VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 24. led 2018 1:05:03
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 25. lis 2010 22:33:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Tak mi koncentrát přišel a jsem z toho celkem v pasti. V Návodu se píše, že mám k extraktu přidat 1,5Kg coopers sladového výtažku a žádný další cukr. Co si o tom myslíte?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pát 26. lis 2010 6:48:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
DavidM píše:
Tak mi koncentrát přišel a jsem z toho celkem v pasti. V Návodu se píše, že mám k extraktu přidat 1,5Kg coopers sladového výtažku a žádný další cukr. Co si o tom myslíte?



Buď v klidu - dej tam 1 kg maltózy + med, jak sis předsevzal, změř počáteční hustotu a nařeď na požadovanou alkoholovitost piva.

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pát 26. lis 2010 12:47:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
26.11. Tak mám založíno 21l mladiny Heritage. 1kg maltóza/dextróza, 400g medu, kvasnice originál. Og 1038.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pát 26. lis 2010 18:38:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2832
Bydliště: Praha - Kobylisy / Chlumec nad Cidlinou
1038 není ani desítka, není to málo? ?:)

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: sob 27. lis 2010 9:29:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Bohužel jsem hustotu změřil až při objemu 21l. Kvasného cukru už jsem tam měl kilo (500dextrozy 500maltozy) tak už se s tím asi nedá nic dělat, nebo ano?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: sob 27. lis 2010 18:14:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 208
Bydliště: Bratislava
DavidM píše:
Bohužel jsem hustotu změřil až při objemu 21l. Kvasného cukru už jsem tam měl kilo (500dextrozy 500maltozy) tak už se s tím asi nedá nic dělat, nebo ano?

daj to kvasiť a v pondelok tam ešte niečo dosyp. Maltózu, alebo ideálne trochu VUPS-u

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pon 29. lis 2010 20:19:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
VUPS dorazí až ve středu, tedy pátý den fermentace. Nebude to už pozdě?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: pon 29. lis 2010 23:55:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 208
Bydliště: Bratislava
neviem - ja už 5. deň stáčam so 4% zbytkového cukru...
Ale keď tam niektorí sypú do už vykvaseného cukor na druhotné kvasenie... a ono to vykvasí.... Tak by aj toto mohlo.
Ale aké to bude, zistíš až keď to budeš piť...

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 21:05:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Tak jsem to dneska, pátý den fermentace stočil při hustotě 1003 do lahví. Přidal jsem 3g/l dextrózy.
Jak dlouho necháváte pivo druhotně fermentovat? 10 dní?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 01. pro 2010 23:17:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 22. říj 2010 12:55:12
Příspěvky: 208
Bydliště: Bratislava
ja 10 dní.

_________________
http://www.svojepivo.sk


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz