chut aby se to alespon trochu podobalo pivu? Nebo se mi to zkazilo a je to spis na vyliti? Nekde jsem se docetl ze by to snad melo byt ok.

Budu rad za kazdy nazor :?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: pát 05. zář 2014 4:14:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. dub 2011 23:05:04
Příspěvky: 294
Bydliště: Okrouhlá, Boskovice
Geckocz píše:
Zdravim,

po delsi dobe jsem se konecne dostal k vyrobe z koncentratu (set Mr. Sladek, viz prizpevky vyse), jel jsem podle navodu, poradne sanitoval. Smichal jsem koncetrat, dextrozu v dodanem barelu a nechal kvasit, v teplote cca 22° (vse podle navodu). Po 2 dnech klidu zacala smes kvasit (ferm. zatka zacala bublat). Po cca 10 dnech bublani ustalo a v sobotu se chystam pivo stocit do lahvi (s ferm. dropsem).

Zkusil jsem dnes trochu odpustit a pivo ochutnat. K memu prekvapeni je smes dost zakalena, ale pomerne svetla (do oranzovo-zluta). Po ochutnani jsem byl prekvapen ze chutna jako podivne zkvaseny burcak?! Je to normalni, zmeni sekundarni fermentace jeste chut aby se to alespon trochu podobalo pivu? Nebo se mi to zkazilo a je to spis na vyliti? Nekde jsem se docetl ze by to snad melo byt ok.

Budu rad za kazdy nazor :?

Ohledně prokvašení i chuti po primárním kvašení to tady zkus trošku pročíst, řešilo se to tu snad milionkrát......


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: pát 05. zář 2014 9:55:05 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
este by som skontroloval datum vyroby/spotreby konzervy s ktorej si to robil, tiez kvasiniek. na cirenie mozes pouzit aj zelatinu ;)....

btw na margo nazvu temy. Proc koupit mikropivar? ...ziadne proc proste nekupovat, vyhodene peniaze :twisted:

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: pát 05. zář 2014 11:24:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. led 2014 15:25:53
Příspěvky: 13
Ahoj, temata tady jsem procital. Nenasel jsem uplne konkretni odpoved, ale vypada to ze mirna burcakovitost po prvotnim kvaseni je ok? Je to tak?

Nechtel jsem zbytecne zakladat tema. A jelikoz jsem psal pred tim sem a mam tuto sadu, zvolil jsem zdejsi vlakno.

Datum spotreby koncentratu bylo do 08/2014. Tj. varil jsem to na posledni chvili ale v terminu. Skladoval jsem to za normalni pokojove teploty. Koncentrat je IPA, vlakno o danem vyrobci jsem tu nenasel (je to nejaky New Zaeland).


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: pát 05. zář 2014 11:50:37 
Offline

Registrován: stř 28. bře 2012 20:40:56
Příspěvky: 381
Ono by sa nezdalo ale pocul som ze vek konzervy ma dost velky vpliv na kvasenie, v amerike ten problem uz vymizol neviem ako je to tuzemskych obchodov. Nehovoriac o tom ako bola ta konzerva skladovana, kvasinky si pouzil tie co boli pribalene? tie su tiez obycajne na dve veci.. nuz to su neduhy koncetratov, netreba verit reklame.

dal by som to za vinu starym kvasinkam a koncentratu
Ono urcite to stoc, ved aj burciak je fajn;) a casom sa tu urcite vyciry, len to mozno bude potrebovat nizsie teploty aby sa to vycirilo.

Pri akej teplote si kvasil? mimochodom tie navody pri koncentrate su skor zavadzajuce, teda pol kila dextrozy do 20l piva je urcite na skodu, iba ze clovek ma rad europatoky.

_________________
http://prostredny-hrot.webnode.sk/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Proč si koupit mikropivovar?
PříspěvekNapsal: pát 05. zář 2014 12:34:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 30. led 2014 15:25:53
Příspěvky: 13
Ano použil jsem kvasinky v balení. 5g. Dextroza byla u toho nevim kolik ji mohlo byt. Tak pul az kilo. Kvasil jsme při teplotě 22stupnu. Je fakt ze kvasinky jsem tam hodil při trochu větší teplotě cca 28. Nečekáme od toho piva ze to bude Matuška, ale rad bych aby to alespoň chuťové a vizuálně pivo připomínalo. :(


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz