VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 18. říj 2018 21:23:11
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 119 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 21:15:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
Však to tam mají taky: "The sweetness in most Sweet Stouts comes from a lower bitterness level than dry stouts and a high percentage of unfermentable dextrins. Lactose, an unfermentable sugar, is frequently added to provide additional residual sweetness." Laktóza je tam jenom jako jedna z možností přislazení.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: sob 12. led 2013 11:58:47 
Offline

Registrován: pon 03. říj 2011 20:05:25
Příspěvky: 32
Založil jsem IRISH STOUT, použil jsem přiložené kvasnice a sice to kvasi, ale kvůli nízké teplotě docela pomalu = doporučené rozmezí je kolem 20st. Já mám trvale 18, tak chci vědet co to ma za následky, bude to jen kvasit dele, nebo se to muže projevit i na kvalitě piva a mám to raději dat jinam?? Díky


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: sob 12. led 2013 14:28:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Já bych řekl,že ta teplota je dobrá.Ono,čím vyšší teplota,tím kvas probíhá divočeji a přitom se uvolňuje více esterů,z čeho plyne hodně ovocných příchutí.A to asi pro Stouta není moc dobře.
Kvasil jsem od Coopers jen Stout(ne irish),ale přiložené kvasnice mi nevzešly.Musel jsem použít záložní,Youngs,které byly poruce.Kvasilo mi to MĚSÍC!!!Přičemž počáteční teplota byla kolem 22°C.
Pivo,které bylo druhé v mé pivní aktivitě,bylo asi nejlepší,co jsem zatím asi z 15 várek vyšmoulil.Přenádherná vůně a chuť po kávě a čokoládě.
Prostě něco úplně jiného,než jsem dosud z komerčních piv ochutnal!!!!!!
Ale abych neodcházel od tématu,teplota je určitě dobrá.
Na jaké množství jsi to naředil,a přisladil Dextrozou,nebo Maltozou?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: sob 12. led 2013 16:40:49 
Offline

Registrován: pon 03. říj 2011 20:05:25
Příspěvky: 32
No jede to už týden, opravdu pomalu ne divoce, cca bublina po 2 minutach a ředil jsem na 19l 1kg maltoza a 0.3kg dextrozy. Myslím ze to klidně i mesic pojede..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: ned 13. led 2013 10:53:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 15. úno 2010 9:48:13
Příspěvky: 101
Bydliště: Loděnice
Irish stout od Coopers jsem délal na kamarádovu oslavu. Surogace 400g černé maltosy a 600g dextrózy. OG 1046. První3dny to kvasilo v 17°C a zbytek ve 20°. 16 den to mělo 1010 a stočil jsem (+sek.surogace) do KEGu.
Po 1.5 měsíci naraženo a vypito. Kávovo-hořko čokoládová suchá pražená chuť. Zpočátku lehká sladkost, v dochuti již typicky hořké.
Zkušenost obecně s Coopers kvasinkami mám že zvládnou i nižší teploty, zatímco třeba Muntons ne. Navíc mi ty Coopers víc vyhvují chuťovým profilem.

Irish stout jsem dělal ještě od Edme (dovoz UK), výborný, s ostatními výrobci nemám zkušenost.
Loni várka ze surovin také dobrá hodně kávová, Šlezarovy kvasinky PA010.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: ned 31. bře 2013 19:50:55 
Offline

Registrován: pát 08. bře 2013 11:06:24
Příspěvky: 16
Bydliště: Strážnice
Můj Irish Stout leží teprve 12 dnů. Bohužel se asi delší životnosti než měsíc nedočká. 10l už se vypilo.


Přílohy:
Poznámka: Irish Stout
irish_stout.jpg
irish_stout.jpg [ 178.17 KiB | Zobrazeno 3921 krát ]

_________________
Franta
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: pon 04. lis 2013 22:09:42 
Offline

Registrován: pon 03. říj 2011 20:05:25
Příspěvky: 32
Já dělal Irish Stout v lednu - použil jsem přiložené kvasnice, 0,3dextr. a 1kg maltóza, hustota na začátku 1045, stočeno po 21 dnech při 1020 (níž to fakt už nešlo) a takových cca 20 láhví jsem uchránil až do teď a musím říct, že to je lahoda, ležení tomu opravdu prospělo a počítám, že do vánoc to padne.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: stř 19. úno 2014 21:12:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Zdar,
Experimentujem a miesam vsetko so vsetkym, chmelim, kombinujem, mam ale dotaz:
Vie niekto, ake kvasinky su pribalene ku koncentratom Coopers?
Zakvasil som s nimi raz, potom som ich parkrat otocil (nakoniec som z nich upiekol este vynikajuci chleba ako tu ktosi radil) Dosledok je ten, ze sa mi neotvorene balicky z koncentratov zacali hromadit.
Dalsi poddotaz a vlastne dovod preco som to strcil do tohto threadu: este mam kupeny koncentrat Irish Stout, a mam z historickych dovodov balicek kvasiniek Premium Gold. Mam to zakvasit tymi pribalenymi, alebo radsej Premiumkami? Bude tam vobec nejaky rozdiel?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: čtv 20. úno 2014 7:23:04 
Offline

Registrován: čtv 03. led 2013 14:07:54
Příspěvky: 131
Bydliště: Bratislava
Kvasinky od koncentrátov by som neskladoval, ale ládoval rovno do koša.

To nie je len o tom, že nevieš, čo sú zač, ale životaschopnosť je pravdepodobne veľmi nízka.

Tvojim cielom by malo byť nikdy sa nedostať do takej núdze, aby si ich musel použiť. To je ako ísť na hory na lyžovačku s letnými gumami. Maj vždy pár sáčkov US-05 (čo je pravdepodobne to isté, ako ten bordel pribalený ku plechovkám) v chladničke a hento rovno vyhadzuj.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: úte 25. bře 2014 10:53:12 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Tak som vcera zalozil Coopers Irish Stout, pridal som 1 kg extra ciernej maltozy a podla rady na ktoromsi anglickom fore este 300 g nerafinovaneho trstinoveho cukru. Nariedene do 18 litrov, OG 1054.
Dnes rano zacalo bublat, uz by som najradsej vecer ochutnaval.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 119 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz