VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 26. úno 2017 17:50:56
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: pát 09. črc 2010 15:24:40 
Offline

Registrován: stř 07. črc 2010 11:39:38
Příspěvky: 114
Popravdě proto, aby se to rozleželo při co nejnižší teplotě. Špatná úvaha?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: pát 09. črc 2010 16:18:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
escobar píše:
Popravdě proto, aby se to rozleželo při co nejnižší teplotě. Špatná úvaha?


U spodně kvašených piv bych to vcelku pochopoval, ale dle mě je to u svrchních piv zbytečný výdaj za elektřinu - ležácké teploty do 15 stupňů Celsia a hlavně absence světla je naprosto dostačující.
Ale nic proti tomu nemám - jen mě zajímalo, proč to děláš právě tak ... ;)

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: pon 12. črc 2010 7:55:06 
Offline

Registrován: stř 07. črc 2010 11:39:38
Příspěvky: 114
Popravdě to byl první pokus, takže to byla taková střelba na náhodu, ale srovnáním s kolegou, který nechává pivo stát při teplotě cca 10-12°C ve sklepě mám pocit, že z mého piva jsou daleko méně cítit kvasnice už po čtyřech týdnech zrání.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: pát 06. srp 2010 13:48:18 
Offline

Registrován: pát 06. srp 2010 13:36:17
Příspěvky: 113
Bydliště: Kolin
escobar píše:
Popravdě to byl první pokus, takže to byla taková střelba na náhodu, ale srovnáním s kolegou, který nechává pivo stát při teplotě cca 10-12°C ve sklepě mám pocit, že z mého piva jsou daleko méně cítit kvasnice už po čtyřech týdnech zrání.


Kolega nechal stat pivo pri 10°C, ale nevychlemtal vsechny svy zasoby po mesici, a po 3 mesicich zrani neni ani stopy po kvasnicove chuti.
No nebylo to lehke, ale vyplati se pockat si.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: úte 07. zář 2010 10:28:18 
Offline

Registrován: úte 07. zář 2010 8:43:39
Příspěvky: 32
escobar píše:
Popravdě to byl první pokus, takže to byla taková střelba na náhodu, ale srovnáním s kolegou, který nechává pivo stát při teplotě cca 10-12°C ve sklepě mám pocit, že z mého piva jsou daleko méně cítit kvasnice už po čtyřech týdnech zrání.


Buď v klidu. Já taky nechávám zrát svrchně kvašená piva v lednici (nechám je ale po stočení 1-2 dny při teplotě kvašení nastartovat). Chuťově jsou pro mě přijatelnější než když zrajou při pokojový teplotě. A to čekání se mi vyplácí.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: John Bull obecně
PříspěvekNapsal: čtv 03. bře 2011 15:45:02 
Offline

Registrován: stř 07. črc 2010 11:39:38
Příspěvky: 114
Z nostalgie jsem si umíchal John Bull Pilsener, 1kg VÚPS světlý, tentokráte s chmelovarem 35g Saphiru a odkvasil spodně a je to velmi ležák. Tohle můžu jen doporučit.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz