VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 23. říj 2017 1:24:36
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 25. lis 2010 22:33:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Tak mi koncentrát přišel a jsem z toho celkem v pasti. V Návodu se píše, že mám k extraktu přidat 1,5Kg coopers sladového výtažku a žádný další cukr. Co si o tom myslíte?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pát 26. lis 2010 6:48:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
DavidM píše:
Tak mi koncentrát přišel a jsem z toho celkem v pasti. V Návodu se píše, že mám k extraktu přidat 1,5Kg coopers sladového výtažku a žádný další cukr. Co si o tom myslíte?



Buď v klidu - dej tam 1 kg maltózy + med, jak sis předsevzal, změř počáteční hustotu a nařeď na požadovanou alkoholovitost piva.

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pát 26. lis 2010 12:47:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
26.11. Tak mám založíno 21l mladiny Heritage. 1kg maltóza/dextróza, 400g medu, kvasnice originál. Og 1038.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pát 26. lis 2010 18:38:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2813
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
1038 není ani desítka, není to málo? ?:)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: sob 27. lis 2010 9:29:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Bohužel jsem hustotu změřil až při objemu 21l. Kvasného cukru už jsem tam měl kilo (500dextrozy 500maltozy) tak už se s tím asi nedá nic dělat, nebo ano?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: sob 27. lis 2010 18:14:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 207
Bydliště: Bratislava
DavidM píše:
Bohužel jsem hustotu změřil až při objemu 21l. Kvasného cukru už jsem tam měl kilo (500dextrozy 500maltozy) tak už se s tím asi nedá nic dělat, nebo ano?

daj to kvasiť a v pondelok tam ešte niečo dosyp. Maltózu, alebo ideálne trochu VUPS-u

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pon 29. lis 2010 20:19:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
VUPS dorazí až ve středu, tedy pátý den fermentace. Nebude to už pozdě?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pon 29. lis 2010 23:55:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 207
Bydliště: Bratislava
neviem - ja už 5. deň stáčam so 4% zbytkového cukru...
Ale keď tam niektorí sypú do už vykvaseného cukor na druhotné kvasenie... a ono to vykvasí.... Tak by aj toto mohlo.
Ale aké to bude, zistíš až keď to budeš piť...

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 21:05:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Tak jsem to dneska, pátý den fermentace stočil při hustotě 1003 do lahví. Přidal jsem 3g/l dextrózy.
Jak dlouho necháváte pivo druhotně fermentovat? 10 dní?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 23:17:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 207
Bydliště: Bratislava
ja 10 dní.

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz