VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je úte 14. srp 2018 16:43:01
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: čtv 08. dub 2010 21:03:38 
Offline

Registrován: ned 28. úno 2010 11:24:50
Příspěvky: 4
Naložil jsem Dark Ale, vše vzorné, včetně teploty. Druhý až třetí den divoce vybublalo, až přebublalo skrz trubičku, potom se uklidnilo k pomalému blum-blum... jednou za čas. Po čtyřech (!) týdnech je stále vytlačován vzduch ven, zmáčknutím nádoby vzduch sice vyženu, voda se v trubičce zdánlivě na chvilku vyrovná, ale za půl dne je opět vidět, že z nádoby jde tlak, občas bublina. Mám se obrnit trpělivostí, nebo je něco blbě?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: pát 09. dub 2010 0:15:17 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Nic není blbě. konečně to stoč, přidej sekundární cukr a těš se na výsledek. Bude výtečný:-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: sob 10. dub 2010 12:03:35 
Offline

Registrován: ned 28. úno 2010 11:24:50
Příspěvky: 4
Rozumím tomu tedy správně, že to mám stočit i když to ještě "žije"?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: ned 11. dub 2010 13:38:56 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Ano, ono to bude "žít" dál :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: sob 16. črc 2011 18:10:25 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
Babyt píše:
Naložil jsem Dark Ale, vše vzorné, včetně teploty. Druhý až třetí den divoce vybublalo, až přebublalo skrz trubičku, potom se uklidnilo k pomalému blum-blum... jednou za čas. Po čtyřech (!) týdnech je stále vytlačován vzduch ven, zmáčknutím nádoby vzduch sice vyženu, voda se v trubičce zdánlivě na chvilku vyrovná, ale za půl dne je opět vidět, že z nádoby jde tlak, občas bublina. Mám se obrnit trpělivostí, nebo je něco blbě?


v jaky jsi ho mel teplote?
ja ho ted zalozil a mam to ve spajzu kde mam 25°C, ale dokazu to decentne srazit (cca 23°C), coz bych rad, at to neni ovocnak. i kdyz vyrobce rika, ze do 27°C je to ok.
to jsem tedy zvedav..

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: úte 19. črc 2011 7:51:37 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
Tak se zda, ze ja mam opacny problem.
Mladina zalozena 16.7. asi v 18,30, kontrola pred spanim cca ve 23,00 - ani tuk!
Rano (17.7.) v 8,00 bourlive kvaseni zatka jede jak pominuta, jen diky cepicce z ni voda necaka ven, totez cely den.
Rano 18.7. furt bubla souvisle, ale klidneji. Vecer uz to jenom tlaci, bublina neprojde.
A dneska rano uz se hladiny v kvasne zatce vraci zpet.

Teplota mladiny pri zakvaseni byla 27°C, coz je podle navodu OK a do ted se drzi v rozmezi 26-27.
Teplota v mistnosti se pohybuje mezi 23-25°C,coz je podle navodu taky OK .

Tesnost nadoby jsem pochopitelne nekolikrat kontroloval, vse OK.
At pocitam jak pocitam, tak mi to pivo kvasilo jen 36 hodin, coz mi prijde neuveritelne malo.
Jo, vcera navecer jsem s nadobou zkusil zakvedlat, jestli kvasnice nepotrebuji kyslik a nic.

Ve stejny mistnosti mam i Muntons Premium Bitter, kterej ma doporucenou teplotu 18-20°C a zakladal jsem ho o hodinu driv a hned se rozjel a ted porad malicko jede (1 bublina za 15 min), ale taky jel hrozne divoce, asi 3x jsem doplnoval vodu do zatky (ktera je ovsem jina nez ta druha).

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: úte 19. črc 2011 9:41:01 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
buDDha píše:
At pocitam jak pocitam, tak mi to pivo kvasilo jen 36 hodin, coz mi prijde neuveritelne malo.


Při teplotě, kterou tam máš, je to naopak dlouho. Jsem zvědav zda to půjde pít.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: úte 19. črc 2011 9:50:18 
Offline

Registrován: stř 22. čer 2011 16:11:56
Příspěvky: 675
Bydliště: Praha
Vláďa píše:
buDDha píše:
At pocitam jak pocitam, tak mi to pivo kvasilo jen 36 hodin, coz mi prijde neuveritelne malo.


Při teplotě, kterou tam máš, je to naopak dlouho. Jsem zvědav zda to půjde pít.



diky za konstruktivni radu
mno na papire pod vickem se pise ze kvasne teploty jsou mezi 21-27°C a ze kvasnice lze pridat i do mladiny o teplote 32°C, pri 27°C ovsem pisou primarni fermentaci cca 4 dny.

_________________
Pivami se člověk učí!


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: úte 19. črc 2011 14:32:22 
Offline

Registrován: pát 06. srp 2010 13:36:17
Příspěvky: 115
Bydliště: Nymburk
Pujde to pit. Jenom to bude chtit, abys to pak nechal dyl lezet. Taky se mi to uz jednou podarilo.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dark Ale - pořád (a už dlouho) bublá
PříspěvekNapsal: úte 19. črc 2011 15:04:49 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Coopers je na tu teplotu dělanej, ale obavy mám o ten Muntons..


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz