VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 25. črc 2017 9:27:58
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 13:11:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10. dub 2010 21:41:53
Příspěvky: 64
Bydliště: Poprad
stocil si az pri 1003??? :shock:

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 14:29:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Ano, čekal jsem, až se vyrovnaj hladiny v kvasné zátce, ale to bych čekal ještě dneska.
Navíc jsem začínal na 1038, takže to myslím není tak strašné.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro 2010 14:36:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 10. dub 2010 21:41:53
Příspěvky: 64
Bydliště: Poprad
ja len ze 1003 merane na mojom hustomery od mr.sladka je skoro voda... preto ma to zarazilo :) dokonca si neviem ani realne predstavit ako odcitam na tej stupnici a pri povrchovom pnuti cislo ine ako parne... :( musim kupit nejaky refraktometer a budem mat istotu :)

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pát 03. pro 2010 11:09:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
No jo, moje kvasnice skoro všechno sežraly a za to tam nechali jen alkohol.
Uvidím, jestli to bude poživatelné. Na vánoce chystám otevřít první lahev.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: sob 25. pro 2010 10:41:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 03. lis 2010 17:33:43
Příspěvky: 20
DavidM píše:
No jo, moje kvasnice skoro všechno sežraly a za to tam nechali jen alkohol.
Uvidím, jestli to bude poživatelné. Na vánoce chystám otevřít první lahev.



Tak Vianoce za nami.. Ako sa darilo pivecku? Rozmyslam, ze dalsiu varku by som ho skusil... Dnes idem zalozit great eastern od Woodfordes...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 21:09:20 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Já jsem se svou první várkou velmi spokojený, jen se po ní zaprášilo. Příště ale zkusím sehnat aromatičtější med, ten co jsem tam dával není vůbec cítit.
Jenom mi pivo moc nepěnilo, resp. pěna hned spadla. Chuťově je Heritage Lager docela hořký a krásně klouzal do krku. Voněl jako černá piva "po uzení".

Určitě ho ještě zkusím znovu, tentokrát bez medu, abych měl srovnání.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 30. pro 2010 12:20:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 10. pro 2010 16:41:39
Příspěvky: 61
Bydliště: Holešov
Tak jsem dnes založil svou první várku, použil jsem koncentrát Heritage Lager od Coopers, kilo dextrozy (chtěl jsem maltozu, ale ježíšek ji nenadělil, tak příště) naředěno vodou do 20l, hustota mladiny 1,042, teplota mladiny 22stupnů.
neodolal jsem ochutnat mladinu a překvapilo mě že byla docela hořká, na můj vkus až moc, ale počítám že se to kvašením trochu zjemní.
Asi budu pruběžně ochutnávat tak doufám že mi něco na stáčení zbude :)

No začíná to být asi začátek supr koníčku ( není nad nadčení začátečníků :)), a tohle fórum je supr, čerpám s tadyma moc cenných rad, takže díky moc :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: úte 04. led 2011 9:19:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 387
Bydliště: u Frýdku - Místku
Zdravím pánové.
Včera jsem si koupil tento koncentrát Coopers Heritage Lager,abych se po dlouhých letech znova pokusil o domácí pivo.
Před cca 10 lety jsem to zkoušel s výrobkem Herold,ale nějak se nepovedlo a bylo chuti nevalné,nakyslé a ani už nevím jaké.
V té době nebylo tolik informací jako teď,jelikož nebyl přístup k netu-to je pravá studnice znalostí :?: :-)
Takže načteno mám ,ještě mi chybí pár maličkostí a koncem týdne bych to chtěl "založit".
Jelikož nemám tak velkou nádobu na celou várku uvažuju to celé udělat na 2x 10l.Kvasit budu v demižónu 15l.Po vykvašení stočit a hned založit druhou půlku.
Jde mi o to jak rozvážit suroviny
Je to správně takto?:
celkem to má 1700g takže půl plechovky koncentrátu 850g + 250g maltoza světlá + 250g dextroza + 3.5g kvasnic tj.1/2 z origo balení(7g)+10l vody
Jak dlouho vydrží otevřený koncentrát třeba v ledničce?
A ještě jedna otázka v návodu na plechove je udávaná teplota 1.kvašení 21-27 st.C což se mi zdá celkem dost-budu kvasit při cca19-20st.C
No pokus se to povede tak nezůstane při jednom a budou následovat další,chtěl bych zkusit VUPS a pak i ze surovin.
Dík za rady a případné komentáře.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: úte 04. led 2011 9:43:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 10. pro 2010 16:41:39
Příspěvky: 61
Bydliště: Holešov
Teplota je si myslím v pohodě, já ho mám taky při 19 stupních okolní teploty a kvasí zatím uplně suprově, kvasná zátka poměrně intenzivně probublává, dnes je to pátý den od založení a podle naměřené hustoty počítám že budu zítra nebo ve čtvrtek stáčet.

Přeju ať se dílo podaří a pivko chutná :)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: úte 04. led 2011 10:59:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 207
Bydliště: Bratislava
kvasnice si urobia ten 1-2 stupne, tak že tá teplota je úplne ukážková. A ten koncentrát by v chladničke mal vydržať bez problémov. Len ho niečim zakry - asi samozmršťovacou fóliou.

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz