VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 24. kvě 2017 22:46:36
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 24. lis 2010 11:35:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto produktem?

Chystám se na něj a chtěl bych zkusit variantu Heritage Lager + 500g Maltóza světlá + 500g med světlý.
Už jste někdo zkoušel vařit medové pivo ?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 24. lis 2010 14:40:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
DavidM píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto produktem?

Chystám se na něj a chtěl bych zkusit variantu Heritage Lager + 500g Maltóza světlá + 500g med světlý.
Už jste někdo zkoušel vařit medové pivo ?



Kde jsi to prosím koupil?

A ohledně medu - stačí projít fóra a najdeš toho mega ;)

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 24. lis 2010 14:51:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
ÁÁÁÁÁÁ ...
už jsem to našel - vyrábí to Coopers :idea:

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 24. lis 2010 15:07:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Jo, jo objednáno přímo na jejich webu.
Bude to moje první várka :lol:
Takže to asi udělám tak, že ten med přidám jen do půlky várky při stáčení.
Kdyby se to nepovedlo, tak ať mám alespoň něco a v případě, že se to povede, ať můžu porovnávat.

Otázka je kolik gramů medu na litr dát. Uvažuji o 10g při cukernatosti medu 60%.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 24. lis 2010 15:53:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 30. bře 2010 9:53:27
Příspěvky: 609
Bydliště: Plzeň
čau, koncentrát vypadá dobře, ale nevím jestli je vhodný se na první várku pouštět hned do medu. Je to hrozně nevypočitatelný, jak to se to nasytí CO2, ale třeba ti to vyjde na výbornou.. :)

_________________
.
http://domacipivovar.webnode.cz/


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 24. lis 2010 19:11:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Když já mám na to medové pivo už dlouho strašnou chuť :lol:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 24. lis 2010 19:27:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
DavidM píše:
Když já mám na to medové pivo už dlouho strašnou chuť :lol:


Asi takto - nedem nemáš co pokazit, já přidávám med v poměru 200g / 10 litrů mladiny (samozřejmě med od včelaře, ne ze supermarketu, tam jsou přidávány chemikálie, aby to necukernatělo). Kvašení bylo většinou velmi bouřlivé. Jako surogaci na sekundární kvašení jsem pak dal vždy cukr. Medový ležák není špatný, ale po cca měsíčním ležení chce začít pít a vypít co nejdříve. jinak Ti med zkvasí zcela, pivo bude moc alkoholové u bude mít kyselý ocásek.

Pokud chceš, aby Tvoje první pivo bylo medové, proč ne - nad všechny rady je osobní zkušenost. Já med přidával do svojí druhé várky v životě a nebylo to věru zlé ...

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 24. lis 2010 22:43:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 23. lis 2010 19:12:47
Příspěvky: 29
Moro píše:
Asi takto - nedem nemáš co pokazit, já přidávám med v poměru 200g / 10 litrů mladiny (samozřejmě med od včelaře, ne ze supermarketu, tam jsou přidávány chemikálie, aby to necukernatělo). Kvašení bylo většinou velmi bouřlivé. Jako surogaci na sekundární kvašení jsem pak dal vždy cukr.


Takže, jestli ti dobře rozumím, do mladiny jen med, ne maltózu a do lahví potom klasický řepný cukr?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: stř 24. lis 2010 22:48:16 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 862
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
DavidM píše:
Moro píše:
Asi takto - nedem nemáš co pokazit, já přidávám med v poměru 200g / 10 litrů mladiny (samozřejmě med od včelaře, ne ze supermarketu, tam jsou přidávány chemikálie, aby to necukernatělo). Kvašení bylo většinou velmi bouřlivé. Jako surogaci na sekundární kvašení jsem pak dal vždy cukr.


Takže, jestli ti dobře rozumím, do mladiny jen med, ne maltózu a do lahví potom klasický řepný cukr?

do mladiny klidně med....ale nejlíp stahovat při 3-3,5% zbytkového cukru :)
A jak říká Moro...vypít brzo,není to nic pro archivaci :D

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Heritage Lager
PříspěvekNapsal: čtv 25. lis 2010 6:54:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
DavidM píše:
Moro píše:
Asi takto - nedem nemáš co pokazit, já přidávám med v poměru 200g / 10 litrů mladiny (samozřejmě med od včelaře, ne ze supermarketu, tam jsou přidávány chemikálie, aby to necukernatělo). Kvašení bylo většinou velmi bouřlivé. Jako surogaci na sekundární kvašení jsem pak dal vždy cukr.


Takže, jestli ti dobře rozumím, do mladiny jen med, ne maltózu a do lahví potom klasický řepný cukr?



Do primárního kvašení med a na požadovanou výchozí hustotu (OGS) doplnit maltózu či dextrózu. Surogovat JEN medem jde taky, ale připadalo mi to hodně "nepivní" (kolega to zkoušel a pivo mi moc nechutnalo).

Můj postup:
Normálně namíchat mladinu (s 1 kg maltózy / dextrózy), pak přidat med dle toho, co jsem popsal výše (ten poměr jsem si nevycucal z prstu, použil jsem postup sládka Radomila Patáka z Kněžihorského pivovaru) a případně změřit hustotu a "doředit" vodou. Pravdou je, že medový jsem dělal vždycky ležák (dvanáctka) či speciál (víc, jak dvanáctka) a nikdy výčepní pivo (desítku).

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by www.dofit.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz