VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 28. dub 2017 22:56:48
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: úte 27. lis 2007 16:05:17 
Offline

Registrován: úte 27. lis 2007 15:52:06
Příspěvky: 4
Zdravím Vás přátelé, tak sem sa dal po dlouhém zvažování také do výroby domácího piva. Jako první várku jsem zakoupil tento koncentrát - John Bull - Irish Stout. Založil jsem ho dne 3.11.2007 (18 litrů vody) a co mě překvapuje, že ještě dnes tj. 24 den neustále kvasí a probublává to v rozmezí cca 30 min. Teplota je stálá 20 stupňů. Jelikož jsem neměl maltózu přidal sem do koncentrátu asi půl kila rozvařeného domácího medu. Chci se zeptat Vás zkušenějších, zda-li toto může mít nějaký vliv jak na délku kvašení, tak i na výslednou chuť piva. Bohužel nemám hustoměr tudíž hustotu nemohu změřit. Ptám se Vás proto : stočit, nebo nechat úplně dokvasit? S pozdravem Kalda


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: úte 27. lis 2007 16:41:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. lis 2007 15:05:46
Příspěvky: 70
Klidne to uz stoc, probublavani jednou za 30 min je uz slabe. A o vanocich rekni Jeziskovi o ten hustomer, bez nej to neni mozne presne urcit jestli je uz dokvaseno.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: úte 27. lis 2007 16:42:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Podle mych zkusenosti STOUT kvasi hodne dlouho, radeji pockat az prestane bublak bublat.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: úte 27. lis 2007 16:46:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. lis 2007 15:05:46
Příspěvky: 70
Lukas píše:
Podle mych zkusenosti STOUT kvasi hodne dlouho, radeji pockat az prestane bublak bublat.

Ja irish stout od muntons dokvasil za tyden, pravda je ze byl vedle topeni a ficel na 24 stupnu :) Ale u tech anglickych piv mi ovocnejsi chute nevadi spis naopak.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: úte 27. lis 2007 16:51:06 
Offline

Registrován: úte 27. lis 2007 15:52:06
Příspěvky: 4
Díky za rychlé odpovědi, no počkám teda asi do víkendu esli to nepřestane bublat a stočím to, drops mám nachystaný, sklinky od Bernardu s patentním uzávěrem taky, 5 litr. soudek taktéž, tož uvidíme dám vědět jak to dopadlo snad to do Vánoc bude aj uležený. Hustoměr přikúpím to je jasné enem sem se dlouho vůbec rozmýšlel esli vůbec začít :-) tož hodně zdaru přátelé.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: úte 27. lis 2007 17:01:12 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
No, ja taky pridal 17 litru vody ... startovaci hustota byla docela vysoka.....a kvasilo mi 19 dni - pri teplote 20-22 stupnu Celsia.
Nyni kvasim jiz pres mesic! John Bull best bitter - taky jsem ho udelal mirne silnejsi.

Je zvlastni, ze ruznym lidem kvasi pivo ruznou dobu ... nejak pro to nemam vysvetleni :) ..... nicmene verim.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: úte 27. lis 2007 17:11:25 
Offline

Registrován: úte 27. lis 2007 15:52:06
Příspěvky: 4
Fíha měsíc :shock: no potřeboval sem se jen ujistit jestli něco není špatně z mé strany, přeci jen je to moje první várka... díky za reakce v každým případě :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: pát 26. úno 2010 8:37:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 13. úno 2010 13:39:48
Příspěvky: 13
jo to tu sice už staré ale jen byh chtěl že to mohl udělat med jestli ho nevařil aspon 1hodinu a nezbíral pěnu tak vněm bylo hodně býlkovin


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: sob 14. črc 2012 8:44:46 
Offline

Registrován: sob 03. bře 2012 12:49:20
Příspěvky: 3
Bydliště: zvolen-slovakia
nazdar chlapi.chcem urobit Irish stout ale odkvasit spodne.viem ze sa to kvasi vrchne ale predsa to chcem skusit pretoze spodne kvasene piva mi chutia viac.len ked to odkvasim spodne tak ci to nedodrbem.dakujem za radu :geek:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull - Irish Stout
PříspěvekNapsal: sob 14. črc 2012 11:32:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Co na to říct... neuděláš stout ale nějaký hybrid... :)

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz