VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pon 23. dub 2018 16:16:16
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pilsener
PříspěvekNapsal: úte 13. lis 2007 18:25:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Povedl se :D


Přílohy:
Obraz006.jpg
Obraz006.jpg [ 31.24 KiB | Zobrazeno 9324 krát ]
Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: úte 13. lis 2007 21:32:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 28. říj 2007 20:32:25
Příspěvky: 238
Bydliště: Brno
a to je pěkné... :-)

_________________
Žižla
http://www.zizlavar.cz

http://www.nornik.wz.cz

Obrázek


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 03. dub 2008 7:24:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 223
to Lukas:
Jak jsi ho kvasil? Ja jsem pod víčkem našel univerzální návod v polštině s doporučenými teplotami 21-27°C, na www polského distributora 15-20°C, a na www výrobce Coopers 13°C. A v jaké teplotě jsi ho nechal odležet a jak dlouho?

Díky Bishi


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 03. dub 2008 7:41:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Kvasil jsem ho svrchne pri 21-23 stupnich. Niz se v byte nedostanu. Premyslel jsem, ze bych ho kvasil SALFAGERem treba na balkone, ale nenasel jsem odvahu :)

Pilsener je jedno z nejlepsich piv, ktere delam. Jen to chce prichmelit, australani to maji vsechno malo horky.

Jeste bych dodal, ze jediny PISLENER pri kvaseni smrdi a to tak moc, ze i mne. Jenomze ja se premuzu ze.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 03. dub 2008 8:57:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 21. led 2008 12:53:14
Příspěvky: 223
Ten smrádek přiznávají i Australani viz : "May produce an eggy smell (this will dissipate with bottle age). " ;) . Jak jsi ho nechal dlouho ležet, doporučeno je tři měsíce.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 03. dub 2008 12:51:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Ja mam zeleznou vuli, ... ikdyz prvni jsem ochutnal cca po 2 - 3 tydnech (je to na obrazku vyse) tak zbytek minimalne 3 mesice. Mam kousky i 6,7,8 mesicu stary ... je to narez. Zkousel jsem po 3 mesicich a bylo uz vynikajici ... ale mozna bude uz po 2 mesicich, ale to nemam vyzkouseno.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: pon 08. pro 2008 18:54:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
Planuju povarit Coopers Pilsener.
Mrknu na navod na plechovce, rika 13-18 stupnu.
Pod vickem na papirku 21-17.
A co ted :?:

Pisu na Vasepivo a Coopers.
A pravda je ze...
"Ideal temperature for Pilsener yeast is 15°C" / "Pilsener below 21C, it will ferment as low as 13C"

Tak bacha!!!

Jsou 3 vyjimky s kvasnicemi v bilem pytliku:
European Lager, Bavarian Lager a Pilsener.

Nerikam ze to pri 23°C nejde ale 15 je idealka :!:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: stř 17. pro 2008 14:49:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis 2008 9:27:44
Příspěvky: 85
Bydliště: Brno
Vykvasil nekdo uspesne Coopers Pilsener pri 15 stupnich.
Je pristi tyden na rade a myslim si ze se ty kvasnice nenastartujou.
:?:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: stř 17. pro 2008 15:29:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
No takze, vcera kolem 15 hodiny jsem do cca 18 stupnu teple mladiny pridal 2 hodiny nastartovane kvasnice o teze teplote ... do ted se to poradne nerozkvasilo. Pres noc jsem srazil teplotu na cca 15-16 stupnu.
Podle me je to malo a ty kvasnice co byly u koncentratu to neodkvasi.

Predtim jsem udelal nekolik Pilseneru pri pokojove teplote a vsechny byly super. Ted se mi holt experiment nejak nevyplatil :evil:
a to jsem vcera jeste varil chmel ... holt neni kazdy den posviceni.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 18. pro 2008 10:27:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. lis 2007 15:05:46
Příspěvky: 70
To mas tim startovanim kvasnic, ty vase experimenty s jejich ozivenim je nejspis zabijeji. Proste je jen nasyp z pytliku do mladiny, zamichej a nech uz prirodu zit. Ja uz asi 20 varek delam jenom tak a zadny problem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz