VarimPivo.cz - Domácí vaření piva, Homebrewing

Fórum pro všechny přátele zlatavého moku a vaření piva.
Právě je stř 22. lis 2017 5:01:30
Přispět na provoz fóra můžete libovolnou částkou na účet: 1165212014/3030

nebo přes PayPal

Vasepivo.cz Vyrobtesipivo.cz Mr-sladek.cz SvojePivo.sk Pivonaklic.cz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: pát 12. zář 2014 19:10:06 
Offline

Registrován: pon 08. zář 2014 20:44:45
Příspěvky: 11
Bydliště: Brno
frenkie98 píše:
frenkie98 píše:
Zdravím dnes založeno moje 1 pivo. Koncentrat Thomas Coopers Pilsener kvasnice Cooper Yeast 7g.net.
500g maltóza + 800g Dextróza,teplota 16-20 stupňů
hustota při založení 1040 pri 20°C. Doufam že se to bude dat pít:)


Tak kluci zalozeno 8.9. 2014 jak jsem uz psal
1 naznak kvasu 9.9. asi 19h ;)
po 24h kvaseni hus. z 1040 na 1032 /10.9. 20h/
vse pri tepl. rozmezi 17-20 stupňů
:D

12.9. 2014 měřeno
17-19 stupňů hustota 1020 :D


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: pát 12. zář 2014 23:33:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
Frenkie si neporiadny.
Nenapisal si nam udaje z 11.9. :shock:


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: sob 13. zář 2014 8:33:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 12. zář 2014 6:44:05
Příspěvky: 61
Bydliště: Havířov
Tak jsem včera založil poprvé v životě vlastní pivko. hustota 1042, 500 gramů dextroza a 500 maltoza. Start při 20 stupních, dnes po 15 hodinách to bulká cca 5x do minuty, večer to přenosu do teploty 16 - 17 stupňů.
Dočetl jsem se že maltoza zvyšuje hustotu než dextroza, je pak lepší stáčet na jiné hodnotě cukru nebo hustotě než je 1010. Nebo je to tak nepatrné, že to nemusím nějak řešit. Díky :?:

_________________
OCENĚNÍ V SOUTĚŽÍCH CZ, SK, PL (17 CEN) ZDE https://www.homebrewmap.com/cs/#49.7769 ... otspot/104

FERENC - FIRST HANDCRAFTING MICRO-BREWERY IN TĚRLICKO (2015)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: sob 13. zář 2014 14:25:35 
Offline

Registrován: pon 08. zář 2014 20:44:45
Příspěvky: 11
Bydliště: Brno
vankus píše:
Frenkie si neporiadny.
Nenapisal si nam udaje z 11.9. :shock:

:?


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: ned 14. zář 2014 18:42:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
ferra.ri píše:
Tak jsem včera založil poprvé v životě vlastní pivko. hustota 1042, 500 gramů dextroza a 500 maltoza. Start při 20 stupních, dnes po 15 hodinách to bulká cca 5x do minuty, večer to přenosu do teploty 16 - 17 stupňů.
Dočetl jsem se že maltoza zvyšuje hustotu než dextroza, je pak lepší stáčet na jiné hodnotě cukru nebo hustotě než je 1010. Nebo je to tak nepatrné, že to nemusím nějak řešit. Díky :?:

Ked prestane bublat, este to 2-3 dni nechaj a potom to stoc. Detaily neries.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: pon 15. zář 2014 7:21:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 12. zář 2014 6:44:05
Příspěvky: 61
Bydliště: Havířov
Vankus, díky na info. Chci tam dávat dextroz. drops do flašek, tak nemusím tedy řešit hustotu?

_________________
OCENĚNÍ V SOUTĚŽÍCH CZ, SK, PL (17 CEN) ZDE https://www.homebrewmap.com/cs/#49.7769 ... otspot/104

FERENC - FIRST HANDCRAFTING MICRO-BREWERY IN TĚRLICKO (2015)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: pon 15. zář 2014 16:52:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 13. dub 2011 23:05:04
Příspěvky: 294
Bydliště: Okrouhlá, Boskovice
ferra.ri píše:
Vankus, díky na info. Chci tam dávat dextroz. drops do flašek, tak nemusím tedy řešit hustotu?

Z různých důvodů se kvašení může zastavit na různých hustotách a pokud se 3 dny po sobě hustota nehne tak se ve stejných podmínkách nepohne ani za měsíc.
Tudíž je to efektivní způsob jak zjistit kdy stáčet s dropsem.


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: stř 17. zář 2014 15:16:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 12. zář 2014 6:44:05
Příspěvky: 61
Bydliště: Havířov
frenkie98 píše:
frenkie98 píše:
frenkie98 píše:
Zdravím dnes založeno moje 1 pivo. Koncentrat Thomas Coopers Pilsener kvasnice Cooper Yeast 7g.net.
500g maltóza + 800g Dextróza,teplota 16-20 stupňů
hustota při založení 1040 pri 20°C. Doufam že se to bude dat pít:)


Tak kluci zalozeno 8.9. 2014 jak jsem uz psal
1 naznak kvasu 9.9. asi 19h ;)
po 24h kvaseni hus. z 1040 na 1032 /10.9. 20h/
vse pri tepl. rozmezi 17-20 stupňů
:D

12.9. 2014 měřeno
17-19 stupňů hustota 1020 :D

Tak co jak to pokračuje?

_________________
OCENĚNÍ V SOUTĚŽÍCH CZ, SK, PL (17 CEN) ZDE https://www.homebrewmap.com/cs/#49.7769 ... otspot/104

FERENC - FIRST HANDCRAFTING MICRO-BREWERY IN TĚRLICKO (2015)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: stř 17. zář 2014 19:47:50 
Offline

Registrován: pon 08. zář 2014 20:44:45
Příspěvky: 11
Bydliště: Brno
17.9. 2014
17-19 stupňů hustota 1009
;)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pilsener
PříspěvekNapsal: stř 17. zář 2014 21:21:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 04. led 2014 18:36:24
Příspěvky: 320
Bydliště: Trenčín
frenkie98 píše:
17.9. 2014
17-19 stupňů hustota 1009
;)

Zajtra - pozajtra to uz mozes naflaskovat. A nevychlastaj to hned na druhy den :-)


Nahoru
 Profil Poslat soukromou zprávu Poslat e-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Perka.cz - ruční výroba per na zakázku

Na provoz fóra přispěli: martin - www.mikropivovar-skrivanek.cz, Becherman, dapr, BUDDHA, El_, Bambus, DVL, mihal, pinkano - www.pivnirecenze.cz, Žižla, johnmirow, haffo, Bekr, Masakra, tadytomas, petr m, David Janda, Mgr.Ing. Tomáš Horák, Petr Najmon, Radek Šenfeld, Petr Železný, šemík, Dalibor Skala, Petr Broža, Tomáš Navrátil, Pook, Milan Vašák, BEL35, Nio2, miskin, Martin Hromádka, Grádyš a Jaroslav Dobias. Děkujeme.

Český překlad – phpBB.cz