VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je čtv 21. zář 2017 22:05:06
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 18. zář 2014 15:42:49 
Offline

Registrován: pon 08. zář 2014 20:44:45
Příspěvky: 11
Bydliště: Brno
vankus píše:
frenkie98 píše:
17.9. 2014
17-19 stupňů hustota 1009
;)

Zajtra - pozajtra to uz mozes naflaskovat. A nevychlastaj to hned na druhy den :-)

super :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 18. zář 2014 20:11:27 
Offline

Registrován: pon 08. zář 2014 20:44:45
Příspěvky: 11
Bydliště: Brno
Tak panové jdeme do finale :D
8.9. 1040
10.9 1031
12.9. 1020
15.9. 1013
17.9. 1010
18.9. 1009

;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: čtv 18. zář 2014 21:22:03 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 12. zář 2014 6:44:05
Příspěvky: 60
Bydliště: Havířov
vankus píše:
frenkie98 píše:
17.9. 2014
17-19 stupňů hustota 1009
;)

Zajtra - pozajtra to uz mozes naflaskovat. A nevychlastaj to hned na druhy den :-)

Tak synci, po 6 dnech jsem už na hustotě 1014,6 :geek:

_________________
LITOMYŠL 16 a 17: STŘÍBR. A BRONZ. KORBEL
ŽĎÁR n. SÁZ. - LAGER - 1. MÍSTO, 3. MÍSTO
TRNAVA 16 - LAGER - 2. MÍSTO, 3. MÍSTO, PUMPKIN- 3. MÍSTO
MHM BRNO 16 - RAUCHBIER - 2. MÍSTO
BIELA VRANA 17 - BRONZOVÁ ŠIŠKA
KOSTEL. CHMELOVÁREK 17, 2. MÍSTO SMOKED ALE


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: sob 20. zář 2014 21:10:27 
Offline

Registrován: pon 08. zář 2014 20:44:45
Příspěvky: 11
Bydliště: Brno
Tak dnes stočeno pri 1006 a ulozeno pri teplote 20stupnu :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: stř 23. lis 2016 11:41:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 16. lis 2016 13:08:11
Příspěvky: 7
Bydliště: Praha 4
Mám založeno ve spilce toto pivko, objem 20L, 1kg maltozy a 200g dextrosy, OG 1048, použity přiložené kvasnice 7g a před tím rehydratovány. Teplota ve spilce stabilních 18C. Kvasí mírnějším tempem díky této teplotě už čtvrtým dnem. Dnes kvašení přestalo, ale po promíchání opět mírným tempem pokračuje. Kontrolní měření hustoty pokud stále kvasí jsem nedělal. Protože předchozí várka byla FG1018 a další várka byla FG1024, pivo neprokvasilo vždy úplně tak, jak na konzervě koncentrátu píšou. Napadlo mě že, přiložené kvasnice jsou starší nebo nemají sílu vše prokvasit až na správné FG a také že maltóza na rozdíl od dextrosy neprokvasí úplně. Vždy používám přiložené kvasnice. Z tohoto vznáším dotaz zdali u svrchně kvašených piv někdo z vás třeba nezdvojnásobuje dávku kvasnic tak, aby se dostal na správné FG. Třeba přiložené svrchní kvasnice a k tomu ještě další sáček svrchních kvasnic, aby těch kvasnic bylo prostě více a vše prokvasilo. Během měsíce jsem uvařil své první 3 várky piva, ale dosud žádné neochutnal, protože tu trpělivost s ležením tak nějak stále mám :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Česká pera na zakázku www.perka.cz ©

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz