VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je ned 23. dub 2017 12:56:13
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 06. led 2011 0:02:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
Tak jsem dnes založil Heritage Lager-pouze polovinu dávky z důvodu malé kvasné nádoby(zatím)
tj.půl plechovky koncetrátu,250g+250g dextroza/maltoza,půl sáčku kvasnic,10l vody,
kvasnice jsem startoval v 2dcl vody+2lžičky dextrozy
počáteční hustota 1046 pomalu to začíná bublat-tak snad dobrý :D

Měl bych jeden dotaz -vyskytla se mi možnost použít(vypůjčit) 30l KEG,
uvažuju ho použít jako ležáckou nádobu ,ale problém je ,že najednou celý obsah sudu-várku
asi nedokážu spotřebovat dostatečně rychle-snad až v létě.
Napadlo mě to již uleželé pivo z KEGu stočit do láhví příp.PETek vždy jen po částech.
Např.známým,nebo návštěvě,nebo pro svoji potřebu,
Odpadlo by mi stáčení celé várky najednou,ale vždy jen když bude třeba a zbytek piva by si klidně dál ležel v sudu.
Co to udělá s CO2 při tomhle "transportu"?
Není to blbost?

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 06. led 2011 7:30:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 06. pro 2010 15:29:46
Příspěvky: 192
Bydliště: Brno
Já bych řekl, že je to jednoduché - představ si, že bys v hospodě pil pivo z měsíc naraženého sudu. Nic moc co?
V sudu máš po ležení natlakovaný CO2, kteý ti pivo konzervuje, navíc ho máš i rozpuštěný ve vlastním pivu.

Tím, že ho narazíš a snížíš tlak ti rozpuštěný CO2 bude vyprchávat a budeš z toho mít kozu - navíc něčím ten objem odčepovaného piva dorovnat musíš - vzduchem ale ne. Jedině bys dorovnával tlak CO2 z láhve přes redukční ventil - ale to už si myslím je lepší lahvovat a sud nechat na jednorázové vypití na nějaké větší akci.

_________________
Mám rád chmel.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 06. led 2011 7:47:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2781
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
Někdo leží v KEGu, ale potom to z toho sudu najednou (a do protitlaku) stočí do lahví atd. K tomu potřebuješ stáčecí hlavu s přivedením CO2 a tak. Nic jednoduchého pro začátečníka ;)

_________________
Ve sklepě:
Ležák 12 (wet hop) - od září a ještě pořád se nevyležel. A už se asi ani nevyleží... :)
Ležák 12
APA 13

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 06. led 2011 19:34:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
Tak to zatím nebudu řešit a půjdu klasickou cestou PETek atd.
Krásně mi to bublá a na povrchu oproti včerejšku krásná pěna.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pon 10. led 2011 22:14:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
Tak jsem to dneska stočil, z 10 litrů je necelých 9 ,stahoval jsem hadičkou a není to ono.
Velké ztráty a pohodlí práce nic moc.
Už se budu poohlížet po kvasné nádobě s kohoutem.
Cukroměr ukazoval něco mezi 2.8% a 3% takže výsledná hustota cca 1008-1010.
Počáteční hustota byla 1046 ,tak pokud dobře počítám vyšla mi z toho 12ctka s alkoholem cca 5% +-autobus. :)
Tu jsem měl v plánu.
Chuť a vůni to má dobrou - po pivu,vůni trošku i po kvasnicích ,ale to je jen slabý jakoby nádech,
více je tam té ovocné vůně,ale taky né nějak moc.
Hořkost je celkem dobrá,možná až trošku víc než bych si představoval idealně.
A síla tam je taky cítit.
Stáčel jsem do PETek a Bernardů s přídavkem 3g dextrozy na 0.5l.
Asi jsem neměl sypat dextrozu do právě umytých lahví,bo se z ní na dně udělal jakoby takový škvarek tvrdý.
Zkoušel jsem s tím potřepat,ale nevím,jestli se to rozpustí?
Přinejhorším,když nebude tlakovat ,ještě přidám.
Uvidím co s tím udělá ležení,ale zatím si myslím,že se pivko povedlo a to mě těší a zároveň nutí pokračovat dál. :arrow:
Chci zkusit nějaký Stout a nebo něco s VUPSem taky do tmava.
Pak dám vědět jak dopadla ochutnávka po nějaké době ležení.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pon 10. led 2011 22:22:33 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
slamak píše:
Asi jsem neměl sypat dextrozu do právě umytých lahví,bo se z ní na dně udělal jakoby takový škvarek tvrdý.
Zkoušel jsem s tím potřepat,ale nevím,jestli se to rozpustí?
Přinejhorším,když nebude tlakovat ,ještě přidám.

Rozhodně nepřidávej,jestli z toho nechceš mít raketu s nízkou dráhou doletu :D
Občas s tím prostě tak potřep a ono se to rozpustí

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: ned 16. led 2011 22:43:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
Dneska jsem PETky s pivem převážel do chladu.
Sekundární fermentace 6 dní při teplotě prim.kvašení 19st.C
a neodolal jsem a okoštoval-je to paráda a pivo se náramně povedlo.
Je to sice brzo po 6ti dnech,ale nemá chybu-plná chuť,nasycené tak akorát,hořkost-
jak jsem psal minule je celkem vysoká,ale tak akorát víc by už bylo moc.
Po napití se projeví po chvíli vzadu na patře a zůstává tam dlouho.
Myslím si,že tento koncentrát není třeba dochmelovat.
Jen pěna by mohla držet déle,po nalití je krásně hustá jakoby krémově nažloutlá,ale brzo opadá.
Pokud pivo při dalším ležením bude jen získávat ,asi dlouho nevydrží :D
První pokus se povedl další budou následovat a snad někdy i vaření ze surovin.
Dej bůh štěstí.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pát 21. led 2011 21:38:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
Dnes jsem to byl okouknout a pivo,které se po druhotném kvašení při teplotě cca 19st
začalo krásně čistit je po přendání do chladu cca 8stC zase zakalené.
transportem to není leží tam už asi 4dny.
Co se stalo?

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 12:48:00 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
nic! :)
tohle je u nefiltr. piva naprosto normál...

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pát 21. bře 2014 11:16:24 
Offline

Registrován: pát 21. bře 2014 9:29:06
Příspěvky: 2
Zdravím Pánové.14.3. Založena várka Coopers Heritage Lager. Kvasnice Brewferm TOP, 1kg maltózy, 100g dextrózy. Počáteční hustota 1045, teplota fermentace po celou dobu 20-22°C. Ale po celou dobu fermentace neměla mladina žádnou pěnu, je to tou maltózou, nebo je někde něco špatně? Popřípadě jestli se to při druhotném dokvašení spraví obvyklou dávkou dextrózy? Navic mi prijde jakokdyby vetrak, jen obarvena voda :? , jestli to neni ale tou maltózou. Mladina mi od středy (19.3.) Snizila hustotu jen z 1014 na 1012...A ješte se zeptám mimo, nemá někdo nějaký šikovný prográmek na tvorbu etiket :D ? Jak na párty soudky tak lahve. Děkuji moc za odpovědi, ať se daří.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz