VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 14. srp 2018 16:42:11
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 119 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: sob 05. kvě 2012 14:07:25 
Offline

Registrován: sob 03. bře 2012 12:49:20
Příspěvky: 3
Bydliště: zvolen-slovakia
nazdar chlapi.chcem upravit stout tak ze ho zriedim na 20l vody,1kg tmava maltoza a 1kg karamel urobeny doma z cukru.prva varka zla nebola ale mi tam chyba sladkost a chut karakelu.neviem ako to docielit.prosim o radu ci to bude s tym karamelom dobre.dakujem


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: sob 05. kvě 2012 15:44:29 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
gondaspeter píše:
nazdar chlapi.chcem upravit stout tak ze ho zriedim na 20l vody,1kg tmava maltoza a 1kg karamel urobeny doma z cukru.prva varka zla nebola ale mi tam chyba sladkost a chut karakelu.neviem ako to docielit.prosim o radu ci to bude s tym karamelom dobre.dakujem



rozhodne to bude mit tak 7% alk., ale vubec bych si nebyl jist nejakou vyraznou karamelovou chuti, kvasnice zrejme vsechen cukr premeni na alkohol...

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: sob 05. kvě 2012 19:35:00 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
řekl bych,že chuť karamelu bude o sladu a nikoliv o cukru :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: sob 05. kvě 2012 20:21:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. led 2011 8:57:12
Příspěvky: 390
Bydliště: u Frýdku - Místku
V stoutu bych sladkost nehledal.

jednou jsem měl polské tmavé pivo Gniewosz a to bylo sladké jak ho*no z nutrie :D zajímalo by mě jak to udělali.

_________________
http://divokypstros.webnode.cz/

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: ned 06. kvě 2012 21:35:54 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
slamak píše:
V stoutu bych sladkost nehledal.

jednou jsem měl polské tmavé pivo Gniewosz a to bylo sladké jak ho*no z nutrie :D zajímalo by mě jak to udělali.


asi tam davaj hovna z nutrie!

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 11:34:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 08. bře 2012 20:29:42
Příspěvky: 160
Bydliště: Ostrava
Nové poznatky asi po měsíci ležení STOUTa:Pivo tmavé jak noc,krásná vůně,nezvyklá,avšak výborná chuť,bohatá pěna.Jak jsem byl před lahvováním zklamán,tak teď jsem velmi mile překvapen a nadšen ;) ;) ;)
A nejsem sám.Kdo ze známých ochutnal,pěl samou chválu :oops:


Přílohy:
MŮJ STOUT.jpg
MŮJ STOUT.jpg [ 215.82 KiB | Zobrazeno 2794 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 12:04:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 10. lis 2010 18:26:30
Příspěvky: 2836
Bydliště: Zeleneč
slamak píše:
V stoutu bych sladkost nehledal.

jednou jsem měl polské tmavé pivo Gniewosz a to bylo sladké jak ho*no z nutrie :D zajímalo by mě jak to udělali.


Stouty se preci deli na Sweet stouty a Dry stouty :) dle pouziteho kmenu kvasnic.

U jinych druhu piv (lezak) se toho dosahuje presunutim piva do lezackych tanku a zranim pri 0, kde kvasnice sacharidy temer nekonzumuji.

_________________
Ve sklepě:
APA 12 Citra
APA 12 Citra + Equinox

Na spilce:
---


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 17:41:32 
Offline

Registrován: pát 01. čer 2012 5:56:06
Příspěvky: 11
Bydliště: Bratislava
Mosquit píše:
Stouty se preci deli na Sweet stouty a Dry stouty :) dle pouziteho kmenu kvasnic.


Sweet stout je sweet najma vdaka mliecnemu cukru - laktoze, ktory kvasinky nevedia spracovat a preto ostava vo vyslednom pive. Preto sa mu hovori aj Milk Stout... Ale ani take pivo by nemalo byt vyslovene sladke.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 17:58:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 07. lis 2010 11:59:35
Příspěvky: 808
Bydliště: Kajotov
To je milk stout, sweet stout nemusí obsahovat laktózu, stačí hodně dextrinů a dalších cukrů, co kvasnice jen tak nepožerou.

_________________
Sek. od:
Hardy's Ale 1967 (27.1.2015)
Golem (barleywine 18.4.2013)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stout
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 18:50:19 
Offline

Registrován: pát 01. čer 2012 5:56:06
Příspěvky: 11
Bydliště: Bratislava
PIvo píše:
To je milk stout, sweet stout nemusí obsahovat laktózu, stačí hodně dextrinů a dalších cukrů, co kvasnice jen tak nepožerou.


O takom deleni som nepocul, ale hadat sa nebudem. Ja som odchovany na BJCP, ktore uvadza milk stout ako historicky nazov sweet stout. Vid http://www.bjcp.org/2008styles/style13.php#1b.\

Ale verim, ze ine organizacie maju inak zadefinovane kategorie.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 119 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz