VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 17. led 2018 13:58:02
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: stř 06. čer 2012 9:44:00 
Offline

Registrován: stř 06. čer 2012 9:38:08
Příspěvky: 4
Dobrý den, včera jsem založil svoje první pivo a chtěl bych se zeptat, jestli je problém, když jsem přidal kvasinky (rozmíchané ve vodě a odstáté) do mladiny, která neměla teplotu pro kvašení jedná se o kvasinky se spodním kvašením. Hned jak jsem je přidal dal jsem mladinu do sklepa, kde je 12 stupňů. Ještě jen pro upřesnění jednalo se o sušený koncentrát od mistra sládka a o kvasinky W34/70. Děkuji za všechny odpovědi :|


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: stř 06. čer 2012 10:08:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Nepíšeš, o jaké pivo se má jednat (pivo českého typu - ležák ? ) a hlavně jaká byla teplota v okamžiku, kdy jsi tam ty kvasinky dával - to bude hrát velkou roli.

Pokud to nebylo přes - řekněme - 35°C, tak ty kvasinky přežily, ale u piva se můžou/budou vyskytovat sensorické vady (ovocnost, ...). Pokud jsi zakvasil při 15, tak by se nemuselo nic stát...

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 12:35:36 
Offline

Registrován: stř 06. čer 2012 9:38:08
Příspěvky: 4
Jednalo se o ležák plzeňského typu. A myslím, že jsem to hodně zkazil, protože mladina měla tak 23 stupňů a voda na rozmíchání kvasvic tak něco málo pod 20. Dnes je to dva dny a když jsem nádobu pootevřel viděl jsem mírnou pěnu na hladině asi tak centimetrovou a bylo to cítit kvasnicemy.Nevím jestli je to tak správně?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 13:38:45 
Offline

Registrován: pát 28. led 2011 19:08:18
Příspěvky: 434
Bydliště: Brno
Rozkvašení ve vyšší teplotě až tak zásadně nevadí, důležité je aby to pak kvasilo skutečně při těch 10° jinak ti to chytne ovocné vůně a chutě a už to nebude mít s českým ležákem nic společného. To však neznamená, že by z toho nebylo dobré pivo ;-)

_________________
Postavili jsme si v Brně minipivovar Lucky Bastard transformací z domácího pivovaru.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 13:46:13 
Offline

Registrován: stř 06. čer 2012 9:38:08
Příspěvky: 4
Hned po rozmýchání jsem to dal do sklepa, kde je teplota 11 stupňů.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 20:25:43 
Offline

Registrován: stř 24. srp 2011 20:44:31
Příspěvky: 388
potom si nic nepokazil.nech chutna


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: čtv 07. čer 2012 21:59:02 
Offline

Registrován: stř 06. čer 2012 9:38:08
Příspěvky: 4
Tak dnes začalo hezky probublávat v kvasné zátce, tak doufám že to dobře dopadne. Ještě by mě zajímalo jak je to s tou "dekou" mám ji odělávat, jestli jo po jaké době? Děkuji všem za odpovědi


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu
PříspěvekNapsal: pát 08. čer 2012 8:10:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 10. pro 2010 16:41:39
Příspěvky: 61
Bydliště: Holešov
pokud kvasíš spodně prostuduj si http://varimpivo.cz/viewforum.php?f=23

aspoň elementární základy a trochu hledat by to chtělo než se zeptám


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz