VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 22. čer 2017 17:21:39
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: stř 06. čer 2012 9:44:00 
Offline

Registrován: stř 06. čer 2012 9:38:08
Příspěvky: 4
Dobrý den, včera jsem založil svoje první pivo a chtěl bych se zeptat, jestli je problém, když jsem přidal kvasinky (rozmíchané ve vodě a odstáté) do mladiny, která neměla teplotu pro kvašení jedná se o kvasinky se spodním kvašením. Hned jak jsem je přidal dal jsem mladinu do sklepa, kde je 12 stupňů. Ještě jen pro upřesnění jednalo se o sušený koncentrát od mistra sládka a o kvasinky W34/70. Děkuji za všechny odpovědi :|


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: stř 06. čer 2012 10:08:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2785
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Nepíšeš, o jaké pivo se má jednat (pivo českého typu - ležák ? ) a hlavně jaká byla teplota v okamžiku, kdy jsi tam ty kvasinky dával - to bude hrát velkou roli.

Pokud to nebylo přes - řekněme - 35°C, tak ty kvasinky přežily, ale u piva se můžou/budou vyskytovat sensorické vady (ovocnost, ...). Pokud jsi zakvasil při 15, tak by se nemuselo nic stát...

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 12:35:36 
Offline

Registrován: stř 06. čer 2012 9:38:08
Příspěvky: 4
Jednalo se o ležák plzeňského typu. A myslím, že jsem to hodně zkazil, protože mladina měla tak 23 stupňů a voda na rozmíchání kvasvic tak něco málo pod 20. Dnes je to dva dny a když jsem nádobu pootevřel viděl jsem mírnou pěnu na hladině asi tak centimetrovou a bylo to cítit kvasnicemy.Nevím jestli je to tak správně?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 13:38:45 
Offline

Registrován: pát 28. led 2011 19:08:18
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
Rozkvašení ve vyšší teplotě až tak zásadně nevadí, důležité je aby to pak kvasilo skutečně při těch 10° jinak ti to chytne ovocné vůně a chutě a už to nebude mít s českým ležákem nic společného. To však neznamená, že by z toho nebylo dobré pivo ;-)

_________________
Postavili jsme si v Brně minipivovar Lucky Bastard transformací z domácího pivovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 13:46:13 
Offline

Registrován: stř 06. čer 2012 9:38:08
Příspěvky: 4
Hned po rozmýchání jsem to dal do sklepa, kde je teplota 11 stupňů.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 20:25:43 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
potom si nic nepokazil.nech chutna


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 21:59:02 
Offline

Registrován: stř 06. čer 2012 9:38:08
Příspěvky: 4
Tak dnes začalo hezky probublávat v kvasné zátce, tak doufám že to dobře dopadne. Ještě by mě zajímalo jak je to s tou "dekou" mám ji odělávat, jestli jo po jaké době? Děkuji všem za odpovědi


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: pát 08. čer 2012 8:10:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 10. pro 2010 16:41:39
Příspěvky: 61
Bydliště: Holešov
pokud kvasíš spodně prostuduj si http://varimpivo.cz/viewforum.php?f=23

aspoň elementární základy a trochu hledat by to chtělo než se zeptám


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz