VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je sob 23. čer 2018 5:42:59
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: ned 19. zář 2010 20:01:54 
Offline

Registrován: stř 04. srp 2010 11:47:43
Příspěvky: 20
hele, ty svrchní kvasnice od Coopers v pohodě snesou 10°v lednici a kvasí furt :) pokud chcesš silnější pivo, dextróza se dá dosypat třeba 5. den a dokvasí to.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: pon 20. zář 2010 12:15:58 
Offline

Registrován: stř 07. črc 2010 11:39:38
Příspěvky: 114
Myslím, že ta slabost je tradiční nešvar prvních várek, z vlastní zkušenosti vím, že když jsem se poprvé řídil přesně návodem, tak z toho bylo velmi slabé pivečko. Takže cukrů je třeba se nebát. A co se týká volby u mě jasně vede maltóza, ta z toho dělá pivo, dextróza sice vyžene volty ale chuť piva tomu nedá ;) Taková je zatím moje zkušenost.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: ned 26. zář 2010 16:29:38 
Offline

Registrován: čtv 23. zář 2010 0:15:07
Příspěvky: 4
Bydliště: Krnov
Tak jsem zalozi sve prvni pivo,vybral jsem Draught,je momentalne od Coopers nejlevnejsi tak at me to moc nestve kdyz se nepovede.

25.9.rano jsem to namichal,750g dextrozy a 500g maltozy,20l vody
cukr 11,98 %
k veceru zacina trochu bublat
26.9.rozbublalo se to naplno,telota nadoby 22,5 °C,teplota sklepa 19,5 °C
cukr 9,69 %

nemam hustomer tak se skusim orientovat podle cukru

27.9. tempo bublani je uz jen pozvolne,ale porad pravidelne
cukr 5,72% - mereno v 11.00hod teplota nadoby 21,5°C,sklep 19°C
cukr 5,65% - mereno v 15.00hod
meril jsem dnes radeji 2x,zarazil me skok o 4% z vcerejsiho mereni

28.9. cukr 5,44%

29.9 cukr 5,35%
teplota nadoby klesla na 20,5°C
nebubla,ale hladina je rozdilna


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: úte 23. lis 2010 21:17:33 
Offline

Registrován: úte 23. lis 2010 21:12:05
Příspěvky: 17
Bydliště: Frýdek - Místek, Frýdek
A jak to dopadlo?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 16:24:32 
Offline

Registrován: úte 02. lis 2010 22:36:35
Příspěvky: 108
Tiez by ma zaujmalo, ja som otvorim draft to tyzdni od flaskovania a chuti velmi ovocne, skoro vinova chut -- co by mohlo byt pricinou? Vysoka teplota?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 17:23:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Mládenci, koncentráty Coopers jsou skoro už proslulé tím, že musí dlouho ležet (klidně i 6 měsíců a déle), já s nimi chvíli experimentoval a občas si koupím ještě Wheat a nebo Stout, ostatní mě prostě nezaujaly.

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 17:35:02 
Offline

Registrován: ned 10. led 2010 12:40:04
Příspěvky: 1086
Bydliště: Plzeň
Nemohlo by to být tím, že pivovar Coopers se orientuje na ejly, jejichž chuť, jak známo, má být ovocná :?: :idea:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 19:24:28 
Offline

Registrován: stř 01. pro 2010 18:34:07
Příspěvky: 6
Ahoj všetci.
Draught od Coopers som robil aj ja. Ešte mám asi 15 fliaš. Je v pohode a je chutné. OK nie je to to najlepšie čo sa mi dostalo do rúk ale som spokojný. Je ale pravda, že ja zásadne nepoužívam dextrózu. Vždy len a len maltózu. Ja nemám ambície vyrobiť pivo čo najlacnejšie. Robím ho pre seba a svojich blízkych tak si chcem dopriať podľa možnosti kvalitnejší produkt.

Čo sa týka Coopers-u tak vo svete je veľa výrobcov piva typu ale. Je pravda, že vrchne kvasené pivá sú chuťovo bohatšie a môže v nich cítiť ovocie a kvety, ale aj nemusí. Nikto sa nesmie diviť, že len po týždni ležania cíti takéto príchute. Je to normálne. Treba byť trpezlivý a nechať pivo na pokoji. Trpezlivosť dobré pivo prináša.

Ja sa netajím tým, že mám radšej vrchne kvasené pivá. Teraz po 4 rokoch výroby piva z koncentrátov sa aj ja chcem posunúť ďalej a začínam si zariaďovať svoje miesto v suteréne kde začnem variť pivo naozaj. A chcem robiť vrchne kvasené a teším sa na to.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: pon 20. pro 2010 21:50:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 15. úno 2010 9:48:13
Příspěvky: 101
Bydliště: Loděnice
Tak jsem koncem září rozdělal Draught abych ho stihl vyzrát do Silvestra. Dělal jsem to ze dvou koncentrátů a 1,8kg ale budu uvádět přepočet na jeden. Po předchozích příspěvcích i jinde z diskuzí že je trochu vodovaté, jsem ho rozdělal do cca 18l + 0,5 kg světlého VUPS + 0,25 kg dextrózy. Chmelovar jsem dělal zvlášť a jen 6-8 g ŽPČ . Kvasil jsem to při cca 18 C v KEGu, tedy pod tlakem, čas od času jsem tlak zcela upustil (při intenzivním kvašení cca každou hodinu).

Z OG=1052 to za týden spadlo na 1005 . Muntons mi nikdy takto neprokvasil. Stočeno do sudu a flašek a uloženo do sklepa.
Na Mikuláše jsem jednu flašu otevřel a byla to bomba, krásné, plné, s lehonkou ovocnou chutí (která byla cítit už při kvašení), téměř bez kvasničné chuti (tyhle Coopers svrchní kvasinky nezanechávají moc příchuť) s lehkým chmelovým dozvukem. Dal jsem si jedno a do rána spinkal jak nemluvně.
Super pivo, jedno z mých nejlepších.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: pát 11. črc 2014 20:52:27 
Offline

Registrován: pát 09. kvě 2014 15:34:05
Příspěvky: 109
Ahoj tak jsem taky objednalo tento koncentrát a sem zvědav. Vzal jsem k tomu maltóza světlá znalec tak bych toto chtěl udělat jen s maltózou. Nebo by se třeba dalo k tomu přidat třeba pár gramů cukru ?? Jinak sem nato zvědav slyšel jsem jak chválu tak hatění. Tak uvidíme


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz