VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je pát 17. srp 2018 2:14:44
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Draught
PříspěvekNapsal: ned 24. led 2010 17:01:40 
Offline

Registrován: sob 09. led 2010 12:39:43
Příspěvky: 16
Bydliště: Brno
Tak jsem vcera ochutnal moji uplne prvni varku z tohoto koncentratu. Asi jsem udelal neco spatne, i kdyz nevim co....

Barva je dobra, pivo napenene, ale ta chut je dost slaba, jak nejake svetle vycepni za 4kacky z kauflandu...

Podle navodu na DVD jsem nasypal 3/4kg dextrozy na primarni kvaseni a po pridani 3g/na 0.5l na druhotne kvaseni. Takze mi cca 100g zbylo.

Premyslim, jestli toho cukru nebylo malo.... asi jo.... no necham to jeste lezet a budu doufat, ze se to treba jeste o neco zlepsi, ale moc tomu nedavam...
priste zkusim min vody...


Ted mam dokvaseno Muntons Pilsener, kam jsem dal 0.5kg maltozy a 0.5kg dextrozy na primarni kvaseni. V pondeli to stocim, tak snad to bude lepsi...


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: ned 24. led 2010 19:27:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 14. srp 2009 7:48:29
Příspěvky: 306
Hayas píše:
Tak jsem vcera ochutnal moji uplne prvni varku z tohoto koncentratu. Asi jsem udelal neco spatne, i kdyz nevim co....

Barva je dobra, pivo napenene, ale ta chut je dost slaba, jak nejake svetle vycepni za 4kacky z kauflandu...

Podle navodu na DVD jsem nasypal 3/4kg dextrozy na primarni kvaseni a po pridani 3g/na 0.5l na druhotne kvaseni. Takze mi cca 100g zbylo.

Premyslim, jestli toho cukru nebylo malo.... asi jo.... no necham to jeste lezet a budu doufat, ze se to treba jeste o neco zlepsi, ale moc tomu nedavam...
priste zkusim min vody...


Ted mam dokvaseno Muntons Pilsener, kam jsem dal 0.5kg maltozy a 0.5kg dextrozy na primarni kvaseni. V pondeli to stocim, tak snad to bude lepsi...


Koncetráty Coopers jsou známy tím, že je třeba je nechat ležet i 1/2 roku, aby vynikla jejich chuť. Jak dlouho Ti to leželo, když jsi ochutnával?

_________________
redaktor, recenzent
http://www.pivnirecenze.cz


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: pon 25. led 2010 9:25:42 
Offline

Registrován: sob 11. dub 2009 15:13:31
Příspěvky: 49
Alkoholem bude ten draught odpovidat zhruba desitce. Dextrozou zvysis jen obsah alkoholu, ne jeho plnost. I kdybys ji tam dal dve kila. Priste min naredit a muzes dat misto dextrozy maltozu. Nebo rovnou 3 kilovy koncentrat :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: pon 25. led 2010 16:59:56 
Offline

Registrován: sob 09. led 2010 12:39:43
Příspěvky: 16
Bydliště: Brno
Ahoj, no je fakt, ze nalezele to je zatim minimalne, ale nevim jestli od toho muzu cekat temer zazrak...

Tak budu chodit tise a cekat a doufat... ;)

Priste toho udelam teda min... Byl to prvni pokus, tak jsem aspon nenasadil latku moc vysoko :P a mám prostor pro zlepsovani....


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: ned 09. kvě 2010 9:37:47 
Offline

Registrován: ned 09. kvě 2010 9:18:49
Příspěvky: 98
Bydliště: Lysá nad Labem / Zábědov
To mě teda pěkně děsíte. :-) Po pročtení všech možných diskuzí a článků jsem do toho taky včera ráno "šlápnul" a založil jsem svoji první várku.
Dal jsem do škopku Coopers Draught s 3/4 kg dextrózy. Použil jsem kvasnice, které byly u pixly s koncentrátem.
Nejdříve to vypadalo, že se nebude nic dít ale cca po 4 hodinách začalo lehce bublat v zátce. Dneska už to jede jak blázen. Proud bublin se nechce zastavit. :)

Kvasí mi to při 22°C, níž se asi nedostanu (Začínalo to na 24 podle nalepeného teploměru). Okolní teplota mi ukazuje mezi 19,8 - 21,2°C. No snad ta teplota nebude dramatická. V návodu psali že to může kvasit až do 26°C, ale to bych asi nechtěl riskovat.

Může se to na těch 22°C povést?

_________________
Open mind for a different view.
And nothing else matters.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: ned 09. kvě 2010 11:12:52 
Offline

Registrován: čtv 11. zář 2008 11:56:34
Příspěvky: 875
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
mohlo by :)

_________________
Hellbastard Craft Brewing


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: ned 09. kvě 2010 11:22:45 
Offline

Registrován: ned 09. kvě 2010 9:18:49
Příspěvky: 98
Bydliště: Lysá nad Labem / Zábědov
nu což. uvidíme. nezbývá než čekat.

_________________
Open mind for a different view.
And nothing else matters.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: pon 10. kvě 2010 6:57:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 29. říj 2007 13:43:42
Příspěvky: 354
Bydliště: Brno
Teplota je uplne v pohode. Vsad se, ze to vypijes a ani nebudes premyslet pri jake teplote jsi presne kvasil ;) Navic si myslim, ze extremni teplota je az do cca 32° C, ale to uz je vazne extrem a pivo uz pak ma ruzny ocasy.
Nevim jestli to tady nekdo nepsal, ale kvasenim, hlavne ze zacatku stoupne teplota o 1-2 stupne.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: pon 10. kvě 2010 8:44:14 
Offline

Registrován: ned 09. kvě 2010 9:18:49
Příspěvky: 98
Bydliště: Lysá nad Labem / Zábědov
Lukas: aha. Večer to začalo zvedat teplotu a kvasilo to tak, že ze zátky skoro lítala voda.Taky to začalo vonět po ovoci. Trochu jsem se zalekl a našel místo, kde je okolní teplota 17°C. Přenesl jsem bečku a přes noc mi kvas slezl z 23-24°C na 18°C. Dle očekávání se výrazně zpomalilo kvašení. Doufám že jsem tomu nedal "poslední ránu z milosti". Četl jsem tu někde o tom, že kvasinkám nesvědčí velké výkyvy teplot. Chtěl bych to nechat v tom sklípku.

_________________
Open mind for a different view.
And nothing else matters.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Draught
PříspěvekNapsal: pát 17. zář 2010 17:36:42 
Offline

Registrován: stř 21. říj 2009 16:30:27
Příspěvky: 5
Musím souhlasit, toto bylo nejméně dobré pivo ze všech které jsem zatím dělal ... přesně nazvané, jak nějaké výčepní světlé z Kauflandu ... :-( Barva, pěna, nasycení vše OK, ale prakticky bez nějaké výraznější chuti.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš, Jaroslav Dobias a Henry. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz